Северозападналите Видин, Враца и Монтана: Искаме в Румъния!

В региона върви подписка за отделянето на областтите от България
Обновена: 4 яну 2018 09:22 | 4 яну 2018 09:20, Златко Желев
605
Северозападналите Видин, Враца и Монтана: Искаме в Румъния!
Колаж: Dnes.bg

Жители на Северозапада организират подписка за отделяне на Видин, Враца и Монтана от България. Те твърдят, че искат да се присъединят към Румъния.

Организаторът на протеста и инициатор на подписката Борис Каменов заяви, че един от мотивите му за инициативата е регионът да се спаси от корупцията в България.

"Би трябвало да не сме част от тази корупция", настоя Каменов и допълни: "Северозападът сме известни с това, че сме борбени хора".

Каменов припомни как населението на родния му регион е организирало Чипровското въстание срещу Османската империя, както и т.нар. Септемврийско въстание от 1923 година.

Борис Каменов изтъкна, че хората от Северозапада винаги са се борили за "истинска демокрация".

На въпрос защо иска Северозападът да стане част от Румъния, Каменов посочи без колебание по-ефективната румънска съдебна система и борбата с корупцията в северната ни съседка.

"Тяхната съдебна система е много по-демократична и реформирана", категоричен бе той пред Нова тв.

Друг от северозападните "сепаратисти" заяви, че подкрепя инициативата, тъй като в тези региони на България няма работа.

"Работим по Козлодуй, Пловдив и други градове, а тук няма нищо", твърди мъжът.

Инициаторът на движението за независимост добави, че едва след като регионът получи независимост, ще се обърне към Румъния с предложение за присъединяване към нея.

На въпрос дали Монтана, Видин и Враца ще станат като Барселона, Каменов отговори, че на Северозапада му трябва "един човек като Пучдемон".


605
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вярно, че това е Северозападнал регион, ама баш това няма да стане.
165
6
 
12
 
! Отговори
Bill преди 1 година
Борисов и ГЕРБ затриха държавата.
164
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За съжаление това не е шега. Сепаратизмът е запазена марка на счупените държави от Третия свят, където единствената надежда на хората е да се отделят от корумпираното централно правителство. Следващите са турските региони, където ДПС сее мизерия. Накрая от България ще остане само "гордия" еврошоплук с голямото самочувствие и индийския въздух.
163
4
 
6
 
! Отговори
Поморие преди 1 година
Ние от Бурга искаме референдум за пръсъединеи към САЩ... Щата "Бургас Мичигън" звучи добре нали
162
2
 
21
 
! Отговори
Ори преди 1 година
Още през 2014г. го казах и лека-полека нещата натам ще тръгнат, към сепаратизъм. В тази държава народа е угнетен, има 10-20 човека, изпиващи цялата финансова система на страната разпределящи парички на политиците, които гласуват закони, назначават съдии. Само мога да кажа със сигурност, че тази държава в този и вариант, няма да просъществува и не мога да обвинявам хората - за тях тази страна е мащеха, и никакви патриотизми не помагат, когато виждаш 30г. само кражби и по-голяма бедност.
161
9
 
10
 
! Отговори
... преди 1 година
И като се отделите ще цъфнете и вържете. Същото ще остане положението, че дори и в по-голями проблеми можете да се вкарате (не икономически то там няма на къде повече).

Да не говорим че такъв род подобни инициативи се смятат за предателство срещу държавата според българската конституция.

От морална гледна точка сте абсолютно прави в това което искате, но не морала движи светът за съжаление или не.
160
3
 
17
 
! Отговори
... преди 1 година
Ех а си спомням времето когато румънците искаха Българи да стават! А сега!? Епа колкото и патриот да си колкото и българин да си, на черното бяло няма как да се каже! В момента "съдебната" ни система и прокуратурата служат на хора с КРИМИНАЛНО съзнание, логика и поведение! Единствената цел на тези институции е да осигурят комфорт и безнаказаност на същите! И най-лошото в случая е, че тези същите ни и управляват!
159
18
 
13
 
! Отговори
ХАУ преди 1 година
БЪлгария е единна и неделима! Точка!
158
10
 
2
 
! Отговори
до 160 преди 1 година
Какво им е на хората плащат си работят каквото могат, къде са инвестициите не можеш да държиш хората във някакви села като през средновековието и да искаш от тях чудеса иди им виж училищата в какво състояние са Ромска престъпност много и да насееш нещо ще те оберат Правото на хората да се самоопределят си остава щом се определят като румънци да се махат. Да влизат румънските танкове и да прилапат каквото могат.
157
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ай стига с тея пътища!Т.нар. магистрала "черно море" посока Варна-Бургас я преасфалтираха преди НГ.Точно за една седмица зейнаха огромни дупки,каквито преди нямаше.Ама никой не пише за това.Всички медии ближаг *** на ББи лапат паричките.
156
3
 
1
 
! Отговори
До 160 преди 1 година
Те тева дето го каза е все едно да кажеш, че решението на проблема на давещия се е в ръцете на самия давещ се! Мое и да си прав, ха дано ама на дали! Опитай се да прочетеш статията поне веднъж помисли малко и после пиши!
155
5
 
12
 
! Отговори
Момчил Цветков УМБАЛ преди 1 година
Плевен е също безкрайно западнал ! Иска да се отделя към Судан !
154
3
 
10
 
! Отговори
Да ходят преди 1 година
Да ходят в Румъния, много е лесно продават всичко тук, а в Румъния си купуват жилища, след 5 години ще са техни граждани и ще подадат молби за отказ от българско гражданство!!!
153
3
 
18
 
! Отговори
ба преди 1 година
За всички, които обясняват как "селяните" ходили в София, защото там било много хубаво, да им кажа да пообиколят България и да видят какви прекрасни градове има. И определено не им харесва на хората в София. Но там заплатите са двойни в сравнение с другите градове. Бат Бойко не знаеше че има на картата град като Варна например.
152
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вместо цел народ да се изсели заради една Тиква, не може ли всички да изселиме Тиквата?
151
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Решението на проблемите е в хората, не в държавата, институциите и законите. С този материал, ако ще и Швеицарска територия да стане северозапада, резултата ще е същият.
150
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде в Варна референдум за отделяне!Стига са ни крали.
149
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе тия що не питат Бойко има ли корупция в България за да разберат истината!
А Бойчето многократно е заявявал че корупцията е в Румъния защото там ги залавят и вкарват в затвора и до сега има цяло правителство в затвора.
А в България няма защото няма нито един осъден политик!
Ето това е истината , така че тези по добре фа останат при Бойко и неговата България .
148
13
 
13
 
! Отговори
Boop преди 1 година
Преди много години, много преди да бъда роден, Южна Добруджа се е борила да се върне в България, понеже е била част от Румъния... Последните години няколко пъти ходих в Румъния и все едно бях на друг свят. Пътищата им са пътища, хората и културата там са други, по-възпитани са. М**ка му, дори още след ГКПП-то след Силистра, на 500 метра извън България, срещнах хора, които са толкова по-земни от хората в родния ми град... Не бих отказал да живея в Румъния, па ако ще и Добруджа да се върне в Румън
147
14
 
8
 
! Отговори
до 149 преди 1 година
Бай Тошо беше същия неграмотен селянин, като Боко тиквата .Всичко му заповядваха от Москва. Русия построи България тогава желязо, руди, горива всичко идваше от Русия почти без пари.