Северозападналите Видин, Враца и Монтана: Искаме в Румъния!

В региона върви подписка за отделянето на областтите от България
Обновена: 4 яну 2018 09:22 | 4 яну 2018 09:20, Златко Желев
605
Северозападналите Видин, Враца и Монтана: Искаме в Румъния!
Колаж: Dnes.bg

Жители на Северозапада организират подписка за отделяне на Видин, Враца и Монтана от България. Те твърдят, че искат да се присъединят към Румъния.

Организаторът на протеста и инициатор на подписката Борис Каменов заяви, че един от мотивите му за инициативата е регионът да се спаси от корупцията в България.

"Би трябвало да не сме част от тази корупция", настоя Каменов и допълни: "Северозападът сме известни с това, че сме борбени хора".

Каменов припомни как населението на родния му регион е организирало Чипровското въстание срещу Османската империя, както и т.нар. Септемврийско въстание от 1923 година.

Борис Каменов изтъкна, че хората от Северозапада винаги са се борили за "истинска демокрация".

На въпрос защо иска Северозападът да стане част от Румъния, Каменов посочи без колебание по-ефективната румънска съдебна система и борбата с корупцията в северната ни съседка.

"Тяхната съдебна система е много по-демократична и реформирана", категоричен бе той пред Нова тв.

Друг от северозападните "сепаратисти" заяви, че подкрепя инициативата, тъй като в тези региони на България няма работа.

"Работим по Козлодуй, Пловдив и други градове, а тук няма нищо", твърди мъжът.

Инициаторът на движението за независимост добави, че едва след като регионът получи независимост, ще се обърне към Румъния с предложение за присъединяване към нея.

На въпрос дали Монтана, Видин и Враца ще станат като Барселона, Каменов отговори, че на Северозапада му трябва "един човек като Пучдемон".


605
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
2
 
21
 
! Отговори
Ори преди 3 години
Още през 2014г. го казах и лека-полека нещата натам ще тръгнат, към сепаратизъм. В тази държава народа е угнетен, има 10-20 човека, изпиващи цялата финансова система на страната разпределящи парички на политиците, които гласуват закони, назначават съдии. Само мога да кажа със сигурност, че тази държава в този и вариант, няма да просъществува и не мога да обвинявам хората - за тях тази страна е мащеха, и никакви патриотизми не помагат, когато виждаш 30г. само кражби и по-голяма бедност.
160
9
 
10
 
! Отговори
... преди 3 години
И като се отделите ще цъфнете и вържете. Същото ще остане положението, че дори и в по-голями проблеми можете да се вкарате (не икономически то там няма на къде повече).

Да не говорим че такъв род подобни инициативи се смятат за предателство срещу държавата според българската конституция.

От морална гледна точка сте абсолютно прави в това което искате, но не морала движи светът за съжаление или не.
159
3
 
17
 
! Отговори
... преди 3 години
Ех а си спомням времето когато румънците искаха Българи да стават! А сега!? Епа колкото и патриот да си колкото и българин да си, на черното бяло няма как да се каже! В момента "съдебната" ни система и прокуратурата служат на хора с КРИМИНАЛНО съзнание, логика и поведение! Единствената цел на тези институции е да осигурят комфорт и безнаказаност на същите! И най-лошото в случая е, че тези същите ни и управляват!
158
18
 
13
 
! Отговори
ХАУ преди 3 години
БЪлгария е единна и неделима! Точка!
157
10
 
2
 
! Отговори
до 160 преди 3 години
Какво им е на хората плащат си работят каквото могат, къде са инвестициите не можеш да държиш хората във някакви села като през средновековието и да искаш от тях чудеса иди им виж училищата в какво състояние са Ромска престъпност много и да насееш нещо ще те оберат Правото на хората да се самоопределят си остава щом се определят като румънци да се махат. Да влизат румънските танкове и да прилапат каквото могат.
156
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ай стига с тея пътища!Т.нар. магистрала "черно море" посока Варна-Бургас я преасфалтираха преди НГ.Точно за една седмица зейнаха огромни дупки,каквито преди нямаше.Ама никой не пише за това.Всички медии ближаг *** на ББи лапат паричките.
155
3
 
1
 
! Отговори
До 160 преди 3 години
Те тева дето го каза е все едно да кажеш, че решението на проблема на давещия се е в ръцете на самия давещ се! Мое и да си прав, ха дано ама на дали! Опитай се да прочетеш статията поне веднъж помисли малко и после пиши!
154
5
 
12
 
! Отговори
Момчил Цветков УМБАЛ преди 3 години
Плевен е също безкрайно западнал ! Иска да се отделя към Судан !
153
3
 
10
 
! Отговори
Да ходят преди 3 години
Да ходят в Румъния, много е лесно продават всичко тук, а в Румъния си купуват жилища, след 5 години ще са техни граждани и ще подадат молби за отказ от българско гражданство!!!
152
3
 
18
 
! Отговори
ба преди 3 години
За всички, които обясняват как "селяните" ходили в София, защото там било много хубаво, да им кажа да пообиколят България и да видят какви прекрасни градове има. И определено не им харесва на хората в София. Но там заплатите са двойни в сравнение с другите градове. Бат Бойко не знаеше че има на картата град като Варна например.
151
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вместо цел народ да се изсели заради една Тиква, не може ли всички да изселиме Тиквата?
150
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Решението на проблемите е в хората, не в държавата, институциите и законите. С този материал, ако ще и Швеицарска територия да стане северозапада, резултата ще е същият.
149
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде в Варна референдум за отделяне!Стига са ни крали.
148
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бе тия що не питат Бойко има ли корупция в България за да разберат истината!
А Бойчето многократно е заявявал че корупцията е в Румъния защото там ги залавят и вкарват в затвора и до сега има цяло правителство в затвора.
А в България няма защото няма нито един осъден политик!
Ето това е истината , така че тези по добре фа останат при Бойко и неговата България .
147
13
 
13
 
! Отговори
Boop преди 3 години
Преди много години, много преди да бъда роден, Южна Добруджа се е борила да се върне в България, понеже е била част от Румъния... Последните години няколко пъти ходих в Румъния и все едно бях на друг свят. Пътищата им са пътища, хората и културата там са други, по-възпитани са. М**ка му, дори още след ГКПП-то след Силистра, на 500 метра извън България, срещнах хора, които са толкова по-земни от хората в родния ми град... Не бих отказал да живея в Румъния, па ако ще и Добруджа да се върне в Румън
146
14
 
8
 
! Отговори
до 149 преди 3 години
Бай Тошо беше същия неграмотен селянин, като Боко тиквата .Всичко му заповядваха от Москва. Русия построи България тогава желязо, руди, горива всичко идваше от Русия почти без пари.
145
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо при строежа на Дунав мост 2 видинчани не искаха да работят на строежа. нали са бедни, безработни? Испанската фирма докарваше работници от Сърбия, Испания , и Португалия-ЗАЩОТО МЪРЗЕЛИВИТЕ ВИДИНЧАНИ НЕ ИСКАТ ДА РАБОТЯТ.
144
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбирам, но не подкрепям. Най-важното е обикновенните хора да не се нападаме помеждуси. Подтисниците ни са едни и същи. Стига с това Североз., София и т.н.
Точно това е целта им - разделението е тяхната сила!
143
4
 
18
 
! Отговори
до 144 преди 3 години
Е това ви е проблема в този смешен град-държава!
Може ли да кажеш ,че РУСЕ е село?
Точно онуй планинско село с претенция ,че е столица на държава е най-голямото село.
Само се замисли какво отношение имаш към голям град и после ще сгрееш защо искат отделяне.
Държавата не е хранилка за всеки мързел с гражданство!
142
4
 
3
 
! Отговори
ни са знай преди 3 години
Глупости на търкалета,измърмори комшията..................