Настанени в общински жилища – селски кмет, прокурор...

Проверени са около 180 от общо 700 общински жилища в Стара Загора
24 яну 2018 18:00,
12
Настанени в общински жилища – селски кмет, прокурор...
Снимка: visualhunt.com

Действащ кмет на старозагорско село, прокурор и служител на Районната здравна каса живеят от години в общински жилища. Това сочат до момента резултатите от проверката на Временната комисия за ревизия на общинските жилища в Стара Загора. Установени са множество нарушения, сред които настанени хора с високи доходи, преподписване на договори, с които жилището се прехвърля от починал родител на неговото дете, наематели, които от години работят в чужбина.
 
Проверени са около 180 от общо 700 общински жилища в Стара Загора. В тях живеят хора от 25 години, които  плащат наем от 50 до 80 лева, а по закон договорът за наем може да бъде за срок не повече от 10 години, припомни председателят на комисията Янко Янков.

Сред най-фрапиращите нарушения, на които се натъкнала проверката, са: кмет на старозагорско село, настанен от 2003 година, действащ прокурор, който обитава общинско жилище от началото на 2017 година и служител на РЗОК.
"Прокурорът е в резервно жилище, което е запазено за хора, които са изпаднали в крайна нужда след бедствия и пожари или за такива, които са допринесли за културното развитие на града, хора, които работят в общински институции", обясни пред "Дарик" Янков.
 
Комисията установила още, че наемателите се отнасят крайно немарливо към жилищата, а общинските служители, които издават и приемат документите, проявяват безотговорно отношение.

"Тези жилища са социални, а не пожизнени - в тях има хора, настанени от близо две десетилетия. В същото време има крайно нуждаещи се граждани, болни, самотни, които са на свободен наем и плащат високи наеми за квартири", припомни председателят на Временната комисия.
 
До момента има издадени препоръки за издаване на заповеди за освобождаване, а комисията има 6-месечен мандат за работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо да не се предобива по жизнено апартаментите за хора които живеят повече от 20 години говорим за хора които си нямат никой и нямат собственност имам предвид за сираци които винаги са били сами във житиейският си път защо общините не направят дарение на подобен вид хора със проблеми само дърпат и вместо да ги подсигорят те им затрудняват живота със някакви декларации годишни аз познавам лично сираци които са изгонени от общински жилища и немогат да се защитят и остават на пътя
10
0
 
2
 
! Отговори
Кретен преди 6 години
Да питам защо въобще има общински и държавни жилища!!!! Гледах я по телевизията една САМОТНА майка с татуирани вежди преди месеци. Не й харесвал вида в който й давали общинското жилище. Любопитно ми е в какъв вид тя ще го напусне. В Германия общинарите в град, в кой е закрит американски гарнизон взеха решение да съборят направо перфектните жилища на напусналите войници, вместо да ги дават на социално слаби. Защото те нямало да се грижат за тях и щели само да ги съсипят.
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ей, алчен народ,бе. ако видят,че някой яде от кофите за ***, и от там ще грабят, само и само аванта да има !
8
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Питайте председателя Янко Янков как си направи детска площадка с общински пари до кафенето на майка му уж. Пък за кафенето как си прибра общо помещение от блока, за да е по-голямо.И що на тези, които го критикуват най-яростно им запалиха на единия заведението, на другия колата.
7
9
 
0
 
! Отговори
Alul преди 6 години
Oh, kotio, a bg asker v Afganistan...nasilva afganistankite li?! S blagosloviata na padriarha?!
6
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Написаното само по себе си, отново доказва, че за всички незгоди в държавата, са виновни само и единствено гладните мършички на държавна хранилка.
5
4
 
1
 
! Отговори
Andela преди 6 години
Kade sa biachite na shofiori, v kafeza li sa?!
4
2
 
21
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Сега ли откривате кой изяжда цялата баница
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е виновен този, който яде баницата! Кофчга натодът ще раздаде прависъдие?! Явно съдебна система няма и ше трябва ние сами да *** ***.
2
0
 
4
 
! Отговори
Lapadoku преди 6 години
Video, video, video....
1
1
 
21
 
! Отговори
ГРОП преди 6 години
Тука е така.