4 месеца МВР издирва мъж... Той самият дори не знае!

Мъжът е без криминално досие, търсели го като свидетел
20 юни 2018 12:15, Боряна Павлова
37
4 месеца МВР издирва мъж... Той самият дори не знае!
Снимка: bTV

Мъж се оказа, че е издирван от МВР, без самият той да подозира.

Иван Димитров е общински служител, има постоянен адрес, не е криминално проявен и все пак беше задържан, докато подавал документи в КАТ.

Той е на 27 години и работи като здравен медиатор в община Твърдица. От години живее със семейството си на постоянен адрес в град Шивачево.

От четири месеца, без дори да подозира, той е сред издирваните лица в държавата. Разбрал го пред гишето на КАТ – Сливен, където подавал документи за професионален шофьор. На гишето задържали документите му и извикали патрулка, а полицаи го отвели в районното управление.

Иван разказва за  шока и притеснението, докато униформените го отвеждали: "Докато пътувах, попитах за какво става въпрос, някакви фишове ли, те ми казаха, че аз съм бил пуснат за общонародно издирване".

В патрулката не получил отговор на въпроса за какво точно е издирван.

В полицията разбрал, че от 19 февруари е обявен за общодържавно издирване като свидетел по дело.

Категоричен е, че никой не го е търсил на постоянния му адрес и не е получавал призовка. Мъжът работи в Шивачево към община Твърдица, кабинетът му е срещу местното полицейско управление, всички полицаи го познават.

От полицията в Сливен твърдят пред bTV, че Иван е издирван като свидетел по досъдебно производство. Един от начините за откриване на такива лица бил задържането им пред гишетата, когато потърсят административна услуга.

Димитров обмисля да потърси отговорност от институциите за абсурдната ситуация.


37
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари