Нено Димов: Темата с оставката ми не е на дневен ред!

Екоминистърът призова парламентът да промени закона
25 яну 2019 14:23,
37
Нено Димов: Темата с оставката ми не е на дневен ред!
Снимка: БТА

Министърът на околната среда и водите Нено Димов заяви, че въпросът с оставката му може да бъде на дневен ред, само когато тези, които са го поканили на този пост, преценят, че не се справя със задачите си.

Вчера екоактивисти поискаха оставката на Нено Димов заради решението на ВАС, с което се отменя изграждането на втори лифт в Банско. Според решението планът за управлението на планината не може да бъде променян без екооценка, а екоминистърът е инициирал промяната именно по този начин.

Още по темата

"Аз съм поканен от "Обединени патриоти", в частност от ВМРО, за да изпълнявам предизборна програма, за която са гласували няколкостотин хиляди души. Тази програма е станала част от управленската програма и основен фокус в нея е повишаване на доходите на гражданите. Когато тези, които са ме поканили - ВМРО, "Обединени патриоти" и управляващата коалиция, определят, че не се справям с тази задача, темата с оставката ще е на дневен ред", заяви Димов.

Той подчерта и че екоминистерството е свързано с доходите на хората, като цитира проучване, според което на ден се губят по 1 млн. лева само заради обажалвания и спирания на инвестиционни проекти.

"Това можеха да са пари за пенсии или здравеопазване. Това са процедури, касаещи нашето министрество", обясни министърът.

Той уточни и че с това решение на ВАС за Пирин в този тип национални паркове не може да има никакво развитие при този закон.

"Съдът тълкува закона по този начин, не коментирам защо е тълкуван така и приемам решението за изпълнение. Докато законът е в този вид, не може да се процедира", заяви той и подчерта, че парламентът може да промени това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
2
 
! Отговори
анонимус преди 5 години
Така е има гори са сечене , дюни за изравяне и бетон за наливане!
35
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мутротуризма е БГ си е много добре. Какъв е проблема?
34
2
 
0
 
! Отговори
При това преди 5 години
което в момента предлага мутротуризма в БГ може да се каже само едно - добре че са руснаците - толкова милини хора докато минат по едни път да се разочароват от България, все ще я закрепим още 10-тина години че и повече.
33
2
 
3
 
! Отговори
некой преди 5 години
Ненко бе, кат си толкова добър защо ни наказват - "България е очертала само 9 от 230 територии от значение за Общността за специални защитени зони в рамките на изисквания срок и не е определила цели и мерки за опазване на биоразнообразието за всяка от тях, се казва в мотивите на Комисията за отваряне на наказателна процедура за неприлагане на европейското право." 9 от 230 си свършил - ама заплата си взимал за двама, нали така? Кой би те държал и ден на работа ако не си на държавната хранилка?
32
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За теб в БГ е скъпо, защото си бедняк. За мен е евтино тук.
31
2
 
2
 
! Отговори
И за да не е преди 5 години
само Банско ще кажа, че на пистата на Боровец за кока кола пластмасова малка бутилка искажа два пъти повече пари отколкото за кенче на борда на самолета до Доминикана.Смятай колко е скъпо в БГ
30
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За съжаление са такива като тебе, които си вярват сами.А ако ще да пари да ми дават няма да отида в Австрия или другаде да им пълня гушата на твоите евритарикати!
29
2
 
1
 
! Отговори
За съжаление преди 5 години
не лъжа. Тука нашите мутри са ни свикнали да плащаме за всичко. За Европа е нормално да има много безплатни екстри към ски картата. Дори не е нужно да си купуваш карта за да ползваш много от екстрите. Примерно има писти за ски бягане с километри, Ледени пързалки за зимни кънки, хокейни прощадки, паркинги, тоалетни и интернет всичко е отлично поддържано и напълно безплатно.
28
2
 
1
 
! Отговори
Ски паса преди 5 години
е и карта завтобусите между селата и градчетата около курорта и свързва различни курорти с една карта можеш да караш на някои места на 1500 до 2000 километра писти на различни планини. Картата важи за карта за влак, който се движи от главния град в областта между всички курорти и има връзка с летището. Картата сащо на много места важи и за голям басейн с пързалки и водни ефекти. Там нямат минерална вода затова го правят със солена вода, било полезно казват.
27
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако бачкаш в тяхното БДЖ може и да ти е безплатен, иначе недей мисли, че не си личи че лъжеш.
26
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВСЯКА ЗИМА ПИРИН ВЗЕМА КРЪВЕН ДАНЪК.
25
2
 
1
 
! Отговори
Купих преди 5 години
си швейцарски шоколад в центъра на Кицбюел за 30 цента 100 грама ммм. И за малко да си купим ски обувки на известна марка в магазина на пистата на Флахау за 150 евро. Смятай за каква евтиния ти говоря.
24
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този скоро си тръгва. Някой го е излъгал, че оаставката му не е на дневен ред. И други министри така казваха, пък след това ги изритаха.
23
3
 
2
 
! Отговори
Самолета до Мюнхен преди 5 години
е 20 евро. Пътя с влак от Лиенц до курорта ми е безплатен и включен в картата за каране на ски.
22
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не искам да карам ски цял сезон и да давам 400 евро. Аз на Банско съм доволен полудневната карта е 57 лв което е нищо.
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко изброено от теб ни е по- евтино, вкл. пътят който дотам е 1200 км.
20
2
 
2
 
! Отговори
Мита преди 5 години
за евтинията на Банско. Освен изгодни цени през зимния сезон курортите в Европа имат и екологични задължения. Водохващанията се изпълняват на препоръчани от еколозите места и се оформят с местни материали и се заселват с местни животински видове. Пистите са озеленени с местни растителни тревни видове и курота спонсорира местните фирмири да отглеждат местни породи крави и овце, които да пасат за да поддържат тревите. През лятото изглежда дори по-красиво от зимата.
19
5
 
2
 
! Отговори
Тишо преди 5 години
ставката на Димов е само в услуга на зеленте рекетьори.
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И защо да не е на дневен ред? Защото трябваше да я подадеш още преди година? Стига с тези вицове за Онзи, който може да ти я поиска, защото утре ще се окаже друго! Ти си отдавна в системата и е жалко, че толкова поразии се случват точно при твоето управление! Бай дъ уей, колко точно партии смени докато се докопаш до този пост?
17
4
 
3
 
! Отговори
Сезонна карта преди 5 години
за ски за дете до 14 години 150 евро. Сезонна карта за възрастен 400 евро. Паркинг безплатен. Автобуси между отделните курорти и селата и градчетата безплатни. Цена на храна в магазина като тука в Лидъла. Цена на готвено в хижата на пистата 2-3 евро. Спане в къщата за гости 20-30 евро за стая за двама. Айде сега кажете какво на Банско Ви е по-евтино.