Ветеринарен екип на ЕС идва у нас заради чумата

Животните се умъртвяват с пожарникарска пяна
23 юли 2019 08:53,
6
Ветеринарен екип на ЕС идва у нас заради чумата
Снимка: Bulgaria ON AIR

Представители на спешния ветеринарен екип на Европейската комисия ще бъдат в България от днес до 25 юли, за да направят оценка на ситуацията с разпространението на африканската чума по домашните и дивите прасета у нас.

Още по темата
Същевременно продължава и умъртвяването на животните от свинекомплекса в русенското село Николово. Трябва да бъдат унищожени общо 17 000 прасета.

Снимки от умъртвяването на прасетата в свинекомпекса се появиха във Facebook групи за защита на животните. Те потвърждават неофициалната информация, че в засегнатия от африканската чума животновъден обект унищожаването на прасетата се извършва с пожарникарска пяна.

Според природозащитници този начин съвсем не е хуманен, каквито са европейските изисквания за справяне със заразните болести при животните, предаде Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да са спокойни прасетата Курлеля ще ги прегърне и ще ги спаси от умъртвяване, за си умрат от естествена смърт - от свинска чума! За хората е безопасна, но Курлеля да внимава!
4
7
 
6
 
! Отговори
Митко преди 4 години
Дядо ми на село умъртвява попара с 10 кг чук. Удря го със всичко сила по главата. Прасето пада веднага приритва малко и умира на секундата. Даже не разбира откъде му е дошло. Съвсем хуманно е.
3
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно искат да видят как Ганчев инженер-ветиринар-животновъда умъртвява хуманно животните, по нова технология, с пожарникарска пяна. Или да видят как велики експерти обикалят от ферма на ферма, без да си сменят облеклото и предпазните средства.
2
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да почнат от парламента, че там чумата е най-страшна - от нея сума ти народ изчезна от страната...
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Природозащитниците да кажат кой е "хуманния" начин за умъртвяване след като този не бил хуманен. Може би да ги евтаназират. Ами да дадат стрелички и пушки на 100 ловджии и да почват тогава.