Драгоман на воден режим: Два дни с вода, два дни - без

Градът вече от дни е без вода
28 авг 2019 12:32,
0
Драгоман на воден режим: Два дни с вода, два дни - без
Снимка: pixaBay

Драгоман продължава да е на воден режим, след като градът остана без вода четири дни.

Водата е била пусната снощи, а режимът е продължен авария. Така хората ще имат вода по два дни, а след това два дни няма да имат.

Преди това водата не е текла с дни. Причините са суша и авария на водопровода. Според местните хора обаче режимът на водата не се спазва.

Според представител на ВиК Драгоман водопроводната мрежа в града е от 60 години и трябва да бъде подменена.

„Имаше голяма авария, тя е отстранена към 03:30 часа тази сутрин. Режимът ще продължи, докато бъдат отстранени всикчки аварии, а те тепърва се откриват”, обясни той.

По думите на Андрей Иванов – кмет на община Драгоман, проблемът е основно заради маловодието и засушаването през август.

„Освен този основен източник, който имаме в Неделище, работим да имаме алтернативен източник в местността Матарица, с който да добавим вода и трайно да разрешим проблемите”, каза Иванов пред bTV. Той припомни, че водата е за питейно – битови нужди, а ВиК трябва да търси скритите аварии, дори когато в града има вода.

Над 3 млн. лева са инвестирани до сега за решаването на проблема – пари на дружеството, на общи ната и евросредства, но това според кмета е крайно недостатъчно, тъй като за да се подмени водопреносната мрежа на града са нужни 15 млн. лева.

Към края на септември трябва да стабилизираме водоподаването, каза още кметът на общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари