Оплакване в Helpbook: Купих си 20 маски за почти 50 лв.

Ако видите нередност, подайте сигнал в онлайн платформата
22 мар 2020 19:00, Анисия Иванова
136
Оплакване в Helpbook: Купих си 20 маски за почти 50 лв.
Снимка: Helpbook

Предвид тревожната обстановка в страната и дефицитът на няколко групи продукти, предвидливи търговци продават медицински маски на нереално високи цени. Наш потребител се обърна към нас чрез платформата на Helpbook.info със сигнал за баснословно високите цени на еднократни маски в аптечната мрежа, отправен към Министерство на здравеопазването.

"Сигнализирам за ужасно завишени цени на еднократни маски - 2,30 лв. за бройка. Както ще видите от прикачената снимка за 20 маски дадох почти 50 лв. Маските са закупени на петък 13-ти, но тогава все още не беше обявено, че ще се вземат мерки срещу подобна спекула. Аптеката е "Детелина" на ул. "Народно хоро". По-точно може да се види на касовата бележка. Ще подам копие от сигнала и към КЗП“, пише нашият потребител.

Въпреки извънредната обстановка в страната, не трябва да забравяме и за ежедневните проблеми, с които се сблъскваме всеки ден. В район „Младост“ гражданин се натъкнал на трафопост с отворена врата и стърчащи кабели. Въпреки "домашния арест" на повечето младежи, не е изключено някоя любопитна детска ръчичка да провери какво интересно се случва в трафопоста, тъй като се намира в непосредствена близост до детска площадка, която има посетители въпреки предупрежденията

В същия район е нужно саниране на подлезите на жилищен блок, известен като "Китайската стена“. Огромни отломки мазилка падат от стените и тавана като по този начин се застрашава здравето и живота на преминаващите.

Недалеч пешеходната част пред бл. 66, бул. "Андрей Сахаров", ж.к." Младост" 1 също е в ужасно състояние. Разкъртени бордюри, отчупени плочки и разхвърляни отломки затрудняват преминаването на пешеходците. Молбата е да се предприеме ремонт, тъй като не са изключени контузии, особено в тъмната част на денонощието.

Получихме сигнал от квартал „Редута“ за наклонен пътен знак, обозначаващ път с предимство. Авторът му се опасява, че предвид състоянието му не става ясно за кой от пътищата на кръстовището се отнася.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
0
 
! Отговори
BrandonNat преди 1 година
Какие нужные слова... супер, отличная фраза ------ <a href=master-climat.ua/ventilyatsiya-magazina>вентиляция магазина</a> | https://master-climat.ua/
124
0
 
0
 
! Отговори
Rdi преди 1 година
Гошо.... ми пише го в статията.... Или ти само картинки гледаш?
123
1
 
0
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
До ххНещо бележката не снимана цялата Баш най важното от къде си ги е купила липсва
122
0
 
3
 
! Отговори
Русия преди 1 година
Меня *** интерва квай е цината на БАНАНИТИ.Де са маскити от Боби *** Суджука?
121
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ужасни коментари. Като капак не сте наясно с разчитането на касов бон. Стоката е заложена в касовият апарат като артикул маски противогрипни 50 бр. ,при покупка в апарата се вписва количеството умножено по единична цена -2.39лв./бр. Така се водят- 50 бр в кутия. От бона е видно, че от този артикул са закупени 20 бр. Като разделите сумата на 20 получавате цена за брой. По същият начин ако е доставен в търговският обект артикул съдържащ 100 бр. / кутия, ще се въведе в КА по този начин.
120
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и как ще ме предпази *** маска, опипана от продавача,от мен..,пренесена в импровизирана опаковкаа срещу ползите многократните маски сочи изследване още от 2015 година, цитирано преди 3 дни от Труд,онлайн
119
1
 
11
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 година
Що ги купувате тия маски, като нищо не вършат, както и тоалетната хартия ми е страшно интересно :))) Аз не се презапасявам с нищо, купувам си само пържоли и водка, тях никой не ги търси и купува явно и има по много
118
3
 
3
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Срамота подигравка с народа
117
2
 
14
 
! Отговори
безпартиен преди 1 година
Купувайте си маски, за да може някой да си купува апартаменти и вили... и аплодирам тези умни хора, изкупили депата с маски още януари....пълни циркаджии сме... Ако толкова ти е нужна маска, ще си направиш сам с подръчни материали... не е толкоз сложно....
116
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонименпреди около 0,20лв, но в момента горе-долу на тази цена. Не се знае от къде идва проблемът, достатъчно е само един от веригата на доставки да повиши цената. Ако се обвиняват само аптеките и магазините, то те ще се откажат да предлагат този продукт...
115
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 118.Че какво лошо има да си пийнеш качествена парцуца???Панацея от стрес,вируси,свенливост...стига да не се прекалява де-всеки си има потенциал.Има пиячи и пияндета.Ха ся ми кажи разликата!
114
6
 
4
 
! Отговори
Темида преди 1 година
Продавача е за трепане(за спекулата),а купувача за осмиване
113
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А не ви ли се струва, че в сегашната ситуация 2,30 за маска не е толкова много. Виж, ако беше купила 2 бутилки твърд алкохол, никой от тук пишещите мъже нямаше да протестира.
112
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ради:Именно. Касовата бележка е написана така, че не е съвсем ясно дали са 20 маски от кутия с 50 или 20 кутии по 50 маски. Не знам дали е недоглеждане или търговецът нарочно го е написал.
111
9
 
7
 
! Отговори
SS преди 1 година
Абе нашенските жени не могат ли да шият?За какво е една жена ако не може да готви,да шие,да пере?Да харчи пари за глупости и да се оплаква,че е дискриминирана май само за това ги бива!
110
3
 
9
 
! Отговори
Ради преди 1 година
До 112Опаковката, от която вадят и продават е от 50 бр. Ясно се вижда, че са куоени 20 маски от тази голяма кутия и тези 20 маски са по 2,30лв. Поне не си показвайте простотията.
109
3
 
7
 
! Отговори
Inatut преди 1 година
Стига рИва бе. Уший си маска. 30 мин труд и техника. Вземи си *** и си ги тури на главата. Здравето, както гъзът, си е твое. Ти си решаваш де да го дадеш.
108
1
 
4
 
! Отговори
. преди 1 година
Утидьети в Бургас и там можити да си купити маска под левчи! Хората организираха местно произвдству!
107
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От документа се вижда 20 х 50 = 1000 броя, по 5 стотинки на маска...
106
2
 
6
 
! Отговори
Аз... преди 1 година
...немога да разбера само защо като няма от къде да си купя маска, дори за 50 лева, искат да ме глобяват, защото били наредили, че трябвало до сме с маски?!