Голямо количество мъртва риба в язовир в Тервелско

Водоемът е прочистен, пробите доказали токсично вещество
19 юни 2020 12:20, Анисия Иванова
6
Голямо количество мъртва риба в язовир в Тервелско
Снимка: БГНЕС

Язовирът край тервелското село Жегларци е прочистен от мъртва риба, която вече е загробена, съобщават от общината.

Резултатите от взетите проби за изследване от Областната дирекция по безопасност на храните след инцидента на 14 юни показват, че изплувалото голямо количество мъртва риба е заради токсично вещество, посочват от кметската управа.

Водоемът е прочистен от общински служители със съдействието на пожарната служба и местната земеделска кооперация под надзора на ветеринарен лекар.

Язовирът е общинска собственост, не е бил отдаван на концесионер и не е давано разрешение за зарибяването му, уточняват от общината. Водоемът е малък и е създаден преди десетилетия за ползване на вода за селскостопански нужди.

В него се оттича и водата, която тече от близката селска чешма. От кметската управа апелират към гражданите да бъдат внимателни при ползването на чешмата, защото всяко влагане във водата на някакво токсично вещество и в бъдеще може да доведе до отравяне на обитателите на естествената екосистема на язовира.

Пред прага на лятната ваканция от кметската управа се обръщат и към родителите да не оставят децата без надзор край язовира, за да бъде избегнат всякакъв риск от удавяне


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
duda filieva преди 1 година
s givo kitarata samsega s simo samo da sam kmet
5
0
 
1
 
! Отговори
До Рибар преди 1 година
Велик коментар !!! Развесели ме много :).
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
след рибата следват хората
3
0
 
1
 
! Отговори
К'во рече? преди 1 година
До РибарПич, на какви наркотици си? :D
2
0
 
3
 
! Отговори
Рибар преди 1 година
Това риба я изтрия,дуда и симича , защото и двамата малко поослабнали.дуда я вземат от вкъщи и води служебна кола на работа ,а другия поставения кмет Симо също използва служебно кола,абе мен защо не ме виодитеи мен и семейството със служебния превоз,та и на почивка .всичко е за сметка на данъци ни.живейте още малко на наш гръб., че идва страшния съд .
1
0
 
8
 
! Отговори
Баце Нанка преди 1 година
Почивайте в България - рибата ни е прясна.