Тестват две новородени от ловешката болница за коронавирус

Бебета са имали контакт със заразената медицинска сестра
3 юли 2020 16:35, Анисия Иванова
1
Тестват две новородени от ловешката болница за коронавирус
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Ще бъдат тествани двете новородени бебета от АГ-отделението на ловешката болница, имали контакт с медицинската сестра, която е с положителен резултат за коронавирус, съобщи директорът на лечебното заведение д-р Румяна Нановска.

Настанените към момента там четири бебета се обслужват от персонала с доказан отрицателен резултат. Новите случаи се пренасочват към лечебно заведение в Плевен. Всяка работна смяна в отделението докладва за здравословното си състояние, като дори тези с незначителни оплаквания ще бъдат връщани вкъщи, каза тя.

Още по темата
През последните два дни бяха потвърдени два случая на положителни проби за COVID-19 в неонатологичното отделение в МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" в Ловеч - на лекар и медицинска сестра.

По думите на д-р Нановска, половината персонал са с отрицателни проби, а резултатите на останалите се очакват до часове. Предприети са спешни мерки със започване на крайна дезинфекция, като отделението е затворено за 24 часа, т.е. до 19.00 часа днес.

Според нея медицинските лица са се заразили извън болницата, съобщи БТА. Тя добави, че достъпът на пациентите до лечебното заведение е свободен, а свижданията са забранени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Bond преди 3 години
Значи първо всеки заразен стана новина, сега вече и за всеки тестван пишем статия !Браво !