Отново потича вода от Перник за Радомир

Воден режим там беше въведен през декември
Обновена: 31 юли 2020 15:11 | 31 юли 2020 15:11, Ния Христова
2
Отново потича вода от Перник за Радомир
Снимка: БГНЕС
Вода от Перник трябва отново да потече към Радомир до края на август. С пускането в експлотация на помпена станция "Крапец" въведеният през декември миналата година режим в Радомир ще падне. Това съобщи управителят на ВиК Перник Борислав Иванов, цитиран от БНР.
 
В момента тече работа по възстановяването на съоръженията, предназначени за аварийно водоснабдяване на Радомир в района на извор "Врелото" и помпена станция "Крапец".
 
Те бяха прекъснати преди осем месеца в разгара на водната криза в Перник. За възстановяването им е поискано разрешение от министъра на околната среда и водите Емил Димитров, каза управителят на ВиК Перник Борислав Иванов:
 
"Започнали сме възстановяване на тези съоръжения. Правим тестове на помпите, тестове на съоръженията, промивки, защото тази тръба като не е работила осем месеца отвътре цялата е ръждясала. Направих среща с една фирма, която да монтира нов разходомер. Там на място има разходомер, но все пак той не е заверен, използван е много години и не можем да гарантираме, че отчита вярно", каза Иванов.
 
До 100 000 кубика на месец ще бъдат подавани за Радомир. Според водния шеф те са напълно достатъчни, за да няма режим.
 
Иванов успокои жителите на Перник, че трябва да са спокойни и че тези количества няма да се отразят на обема на язовир "Студена".
 

2
Още от Страната
Очакват днес резултатите на медиците от спешната помощ в Пазарджик
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
vodoley преди 1 седмица
До Мдааа v bulgariya e taka vuv voda gaziat jadni hodiat ha nazdrave ot men
1
0
 
4
 
! Отговори
Мдааа преди 1 седмица
Всички язовири в България са абсолютно достатъчни,за питейните нужди на неселението,проблема идва от неправомерното и безразборното им използване,за промишлени нужди,ВЕЦ-ове и т.н.,трябва контрол и поддръжка!