83 са вече с коронавирус от дома за възрастни хора в Русе

Седем души от персонала също са заразени
13
83 са вече с коронавирус от дома за възрастни хора в Русе
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

83 са вече възрастните в дом “Възраждане” в Русе с положителни резултати за корона вирус. Седем души от персонала също са заразени. Така общият брой на засегнатите е 90, съобщи БНР.

Още по темата

Само през последното денонощие са регистрирани 34 нови случая на корона вирусна инфекция, като 33 от тях са от дома за стари хора “Възраждане”.

Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция, откъдето поясняват, че от новобявените случаи в старческия дом само един е на човек от персонала.

Така общият брой на заразените с корона вирус в социалната институция достигна 90 души.

Двама от възрастните хора - жена на 86 години и мъж на 80 починаха. Общинската администрация взе решение заразените хора, които обаче нямат симптоми, да бъдат преместени в друга сграда, в която има осигурен медицински персонал и кухня.

Засега тежките случаи са само четири и те са настанени в лечебни заведения - Белодробната болница и в университетските “Канев” и “Медика”.

Общият брой на диагностицираните с корона вирус от началото на пандемията в областта е 234, като активните в момента са 159.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: домРусевъзрастни хора
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е пишете ги всичките в дома,така е по лесно...короната е добра далавера..
9
1
 
1
 
! Отговори
Питам преди 3 години
Вируса не бил опасен , а ?
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правете разлика между "БЕЗСИМПТОМНИ" и ПРЕДСИМПТОМНИ". Има период от няколко дена, обикновено седмица, през която заразеният човек има вирусната инфекция, може да заразява други, но още не проявява симптомите. Това е известно за новия вирус от толкова много време вече, че не знам как още е загадка за някои хора (и журналисти). От "АСИМПТОМАТИЧНИТЕ" пък, които са тествани положителни за вирус, но не проявяват никакви симптоми въобще, се оказва, че няма налични антитела - тоест, грешен тест.
7
2
 
2
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Аз съм от Русе и живея на 700-800 метра от този старчески дом, знаете ли че когато откриха това огнище се оказа че персоналът на дома не е пускал обитателите му да излизат навън от 4 месеца и половина за да ги пазят от коронавируса и някои от тях от отчаяние са обявили гладна стачка!? Е, виждате сега колко са ги ''опазили'' от вируса, нали!? Да мислиш и да лъжеш, че като държиш някого затворен така го пазиш е 100%-ова лъжа и манипулация! В затворите например има най-много болни от туберкулоза!
6
7
 
3
 
! Отговори
Алпа Чино преди 3 години
Щом в старчески дом има " безсимптомни".... Много опасен вирус ще да е.... :))))) Аре сменете плочата вече!
5
1
 
4
 
! Отговори
Е какво лошо? преди 3 години
Червендалестият тлъст професор-депутат,фалирал по БСП тертип хематологията,каза,че това било обикновено респираторно заболяване.С други думи,нищоособено.И той като мангърчето-няма лошо(е,има,но то е за горките старци,коитоще видят черна фигура с коса за хора,изправена до леглото им).Михайлов нямада я види(а-а,кой знае,съдейки по червендалестия му вид,плюскането му еосновен вид дейност,а както е известно г*з глава затрива,така че може и тойскоро да се запознае с нея).
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А , че как тъй , нали нямаше вирус , нали всичко бе измислица , пъклен план да ви затворят устите ...
3
0
 
4
 
! Отговори
Киро преди 3 години
Абе колко човека има в този дом и прикакви условия живеят, защото за над 80 човека и нормални условия си трябва доста място и персонал.
2
1
 
5
 
! Отговори
Бау преди 3 години
сериозно ли няма да пишете за починалия младеж?
1
17
 
1
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ТОВА Е ПОЛОЖИТЕЛНА НОВИНА ЗАЩОТО ТАКА ЩЕ СЕ ОСВОБОДЯТ НОВИ МЕСТА ЗА НАСТАНЯВАНЕИ ЕДИН ИЛИ ДВАМА ДА ПУКНАТ ПАК СИ Е ПЛЮС