Вечерен час и нови мерки в област Добрич

Въвежда се и зелен коридор за хора над 60 години
7 ное 2020 13:46, Ния Христова
7
Вечерен час и нови мерки в област Добрич
Снимка: Pixabay
От днес на територията на област Добрич се въвъждат нови мерки. До края на месец ноември се забраняват обществените мероприятия на закрито. В сила влиза и вечерен час за заведенията за хранене и развлечения, пишат от БНР.
 
От днес със заповед на директора на РЗИ в Добрич д-р Светла Ангелова се въвежда "зелен коридор" от 8:00 ч. до 10:00 ч. за пазаруване в търговски обекти - магазини, аптеки и други, на лица над 60 г. Препоръчва се лицата под тази възраст да не ги посещават в дадения времеви диапазон.
 
Въвежда се и "зелен коридор" за посещения при общопрактикуващите лекари за лица с остри респираторни заболявания и грипоподобни симптоми от 12:00 ч. до 13:00 ч. преди обед и от 17:00 ч. до 18:00 ч. след обяд.
Още по темата
 
Заведения за хранене и развлечения ще работят до 23:00 ч. На пазарите и тържищата трябва да бъде осигурена дистанция от 1,5 м между маси, сергии и щандове. Всички работещите там трябва да са задължително да носят маски. Въвежда се ограничаване на лицата, участващи в групови празненства. Разрешава се присъствието до 30 души при строго спазване на противоепидемичните мерки. 
 
Разпоредено е да бъдат разкрити допълнителни легла в лечебните заведения на територията на област Добрич и в болниците за лечение на пациенти с коронавирус. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Киро преди 3 години
Именно заради веригите фалираха хиляди магазинчета и заведения.
6
0
 
1
 
! Отговори
Коронка преди 3 години
Да, след 23:00 часа вируса излиза и дебне в тъмното за да нападне. Преди това не е важно!
5
1
 
14
 
! Отговори
хахахехехихих преди 3 години
Вирусът след 23 ч. е особено опасен, затова е важен вечерният час:))
4
0
 
7
 
! Отговори
Извънредно положение преди 3 години
Ей ***, вие други снимки нямате ли?
3
1
 
7
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
Заведенията до 23 :00 часа хахха,че то през седмицата 20:00 часа е пълно мъртвило хахах
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакви зелени коридори няма да ви спасят. Затворете училищата. От там идва заразата. Продължавайте да тичате след вятъра и ще стане "каква я мислехма, каква стана.
1
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, то половината град е над 60 години. Тоя зелен коридор трябва да е магистрала. По-добре за малкото останали млади хора да направят коридор.