Политически опоненти се обединиха в борбата с коронавируса

В Шумен легла няма, а силите на медиците са на предела
16 ное 2020 21:05, Петя Славова
7

Шуменската многопрофилна болница продължава да е най-натовареното лечебно заведение в страната с най-много настанени ковид пациенти – над 250 към днешна дата. А в битката с COVID-19 в отделението се обединиха двама политически опоненти.

Общо 255 са хоспитализираните COVID пациенти в шуменската болница, като възможност за разкриване на нови легла няма, а силите на медицинския екип са на предела, предаде Bulgaria ON AIR.

"До момента се справяме и то се справяме, пак казвам благодарение на всеотдайността на колегите, които работят в болницата, до момента са единици  тия колеги, които са отказали да работят в ковид секторите, там са ангажирани лекари от всички специалности", казва д-р Димитър Костов, директор МБАЛ-Шумен.

Като доброволец там днес постъпи и депутатът от БСП д-р Десислав Тасков. От първите минути започва работа с ковид пациентите.

"Аз съм лекар по професия, в момента като избран вече година и половина народен представител, но призванието ми е да бъда лекар, така че решението ми беше да дойда тук и да помогна, дори буквално се случи че от паркинга с дрехите и сега влизам на визитация и довечера нощна", обяснява Тасков.

Д-р Тасков работи заедно с другия доброволец в отделението, зам.-кметът на Шумен д-р Светлана Маркова, която е от ГЕРБ, политически опоненти, но колеги в борбата с коронавируса.

"Много се говори, ние например с колегата сме от абсолютно противоположните партийни формации. Ние сме колеги, сега сме тук, за да си свършим работата като лекари", посочва тя.

Предстои в Шумен да бъдат разкрити нови 23 легла за ковид болни, те ще са към държавната психиатрична болница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "престъпни режими от миналото" Тая каша нямаше да я има ако не беше вашия престъпен режим от настоящето. Миналото ви пречи вече 30+ години , оная приказка за ракетата и кривия космос. Непеошниците са винаги такива, мразят всичко което е било дори родителите.
5
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живеем в глобален свят 21 век, хората се обединяват по идеи не по местожителство като през 12 век. Стига гнусен социализъм. Съвременните хора не се обединяват с престъпни режими от миналото.
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АГИТАЦИЯТА ОТ СОЦА
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обединяват се против ГЕРБ като 2013 година и пак оставка и пак рев
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами то в Шуменската болница имало два пъти повече пациенти от Прословутата Ковид-болница в Пловдив?
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Кукувид-19ЩО БЕ? ДВЕТЕ СТРАНИ НА БКП СЕ ОБЕДИНИЛИ ХАХА