Готвим се на активен зимен сезон, в Банско готови за туристи

Ски курортите в Каталуня пък отварят в понеделник
12 дек 2020 15:00,
54
Готвим се на активен зимен сезон, в Банско готови за туристи
Снимка: БГНЕС

България се готви за активен зимен сезон. Това заяви премиерът Бойко Борисов.

Банско е напълно готов за откриване на зимния сезон, в курорта вече има и сняг. Бизнесът също е готов – взети са всички мерки, за да се гарантира безопасността на гостите.

"Цялата ни станция е оборудвана със знаци, точно къде трябва да се влезе, къде да се излезе. Има пропускателен режим на гардеробите - по 10-15 човека ще могат да влизат вътре, като ще има строга охрана. Температурата ще се мери, както и на групите в ски-училищата - те трябва да бъдат не повече от 10 човека", обясни Иван Обрейков, маркетинг-директор на "Ски-зона" Банско.

"Ние сме ресторант, работим с хранителни продукти - колегите, които са на въжените линии, също са достатъчно отговорни. Всичко това е голяма отговорност, от гледна точка, че в наше лице хората наистина могат да намерят едни отговорни хора, които да им гарантират спазването на тези мерки", каза Юлия Попова, която е собственик на ресторант.

В същото време ски курортите в испанската област Каталуня отварят в понеделник. По принцип само местните жителите би трябвало да могат да карат ски в тази испанска област, която граничи с Франция.

Влизането и излизането от региона се разрешава само по определени причини, но контролът не е много стриктен. Така испанските Пиренеи се надяват да привлекат френски скиори, нетърпеливи да открият сезона.

Въпреки призивите на Германия и Франция, европейските страни не успяха да се договорят за координирано отлагане на началото на зимния сезон. Във Франция лифтовете няма да заработят преди 7 януари, за да избегне нов ръст на случаите на коронавирус. Испания даде на регионите право да решат сами дали да отворят ски курортите. Австрия смята да открие сезона на 24 декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
Веско преди 3 години
Нямам търпение да покарам ски в Банско, щом трябва с маска в лифта - с маска. Важното е да се спортува и да се прекарва време сред природата, че само вкъщи пред лаптопа не става.
41
0
 
1
 
! Отговори
Красена преди 3 години
Една добра новина за любителите на този спорт, макар и в това време!
40
0
 
2
 
! Отговори
Красен преди 3 години
Нека да има условия за спорт и за каране на ски! Банско е най-доброто място в България за каране на ски и предлагат чудесни условия дори и по време на пандемия!
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не не сте наред честно към сезон твоя ковид бе хай .***.ни.
38
1
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Текат им лигите....
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък гарантирам,че зимния сезон ще се провали,колкото и да се "готвим".
36
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те се готвят, но кой ще отиде? Да се разчита на шепа визнатийци и наполовина македонци е смешно. Предвид и "мерките", които се налагат е просто смешна история. Както са казали някои по-долу - идеален пример (лаком) г.з глава затрива.
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много пари ще се пръснат по курортите за хигиенни мерки. И накрая какво ще стане. Ами ще се разболеят някои хора, неизбежно е, ще си отидат в страните болни, държавите им ще обявят карантина на пристигащите от България, медиите им ще гръмнат, че страната ни е особено рискова и всичко ще приключи. Давам им 20 дни това да стане от откриването на сезона. Въпросът е, как ще се окрадат парите
34
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Видя се, от мерки полза няма. Отменяй!
33
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От Австрийски зимен курорт се разпространява covid 19 по цяла Европа. Благодарение на зимният им курорт цяла година сме в положението в което сме
32
3
 
7
 
! Отговори
ПАНДЕМИЯ преди 3 години
Нещо говори ли им на Банкярите.. ПАНДЕМИЯ ПАНДЕМИЯяяяя... Haгли сребролюбци готови да печелят с цената на човешки живот. Миналата зима от зимните курорти пламна цяла EвропаНас ще ни ваксинират насила. Щем не щем ще ни задължат да се ваксинираме я за да вземем самолет я за да работим, от горе на всичко мафията ще си отваря кръчмите когато и скефнее
31
3
 
17
 
! Отговори
Стар рибар преди 3 години
Най-лесно се лови риба в мътни води. Нито един човек с мозък не би си и помислил за секунда, че:Ако се струпат повече от 15 човека в съблекалнята ще ги изгонят? ТЕ СА СИ ПЛАТИЛИ ХИЛЯДИ ЛВ ЗА ХОТЕЛ И КАРТИ.Ако някой има температура ще го изгонят?ПЛАТИЛ Е ХИЛЕДАРКИ ЗА СКИ ВАКАНЦИЯ.Това което ще се случи, е че ще бъдат допуснати в България всякакви болни от всякакви държави. Ще се омешат хубаво с местните и ще си заминат. Парите за хотелите и концесионера.НИКАКЪВ КОНТРОЛ НЯМА ДА ИМА.
30
3
 
3
 
! Отговори
1-n преди 3 години
аре сиктир бе, арееееееееееееееее
29
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България не се Готви "готвят" се шепа деградирали индивиди които още не могат да вдянат каква е ситуацията в момента.
28
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия печелбари готови ,за кво бря ...от кои държави че дойдат пачките )
27
4
 
11
 
! Отговори
Песимист преди 3 години
Девиза на хотелиерите от Банско: "Отвори и фалирай с финес!" Банкянския после ще ви вземе всичко и за капак ще ви направи хотелите на концлагери. Хем ще плащате режийните на болните, хем няма да печелите! Хаха ха ха, ГPOБ се изгавриха с всички бизнесмени от български произход, но големите еврейски вериги и до ден днешен не ги пипа. Самоизолирайте се, че има страаааашен вирус... Хахаха
26
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе ей вие няма ли да мирясате,пари,пари,пари! Нужното и Единственото Е, Незабавно затваряне на всички хотели и заваряване на где що има лифт!
25
5
 
18
 
! Отговори
The Real Бай Иван преди 3 години
Браво. В Банско ще гинат като в концлагер идните 2 месеца. Ще се мре яко.Няма лошо. Алчността ще погуби човека. В буквалния смисъл на думата.
24
6
 
15
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Значи се готвим да разпространим заразата чрез ски-курортите и да претрепем още стотици българи.
23
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Супер, ще изпробваме новите мутации на вируса които още не са се добрали до нас, та едно хуууууууууубаво да ги омешаме