Джипита и зъболекари от Плевен: Искаме ваксини, а за нас няма

В града са поставени 512 ваксини, но нито една на стоматолог или джипи
19
Джипита и зъболекари от Плевен: Искаме ваксини, а за нас няма
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Плевенски джипита и стоматолози изразиха недоволство, че не са получили ваксини от първите две пратки. От РЗИ заявиха, че при следваща доставка, очаквана на 18 януари, ще дойде и техният ред.

Заместник-председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Плевен, д-р Петър Диков, и д-р Поля Петева - председател на Районната колегия на Българския зъболекарски съюз, заявиха пред БТА, че до момента не е имунизиран нито един общопрактикуващ лекар и зъболекар.

Според д-р Диков нещата с ваксинирането при тях не се случват така, както в останалите области. "По данни от Националния информационен портал в Плевен са направени 512 имунизации до днес, а от тях няма нито една на общопрактикуващ лекар и стоматолог", заяви той.

"По получени ваксини Плевен е на 4-то място след София, Пловдив и Бургас, но не се ваксинират наши колеги, които желаят", твърди медикът.

От общо 200 общопрактикуващи лекари в Плевенско 80 са изявили желание, от 183-ма зъболекари ваксиниране са поискали 70.

Д-р Петева допълни, че имат писмо от Българския зъболекарски съюз, в което им гарантирали, че зъболекарите са включени в списъка на медиците, които да бъдат имунизирани през първата фаза. "Така се случва в София, Пловдив, Варна, където са извикани колеги за ваксинация. При нас това не е така. Много колеги преболедуваха, някои в тежка форма стигнаха до реанимация", коментира тя.

Д-р Илиян Минчев от РЗИ-Плевен потвърди фактите на недоволните и коментира, че до момента от 1870 желаещи са получени едва 600 бройки.

Очакват следваща доставка на 18 януари и от нея ще бъдат ваксинирани общопрактикуващи лекари и зъболекари. "Пак няма да има за всички. Важно е да създадат добра организация", каза той и пое ангажимент да им бъдат осигурени имунизационни кабинети в общински болници.

Д-р Минчев поясни, че до момента в Плевен напълно са обезпечени с ваксини "Спешна помощ" и лекарите от ковидотделенията в болниците.


19
Още от Страната
Родител в майчинство без право на данъчни отстъпки през 2021 г.
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Малко са данните за скритите последствия на болестта. Сега всеки който е изкарал "лекото грипче" /според Мангъров/ си мисли, че е здрав. Само че една част от оживелите тепърва ще се инвалидизират. Вируса руши мозъка, сърцето, кръвоносните съдове. Поне това вече е проумяно от лекарите. Освен това след 6-8 месеца са готови отново да боледуват - ОТ КОВИД-20.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Министър Ангелов, недей да се хвалиш, защото си много далече от някакъв видим и съществен резултат. 5000 човека са ваксинирани. Кога ще осигурите ваксини за 70% от населението, това са около 5 милиона човека. И това е ваксина която "пази" 5-6 месеца. България трябва сама да произвежда ваксината си! И ДА СТИГНЕ В РАЗУМЕН СРОК ДО ВСИЧКИ. КАКТО ИЗЧИСЛЯВАМ САМО ЗА ПЪРВОТО ВАКСИНИРАНЕ ЩЕ СА НУЖНИ 6 ГОДИНИ. Хиляди ще измрат докато се стигне до стадния имунитет - 70%. Смятай - можеш да смяташ.
17
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 2 седмици
Няма ваксини и скоро няма и да има .
16
0
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 2 седмици
Питайте инспектиращия на завода за бойлери защо няма,той ще ви отговори "адекватно".
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"От общо 200 общопрактикуващи лекари в Плевенско 80 са изявили желание, от 183-ма зъболекари ваксиниране са поискали 70"

Тоест 120 от общо 200 общопрактикуващи лекари в Плевенско НЕ СА изявили желание, 113 от 183-ма зъболекари НЕ СА поискали ваксиниране..

И аз ги подкрепям и не искам ваксиниране.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ехе..кой лъже? Явно там има опашки за ваксини ,цирка продължава )
13
1
 
5
 
! Отговори
м дааа преди 2 седмици
И аз искам направление , но жи-пи-то ми обяснява как няма или току-що са свършили, но може да ме прати при негов човек , че да мина тънко.
12
5
 
11
 
! Отговори
Да бъда откровен преди 2 седмици
Плевен не е медицински център дори с общинско значение! Ако беше ваксините нямаше да се разпространяват от РЗИ Велико Търново, повтарям Велико! Плевен е едно жалко и мръсно селище,без ръководство оставено на произвола на съдбата! Плевен беше и ще бъде област Ловеч!Селище което е загинало -това е Плевен...
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
обадете се на онзи натегач Балтови други като него, които , макар че са преболедували вируса и има имунитет поне за 1г. , решиха да правят ПР акции и се ваксинираха. Така за простосмъртните ще остава да чакат... Вероятно до другата година по това време, като гледам с каква "бясня"скорост тече ваксинирането - по 1000 души на ден
10
3
 
13
 
! Отговори
Френски доктор преди 2 седмици
Представете си ваксина толкова Безопасна че ви принуждават да си я сложите,

срещу болест толкова Смъртоносна че ви принуждават да се тествате за да

разберете дали я имате...

Pr. Denis Rancourt
9
3
 
17
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 2 седмици
Е така се създава "търсене" - като се каже че има 'недостиг'!

Защото не познавам лекар и зъбилекар който би се ваксинирал с нещо такова скалъпено за няколко месеца, не е минало клинични изпитания , камо ли години проследяване на ефектите!
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Хайде бе,от тези 512 ваксини сигурно само 12 са заети,все ще се намерят и за тези зъболекари.
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
за какво ви е тая химия ...да си тровите телата дадени ви от Бога...***...
6
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Докторя ...играехте циркове с герб ,сега Ко става ?
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 1

Не, те си държат на физиологичния разтвор с витамин С и това си е!
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Толкова ли не се намират 2-3 ваксини за тези желаещи
3
1
 
6
 
! Отговори
то беше ясно преди 2 седмици
че гробарите пъртво ще си бият ваксинки на тях - администрация, кметове

СРАМ!
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
в сърбия 2 милиона ваксини
в българия чакат благоволението на желаещите да спечелят
ако вземем руска или китайска някои компании ще изгубят десетки милиони само от нас

това е много по важно от здравето на българския народ оставил се в ръцете на кликата на гербавия комунист
1
5
 
9
 
! Отговори
В. Узунов преди 2 седмици
Те па толкова ли не можаха да ги излъжат и да им боднат някъв там сироп,шампоан,отрова за буболечки и да им кажат ,че е ваксина.