Helpbook: Луксозни "инвалидни" коли, пътища в плачевно състояние

Ето какви са сигналите от платформата за граждански сигнали
Обновена: 16 яну 2021 18:03 | 16 яну 2021 18:00, Нели Христова
79
Helpbook: Луксозни "инвалидни" коли, пътища в плачевно състояние

В постъпил сигнал до платформата на Helpbook.info наш потребител изразява учудването си от инвалидното право на множество скъпи автомобили, чиито собственици са се възползвали от това. „Правят впечатление доста "подходящи" за инвалиди автомобили да се ползват с право за спиране на определените места. Няма лошо да са заможни, болестите и неволите не подбират, но все пак за обикновения човек изглежда малко странно и се питам до колко са удобни тези автомобили за превоз на хора с увреждания, нуждаещи се от чужда помощ, т.е. качване, слизане или инвалидна количка. Да, автомобилите имат стикер, имат право, но дали просто не са регистрирани за облаги и облекчения“, се пита авторът на сигнала.

Друг наш потребител от град Пловдив се възмущава от отвратителното състояние на „асфалтова“ отсечка и апелира за взимането на наистина адекватни мерки: „Улица "Рогошко шосе" се нуждае от преасфалтиране от години. Има стотици кръпки, някои от които са кръпка в кръпката. Цялата отсечка от отбивката за гробището до началото на община Марица е предизвикателство за ходовата част на автомобила и има доста предпоставки за ПТП. Частичните ремонти траят месеци. Има нужда от цялостно преасфалтиране“.

От град Русе ни изпратиха снимки на изоставен от години автомобил, който заема паркомясто, а местата за спиране са крайно недостатъчни в този район.

Не по-различна е ситуацията в град Варна. За пореден път апелират чрез нас отговорните органи за проверка и предприемане на санкции срещу водачи на автомобили, излезли от движение. В този случай се вижда, че стикерът на превозното средство е изтекъл преди повече от две години и молбата е за действия по компететност за отстраняване на автомобила.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
Ванга преди 1 месец
Само *** могат да си сложат и валиден стикер без да са инвалиди и да имат нужда от това. Нагли та нагли със коли за над 100 бона. В България няма милионери с инвалидност, а с простащина, но Господ вижда всичко...
46
3
 
1
 
! Отговори
az преди 1 месец
За незнаещите: Инвалиден стикер се издава на инвалида, а не на колата, никъде не е записано, че инвалидът трябва да е с мизерен автомобил. За тези, които коментират: по-добре да не узнавате какво е инвалид....Повярвайте ми, никак не е весело
45
3
 
1
 
! Отговори
Ванката преди 1 месец
И няма ли право инвалидът да е заможен, да има свястна кола, трябва ли непремено да е окаян *** с таралясник? Имам познат, например, със стабилен бизнес, но преди години катастрофира и се инвалидизира - трябва ли да си хвърли джипа и да вземе 20годишен гоУф?
44
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То колата може да е писана на инвалид, но ако той не е там си има глоба, този стикер се ползва само в присъствието на инвалида, иначе не означава нищо. Останалите са умствени инвалиди.
43
0
 
3
 
! Отговори
7 преди 1 месец
Въобще нямате представа как се взима стикер, не е вързан вече с Мпс, а с човека, всеки може да си го ползва, със всякаква кола. Аз на баща ми с него съм го ползвал на служебния паркинг на Военна болница. Има си инвалидни места зад бариерата, но ако не питаш и му се напрвиш на отворен на чичака, няма да те пусне, въпреки, че имаш право... та така в нашата родина на првила и тарикатщина. Да ползвал съм го без него още 5-6 пъти за 3г., ама човек който всеки ден е по "центъра" за 3-4часа си е дараве
42
5
 
12
 
! Отговори
Ядосан преди 1 месец
Изобщо не ми дреме за инвалидния стикер! След като епилептик от Русе, Петър Кожухаров се заби в дърво на два метра от детето ми!!! Тичам да го пребия, а той се гърчи напикан и с пяна на устата! Да си бъде инвалид, но защо има книжка??? Пристига полиция и ми прави предупредителен протокол на МЕН !!! Да не се саморазправям! А че епилептик има книжка, нито дума!
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До .

Айде не ми се прави на ударен, все едно не знаеш за какво става въпрос
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 42

Колко заможни инвалиди шознаваш? Аз познавам един. А заможните неинвалиди, дека позбавам са 30 човека и 28 от тях са затънали в далавери, а 3ма си имат и стикерчето, ама нищо им няма. О зчда, знам! Знам защото се хваюиха и гп казваха, като голяма далаверка, едва ли не.
39
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Понякога ми става много криво, заради луксозните инвалидни коли. Аз, като имам някаква инвалидност, например, означава, че не мога да съм заможен човек ли?! Еми, мога. Съвсем отделен факт е, че има какви ли не нагляри, които използват инвалидните стикери за дребен и неморален тарикатлък.
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 19

Айдебайдеб... шот не го знаеме! Блъска вдогажпо 500 тона общо у фиънеса, ама инвалид, че да си паркира ролс ройса пред мола ...
37
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вмсето да гледа онзи вканчето на другите защо имали хубави коли и спирали на инвалидни места, да помисли защо той няма такава кола. Майка ми е инвалид и съм и купил нова хубава кола, всико е законно и си я ползва, обаче някой скъсаняк завижда и видиш ли сигнал пуска, ми зе р ник....
36
1
 
10
 
! Отговори
Турчин преди 1 месец
Всеки контакт с турци е вреден, и води до оглyпяване.
35
4
 
10
 
! Отговори
Митко 21 см преди 1 месец
Какво се учудвате. Всеки може да си вземе инвалидна а табелка, струва кинти. Щом ВМРО паспорти продаваше по 5000 евра, какво остава а з а инвалидните стикери. То голямо чудо - една а синя хартийка. Това за Спокойния - всичко може тук. Присъди, паспорти и хора се купуват.
34
1
 
5
 
! Отговори
ДО 20 преди 1 месец
НАПЪЛНО ТЕ ПОДКРЕПЯМ
33
0
 
10
 
! Отговори
Осман преди 1 месец
Всеки контакт с ТУРЧИН е вреден, и води до оглyпяване
32
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българите са трайни последни в ЕС. Що така? Щот са много точни ли?
31
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всеки контакт с българи е вреден, и води до оглyпяване.
30
5
 
6
 
! Отговори
РАДИО ЕЛТО преди 1 месец
да живее РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
29
5
 
16
 
! Отговори
Обективен преди 1 месец
Не е нужно да си в инвалидна количка за да имаш ТЕЛК и съответно такъв стикер
Друг е въпроса,че автомобила може да е до 2000 куб.см. и 160к.с.,нещо което поне за Поршето със сигурност не е така.Аз,като видя,кола със стикер и неотговаряща на условието веднага звъня на 112.
28
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В чужбина никога не търсете българи. Предпочитайте турци, македонци или в краен случай гърци, но никога българи. За ваше добро го казвам.