Парамедици: Затегнете мерките, филмът го гледахме вече

"Става трудно да се хоспитализират и пациенти без COVID"
9 мар 2021 13:48,
33
Парамедици: Затегнете мерките, филмът го гледахме вече
Снимка: БГНЕС

Лекари, работещи в Спешна медицинска помощ, искат затягане на мерките срещу COVID-19. Вчера те отправиха апел за затягане на мерките, тъй като се притесняват, че броят на заразените се увеличава и че натискът върху болниците ще стане сериозен.

"Вече участвахме в този филм веднъж. През ноември ситуацията беше същата. Имаше по 3 000 заразени на ден, болниците тогава започнаха да се пълнят. Ситуацията ни е позната, но в същото време сега има разхлабване на мерките. Голяма част от хората не спазват и сегашните", коментира пред Нова тв Десислава Кателиева от Националната асоциация на работещите в Спешната медицинска помощ.

По думите й ситуацията е изключително динамична. "Ако в една болница допреди час е имало свободни легла, то само след час ситуацията е друга. Нормално е да има такива моменти, в които се обикаля с пациенти и се търсят легла. Така е в цял свят, просто леглата се пълнят много бързо", каза още тя. И допълни: "Става трудно и да се хоспитализират пациенти, които не са с коронавирус".

"Не разбирам защо някои хора продължават да твърдят, че в ресторантите не може човек да се зарази. За съжаление, това е едно от местата, които трябва да бъдат ограничени. Мерки трябва да има и за фитнесите, и моловете. При положение, че английският щам е толкова опасен, смятам че тези мерки трябва да се вземат, независимо, че това не е добре от икономическа гледна точка", смята още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
баи преди 3 години
смятам , че нов локдаун ще намали броя на заразените а изборите могат да бьдат от менени до септември за да се овладее ситуацията
27
0
 
0
 
! Отговори
Д-р Коронис Кауза преди 3 години
Това наистина е филм, който няма нищо общо с реалността. Турски сериал който вече започна да втръсна на публиката и актьорите накрая ще ядат хурката.
26
0
 
0
 
! Отговори
Бойко берисов преди 3 години
Гледахме го филма със затягане на мерките и разбрахме че не работи!!!!Селяни ***, ако това фиаско със затягането работеше нямаше да има смисъл да се въвежда 10 пъти, иска се друг подход не го ли проумяхте във тъпите си дебели и празни глави, само слушалките от препосванията за изпити са ви останали в главите за това сме на тоя хал, посрани лекари...
25
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко е гледал само" Кръсникът " и е чел "Винету " трудно ще ви разбере !?
24
1
 
2
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
Какво има да се затяга повече? Нали си ходим с маски!:)
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До "До 19"Е нали този с решението точно това каза! Кво злoбееш? Каза, че трябва всички паникьосани да се скриете, да почакате останалите да измpем и след това да излезете, когато вече няма да има вирус. Ей, вие паникьосаните нямате угодия, бе! Но за сметка на това злoба в изобилие си имате.
22
10
 
9
 
! Отговори
50 годишен пияч преди 3 години
Ама какво да ме тръшне бе "медици" ,някаква смешна настинка ли?По лек грип от така наречения Ковид не съм карал през живота си.
21
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не се създаваше ИСТЕРИЯ в продължение на цяла година, нямаше да напират хората към болницата заради кашлица и сополи. Все сме карали тежък грип с хиляди наведнъж! Само без паниката беше навремето.
20
8
 
10
 
! Отговори
До 19 преди 3 години
Има голям проблем с голяма част от днешните млади и тяхната въпюща некомпетентност! Просто има случаи на фрапираща малоумщина!....Виждаме че няма здравна система която да издържи при прогресивно увеличение на болните.Колкото и да е яка една държава ,ако се разболеят хиляди наведнъж,няма как да им се обърне внимание ,защото има още други хиляди болни от различни болести. Мислещият нормален човек го разбира ТОЗИ С РЕШЕНИЕТО,ще го разбере когато родителите му или самият него го тръшне!Примери бол!
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мвр да вади лентите и да загражда паркове и градинки това е наи успешната мярка заведения и дискотеки нек си работят
18
1
 
9
 
! Отговори
До 16 преди 3 години
Ами поинтересувай се малко какви са парамедиците и каква е функцията им в Бърза помощ и дано разбереш!
17
6
 
18
 
! Отговори
До Ритача и подобни преди 3 години
***.И,какво същество трябва да си за да не можеш да проумееш какво е ежедневието на тези хора ,които денонощно кръстосват с линейките да спасяват майките и бащите ви ,братя и сестри и такива без мозъчни лигльовци като вас? Щял да рита ритача,такива немислещи,,човеци" като теб не заслужават да цапат земята с присъствието си!.Само да си видите наборите каква жалка картина са в коридорите на ВМА и Пирогов,всичкият им ербаплък е в насраните им от шубе ***!
16
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НОЩ не са го гледали спали са а мин председателя се разхожда с джипа филми не гледа ако не е Винету
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво, точно така, трябва да са под карантина, докато останалите измрем от КОВИД, само така ще бъде най-сигурно за тях! Това вече е сто процента ефективно решение!
14
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо в заглавието се говори за парамедици ,а в статията за лекари от бърза помощ?
13
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До РЕШЕНИЕТОРешението ти е почти перфектно, но не знам дали 3 месеца ще са достатъчни, затова предлагам, за да направим решението напълно перфектно нека ковид психоманяците да стоят затворени колкото дълго е нужно докато всички останали измрем.
12
15
 
16
 
! Отговори
РЕШЕНИЕТО преди 3 години
Затваряне на всички ковид психоманяци за три месеца - пълна карантина. Оставя се еди отвор във вратата, през който да им се дава храна, да ги ваксинират, и да им правят тестове - добре е височината на отвора да е някъде под кръста, за улесняване на тестовете. Всички останали подписват документ, че са готови да рискуват да преболедуват грип, и се разпореждат с живота си както преценят. Когато след три месеца ковидопсиховците излязат, всички други ще сме измрели, и няма да е опасно за тях.
11
10
 
14
 
! Отговори
4×4 мале ле преди 3 години
Клкото повече ваксинирани добичета толкова повече заразени.
10
16
 
14
 
! Отговори
Ритач на столчета преди 3 години
Ама затегнете ги тия ПАРА"медици" с по едно въже за шията.
9
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом досегашните мерки не действат, нека пробваме нови - да затворим цялата администрация, министерства, и всякакви държавни институции. Може пък това да сработи по-добре?