Пловдивчани настръхнаха срещу евангелистка църква

Смятат, че примамва децата им
16 май 2021 13:50, Александър Попов
81
Пловдивчани настръхнаха срещу евангелистка църква
Снимка: БГНЕС

Гневни пловдивчани от кв. "Коматево" нахлуха в двора на евангелистка църква и я обвиниха, че примамва децата им с различни лакомства и игри.

"Не сме съгласни да примамват децата ни с бонбони и всякакви други съблазни", категорични са коматевци. Много млади хора, предимно родители, излязоха на протест срещу църквата "Жътвари".

"Представители на тази църква ходят по парка в квартала и дават бонбони на децата ни, нямаме представа какво съдържат", разказа пред "24 часа" Звезделина Кирякова.

Тя и останалите родители не са съгласни с похватите на тази църква.

"Никой от квартала не желае детето му, без знанието на родителите, да му се дава да яде каквото и да бъде то. Най-малко от гледна точка на здравето. Никой няма право да кани детето някъде и да го черпи с каквото и да е", категорична е Кирякова.

"Горе-долу от година функционира това учреждение, но до момента не знаехме, че ще започнат да приобщават деца от квартала. Сметнахме, че ще си провеждат своите служби с техни представители и решихме, че е добре. Но като разбрахме, че викат и деца, без родителите им да знаят, това вече е обезпокоително", допълни Звезделина.

"Притеснява ни, че тази институция е на метри от детската градина в квартала. Разбрахме, че в парка, където децата се събират, ходят представители на "Жътвари" да ги придърпват за разни игри. Това силно ни смущава. Не сме говорили с пасторите, но сме силно обезпокоени", категорична е и Катя Пенчева.

"В никакъв случай мястото на тази църква не трябва да е до детската градина. Организират групи по 10-ина деца да влизат в двора на църквата. Черпят ги и ги пускат да играят безплатно на батути. Ако бройката е над 10 деца, им казват "Изчакайте, защото Исус не иска сега да влезете. Да говорят от името на Бога. Прекалиха. Сложиха табела с надпис "Голяма детска църква" и окичиха с балони. Ние в "Коматево" си имаме църква", разказа Елена Андреева.

"Прекалиха. Сложиха табела с надпис "Голяма детска църква" и окичиха с балони. Ние в "Коматево" си имаме църква", категорична е Андреева

"Идвам от Ракитово с дъщеря си и племенницата ми. Не виждам никакъв проблем", каза 42-годишен мъж, който чакаше да влезе на служба. Той обясни, че църквата е регистрирана и напълно законна. Действала от много години у нас.

"Проповядва обич, добрина и честност. Какво лошо има", каза вярващият мъж, който твърди, че е от с. Йоаким Груево и идвал в "Коматево" да се моли. И друга представителка на "Жътвари" смята, че няма нищо обезпокоително.

Напрежението обаче се покачи и на място пристигна полиция. Стигна се и до инцидент между местни жители и представителка на църквата.

Полицаите разговаряха и с двете страни.

Пасторът Крейк и негови помощници твърдят, че нищо лошо не са направили. Коматевци ги обориха.

"Вижте каква табела бяха поставили с надпис "Детска църква", а отдолу има текст "Деца на всякаква възраст са добре дошли", показа на телефона си Звезделина Кирякова, една от най-активните простиращи. Как да им вярваме, попита тя.

"Да си стягат багажите и да се махат! Не са добре дошли в "Коматево", скандираха присъстващите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чии души ще жънат тез жътвари!?Не бъркайте православие с БПЦ.Пазете децата и чуждите такива,че много твар е изпълзяла!
44
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брей колко страшно, черпели ги с бонбони и им говорили за Христос. Тия родители ако разберат какво очаква децата им в училище и обществото
43
7
 
11
 
! Отговори
eve1 преди 2 години
Не съм вярващ но няколко пъти мой познат вярващ ме води на проповеди на евангелистка църква.Там проповядват само добри неща и са истински християни.Почти всички бяха млади и интелигентни хора.
42
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяка секта я преследват. Това е нормално. И християните ги преследваха столетия наред и ги мъчиха и убиваха, докато накрая император Константин не реши да направи от тази юдейска секта официална религия на империята.
41
4
 
9
 
! Отговори
Републиканец преди 2 години
Предлагам Пасторът да паркира едно Audi А 8 пред църквата и да сложи Ролекс - тогава възмутените "граждани" може и да мирясат!
40
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не пловдивчани, а коматевските селяни!
39
5
 
3
 
! Отговори
Католик преди 2 години
Те католиците обичат да порят момченца в църквата не е голяма тайна. При нашите има някой друг обратен, но това спрямо случките в католическите църкви с момченца е съвсем нормално.
38
6
 
6
 
! Отговори
Деси преди 2 години
Изчегъркайте църквата от Коматево! Децата да стоят далеч от тази църква!
37
4
 
4
 
! Отговори
ШибиРиби преди 2 години
Селска интрига, примамвали децата с бомбони... тия *** от скука ще спретнат некой търкал на мегдана. Намерили пет шес лелки на молитва и опаа... ужаст
36
3
 
5
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
Адекватните знаят, че Бог е архетип за поведение създаден от човека за човека. Всичко останало е съзнание, слово, химия, биология и физика. От време на време влизам да запаля свещичка не защото чакам полъх от отвъдното, а защото работещите в църквите заслужават някой лев. Не е хубаво да се манипулират децата. Църквата и религията са хубави неща, но не и когато се натрапват. Фен съм на Киркегор.
35
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А православната църква какво прави за децата?
34
17
 
9
 
! Отговори
Ico преди 2 години
Бягайте далеч от тия евангелисти, имате си църква. Ходете при Баба Гуси, Пахонтий и Филарет
33
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те и пее-те искат да забременеят и църковно семейство, ама нещо не им се получава, но църквата за да не загуби клиентела та и десятъка си ги допуска до ло ето и канона. Та за къф бог и вяра идер реч бре овцити стригани?
32
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ама едни други безбожници са го разпали на кръста с любезното съдействие и закони на римската империя. Та за кви безбожни скотове иде реч?! П. С. и що да не сме безбожници бре? За последните 80 г светът стана светски, без божен заради науката и прогреса.
31
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така са обвинявали и Исус.Българите са безбожни хора,но се бият в гърдите какви православни са.Скотове.
30
4
 
4
 
! Отговори
На Мойсей Кайсиите преди 2 години
В крайна сметка най-успелите секти са трите световни аврамови религии + будизма...
29
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък каня сите евангелисти да ги черпим лакум с цианкалий и после да демонстрират воскресение. *** не сакат гадините страхлив.
28
8
 
10
 
! Отговори
не чистя риба преди 2 години
От хора вярващи на герб и вмро,друго и не очаквам!
27
17
 
18
 
! Отговори
absurd преди 2 години
Не са секта,а деноминация и са силно вярващи,не употребяват алкохол и цигари,женят се рано,не правят с екс преди да сключат брак,имат по три,четири деца,много от тях са вишисти и хора с добри професии или бизнес,доста умни и талантливи,това са моите лични наблюдения,а аз понаследство съм православен.
26
10
 
7
 
! Отговори
Знаещ преди 2 години
Уважаеми български християнЕ,ако вие наистина сте Вярващи ще презрете създанието на ДС ,БПЦ,и ще защитите вярата си от тази долна пропаднала гнъс.Изтъкана от алчност,извратения и мъжка похот.Борете се за една ИСТИНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА!!!