Лято, плаж, а чиста ли е морската вода на родното Черноморие?

РЗИ увери, че край Варна качеството на водата е отлично
59
Лято, плаж, а чиста ли е морската вода на родното Черноморие?
Снимка: Pixabay

Морската вода по варненското крайбрежие е чиста. Това показва анализът от последните проби на Регионалната здравна инспекция. Навсякъде качеството на морската вода е отлично, с изключение на Офицерския плаж - той попада в категорията "добро", предаде БНТ.

Още по темата

Два пъти месечно здравните инспектори вземат проби от морската вода в 23 зони за къпане в града и региона. Там, където в минали години чистотата не е била в норма, се правят по-чести проверки. Това лято туристите могат да бъдат спокойни, морската вода е с отлични показатели.

Дълги години Офицерският плаж във Варна беше с най-лошото качество на водата по българското Черноморие. Замърсяването идваше от незаконно заустените в Шокъровия канал отходни води, които се изливаха директно в морето. Тази година пробите показват, че морската вода там е безопасна за хората.

Водата на плажа в квартал "Аспарухово", който се намира най-близо до Варненското езеро, е с отлично качество. Миналата година авария на подводен тръбопровод за отпадъчни води замърси езерото и притесни летовниците. Тръбата вече е ремонтирана.

Информацията за качеството на морската вода и резултатите от взетите проби се публикуват два пъти месечно в сайта на Варненската здравна инспекция и всеки може да ги види.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: мореводачерно море
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
4
 
! Отговори
Рашко преди 2 години
Лайф ис лайф, лaйнaаaа-на-нана...
47
0
 
1
 
! Отговори
до госта преди 2 години
И кръгът се затваря . Колкото повече диарияа толкова повече се Мърси . Колкото повече се мърси толкова по мощно със страшна сила в на плажа *** се седи. Верижна реакция.
46
1
 
7
 
! Отговори
гост преди 2 години
Качеството на водата е отлично,ама после в нужника - епично!
45
4
 
2
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Софийската гмежж мърси най-много. Направят им забележка и се почва историята с граждани, селяни и т.н. После се прибират у големото си село, сядат на компа и почват да пишат глупости за Черноморието. Айде не! Софийците да си ходят у Гърция, ама чувам и там почнали да им правят забележки, и скоро ще запеят същата песен за Гърция- че било мръсно, лошо им било обслужването и т.н.
44
4
 
12
 
! Отговори
много е чисто преди 2 години
Преди десет години изпод зеленясалатас водорасли вода до нас изплува съвсем запазено гвно и форма и мирис си има Прясно снесено. Шкорпиловци централния. Миналата година . Буджака . Дамска превръзка. Повече не . Никога
43
3
 
2
 
! Отговори
Истина преди 2 години
ако може и да купят малко кораби които да чистят и водата от водорасли, и да забранят масивни постройки под 200м от морския бряг. под 200м да може да ги слагат само за лятото и след това задължително премахване до следващата година!
42
21
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Като бях по-млад съм ходил за по 20 дена, че и за месец с огромна компания къде ли не. На Слънчев бряг, Златни пясъци, Несебър, Бургас, Равда, Обзор...И никога, ама никога не съм стъпвал на плажа. Спях до обяд, будех се с махмурлук и веднага започвах в някое капанче и с поне двама приятели да пием водка и да ядем чирози. А вечерта бар и дискотека до зори. На плаж тръгнах чак с втората ми жена и то заради малката, че беше голяма мераклийка да се плацика във водата. Морето е за купон, не за къпане
41
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди доста години в Бургас като излизахме от водата и по краката ни имаше мазут :)
40
3
 
6
 
! Отговори
АРОМАТА НА МОРЕТО... преди 2 години
До МммТОВА Е ЧЕРНОМОРИЕТО!
39
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бургаския залив е пълен с туткал.
38
9
 
9
 
! Отговори
ЛАЙНА И МОРЕ! преди 2 години
ТОВА Е ДНЕС ЧЕРНО МОРЕ -ДЕЛО НА БКП....
37
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мен нашето ми е далече и хода тука на близо, до Гърциа. Не знам каква е водата и дали е чиста, ама не ми изглежда *** в Гърциа.
36
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 39 По-важният въпрос е: Защо, след като в Гърция не искат левче за тоалетна, нашенците продължават да се изхождат в морето и по брега?
35
10
 
8
 
! Отговори
Ало...ало... преди 2 години
В Равда паркирането е безплатно.В Поморие също.И на Юг от Бургас на доста места.
34
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо като ида в гърция не ми искат левче(евро) за тоалетна?Ами за да не им се изходи никой в морето!Просто е.Има чисто море има почиващи.Няма чисто море няма туристи!Паркинги също имат безплатни общински.Чадъри също имат безплатни общински.
33
7
 
11
 
! Отговори
Комарите пренасят преди 2 години
болести.Не идвайте бе!В гърция напр. няма комари.Там отивайте!!!
32
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е затворено море и нямакак да бъде чисто, просто водата му няма обмен със световния океан, само през Босфора не е достатъно. Да не говорим пък Дунав какво влива, той събира отпадните води на цяла Европа.
31
3
 
10
 
! Отговори
Нямаш левче за WC ? преди 2 години
Оди у полето, не си за морето.
30
2
 
27
 
! Отговори
Вониииии! преди 2 години
Варненското езеро сълза!И смях де....
29
7
 
8
 
! Отговори
Mit преди 2 години
Първата ми асоциация за родното черноморие е чиста вода, кристална вода.