Три нови пожара в рамките на 5 часа в Пиринско, свикват спешна среща

Има и изгорели къщи, няма пострадали хора
5
Три нови пожара в рамките на 5 часа в Пиринско, свикват спешна среща
Снимка: БГНЕС

Три нови пожара пламнаха в рамките на 5 часа в област Благоевград във вторник вечер. В огъня има и изгорели къщи, но няма пострадали хора, съобщават от Областната дирекция на МВР.

В 17. 46 ч. вчера, 3 август, в РСПБЗН Сандански е получен сигнал за възникнал пожар в стърнище край с. Любовище. Пет екипа на противопожарните служби в Сандански и Петрич са погасили огъня.

Унищожени са къща - 80 кв. м., покривна конструкция – 150 кв. м., домашно имущество, техника, както и 40 бр. дървета. Причина е установена - скъсан ел. проводник.

По-късно снощи в 23.22 часа в РСПБЗН Гоце Делчев е получен сигнал за пожар, обхванал вила в м. Попови ливади. Един екип е участвал в гасенето на огъня, който е унищожил сградата – 50 кв.м, покривна конструкция – 40 кв.м., домашно имущество и дървен материал. Причина за пламването на огъня е необезопасен комин.

4 минути след полунощ в РСПБЗН-Сандански е получен сигнал за пожар в широколистна гора край с. Петрово, общ. Сандански. Действията по ликвидиране на огъня продължават, но пожарът е овладян и локализиран.

Както е известно, от понеделник голям пожар бушува край с. Бучино, който е втори за 8 дни.

Поради усложнената пожарна обстановка днес при областния управител Николай Шушков ще се проведе работна среща.

В нея ще участват ръководители и представители на териториални органи на изпълнителната власт и институции, имащи отношение към усложнената пожароопасна обстановка на територията на област Благоевград. Ще бъдат набелязани мерки и действия, за поддържане на готовност за реакция, с цел недопускане на пожари и запалвания.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Истината е, че ЧЕЗ, въпреки че взимат пари и от програми, които не са за тях, не правят нищо за почистването на растителността около далекопроводите. Самите техници казват "чакаме да стане авария и тогава". Е, сега с тая жега ще видят едни аварии, като тръгнат пожари наляво и надясно, заради някой проводник, докоснал клоните около него... Лично на моята вила има такива дървета и не може да се окастрят, защото не искат да обезопасят далекопровода за половин-един час. А има още десетки наоколо.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Илон Мъск ни пали със сателитите от космоса.
3
1
 
2
 
! Отговори
тез де палят преди 1 месец
като ги хванат трябва да висят по дърветата, превантивно
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия дето разчистват пасища за евросубсидии кога ще си платят за изпълненията?! Нямат животни, а цуцат от еврофондовете като за последно!
1
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
среща гореща