Огнен ужас: 45 души загинаха при пожар в автобус на АМ „Струма“

Автобусът е с регистрация от РС Македония, сред жертвите има деца
Обновена: 23 ное 2021 16:27 | 23 ное 2021 06:03, Елка Василева
158

Снимка: БГНЕС

При пожар в автобус загинаха 45 човека, съобщи МВР.

Инцидентът стана на магистрала "Струма" малко след 2.00 ч. тази нощ, близо до село Боснек.

Жертвите са чужди граждани, а автобусът е пътувал в посока към Република Северна Македония.

Превозното средство е влязло в страната ни от Турция. Малко след полунощ автобусът е спрял на бензиностанция до София, след което е продължил. След около час превозното средство с регистрация в Скопие е катастрофирал.

Според първоначална информация причина да не могат да се спасят хората е това, че автобусът се е преобърнал, предаде БТА.

Една от версиите е, че автобусът се е ударил в мантинелата. Това е причината да не може да се каже със сигурност дали автобусът първо е катастрофирал и после се е запалил или първо е станал самият пожар в превозното средство.

Пътниците, които са успели да напуснат автобуса, са излезли сами. Част от жертвите са били открити струпани около едната врата.

Седем души са спасени и са откарани в "Пирогов". о първоначална информация състоянието им е стабилно.

В болницата дойдоха представители на македонското посолство. Те обясниха, че хората, пътували в автобуса, са с македонско гражданство.

Българският премиер Стефан Янев е уведомил колегата си от югозападната ни съседка Зоран Заев. Пред Нова тв той съобщи, че сред жертвите има и деца.

„Разследват се причините за инцидента. Не знаем дали всички пътници са наши граждани, но така подозираме, тъй като автобусът е с македонска регистрация”, каза още Заев.

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че движението по аутобана в участъка от пътен възел "Даскалово" до пътен възел "Долна Диканя" е ограничено в двете посоки. Обходният маршрут е: пътен възел "Долна Диканя " - път III-627 - Радомир, и път I-6  до пътен възел "Даскалово".

Властите призовават над мястото на инцидента да не се пускат дронове.

Премиерът Стефан Янев поднася своите съболезнования към загиналите. В момента органите на централната и местната власт полагат всички необходими усилия, за да окажат съдействие на потърпевшите, написа в страницата на Министерския съвет премиерът.

Компетентните институции работят и за изясняване на обстоятелствата и причините за тази огромна трагедия. След разговори с вицепремиерите Гълъб Донев и Бойко Рашков, Министерството на труда и социалната политика в спешен порядък ще направи преглед на всички възможности за подкрепа на пострадалите заради пожара. Премиерът е разпоредил да бъдат организирани задълбочени и прецизни проверки от страна на МВР, на сигурността в този тип социални институции в страната
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
3
 
! Отговори
Майна преди 2 години
А ЛЕТНИТЕ РЕМОНТИ ОТ КОГО СА ПРАВЕНИ?
40
5
 
3
 
! Отговори
Незнайко преди 2 години
За съжаление няма да е последната и такива случаи само ще зачестяват в тези времена в които живеем. За да пътуваш зад граници трябва да си пълно ваксиниран и скоро с бустер... Този който кара автобуса (самолет, метро, тир дори лека кола) получава инфаркт вследствие на ваксините и останалото ще бъде само статистика....Според официални данни от УК в последните 6 месеца ваксинираните на възраст между 10 и 59 години умират два пъти по-често от неваксинираните - и това ще се ускори значително 12 седмици след като болшинството се бустерва...
39
1
 
17
 
! Отговори
Пфффф преди 2 години
Колко писма съм писал до АПИ за различни отсечки от пътната мрежа - няма знаци, маркировка, дефектни виражи и наклони наобратно на завои, дупки, кръпки, храсти, *** и камъни по пътя, изгоряло улично осветление, отворени шахти и канавки. Мислите ли, че някой някога ми е отговорил? Въпроса беше не дали, а кога ще се случи пак някоя трагедия. Всички в тая агенция са за БЕСИЛОТО от пърия до последния! Бог да прости загиналите!
38
10
 
3
 
! Отговори
Тъжно преди 2 години
17 деца и 29 възрастни. Тези хора са загинали в невъобразими болки и ужас и то в България. Чудя се, дали палежът не е умишлен. Как за един ден имаше пожар и 9 загинали в старчески дом, и подпалена жена. Как всичко се случи в деня след изборите.Прилича на действие на развилняло се мутри.Защо винаги страдат невинни хора?Няма ли най-после политиците да престанат да ни делят от македонците? Ние сме един народ, нищо, че живеем в различни държави.
37
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка на регионалния министър. Оставка на ръководството на АПИ - ЦЯЛОТО ! Веднага !!! Още до обяд днес!
36
4
 
50
 
! Отговори
Лилия преди 2 години
Горките хора!Заедно с душите на изгорелите изгарят и душите на близките им.Толкова почернени семейства!Съболезнования на целия македонски народ!
35
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е въпроса кой е строил участъка, не разводнявайте темата! Участъкът е трябвало да бъде затворен и обозначен, така че да не може човекът да се обърка и да се набута там.
34
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Странно колко са ви се скапали мозъците и се Бойко ви в главата. Този участък го строиха по времето на тройната коалиция, демек на БСП-то хората, сега пак те са на власт и заради компетентността им няма фирми за зимната подръжка. Снощи заваля, паднаха и температурите, не е имало кой да обработи и без друго некачественият асвалт , които е ремонтиран още по некачествено лятото при Комитова и те ти трагедия. Но в главите каша. Жалко за хората.
33
1
 
42
 
! Отговори
Рамбооо преди 2 години
Голяма трагедия, нека не я политизираме.Бог да прости загиналите и дечицата.
32
5
 
10
 
! Отговори
Клоунски Свят преди 2 години
Това е катализатор, а един от коментиращите вече раздаде ЗЕМЯТА НИ, което май-май ще се окаже не само теория на конспирацията (че новите/стари управляващи са харизали вече части от България на съседите ни) - и друго - З.Заев пътува към София - според мен това е повод, причината е другаде. И не се съмнявайте че ако искат да прокарат ОПРЕДЕЛЕНА ЦЕЛ те са готови да УБИВАТ (една случка от преди 20 години ми идва наум,във един голям град, със едни високи сгради).
31
3
 
28
 
! Отговори
... преди 2 години
*** държавата! Избиваме се по пътищата все едно е война и на никой не му дреме. Магистралите са ни под всякаква критика, настилка, наклон, обозначение, маркировка. Всеки път като се прибера в бг оставам втрещен, да не говорим че когато има ремонт или някаква опасност на пътя то това не е адекватно обозначено, случвало ми се е с голяма скорост да влизам на участък с изрязан с асфалт който уж се ремонтира, но няма сигнализация. Крайно време хората които са отг за тези неща да влизат по затворите
30
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МИНУТА МЪЛЧАНИЕ В ПАМЕТ НА ЖЕРВИТЕ.
29
5
 
43
 
! Отговори
преди 2 години
Съболезнования на близките на загиналите. Скърбим с вас за загиналите.
28
5
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм българка и опитен шофьор и пак не винаги мога да си ориентирам по обходните пътища при ремонт на пътя .Не навсякъде,но често временните знаци са неясни и дори противоречиви.Много често виждам и стеснени участъци без предупредителни табели.Тежка трагедия!Не мога да си представя страданието на близките.Да почиват в мир.
27
30
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ръководството на АПИ трябва да се избеси на кръговото на "Даскалово", а държавата да се закрие. Източна Румелия да се връща на Турция, Благоевградски окръг на Македония, Шопско в Сърбия, останалото да взимат власите и да се приключва този вреден русофилски експеримент.
26
4
 
30
 
! Отговори
до 112 преди 2 години
Маркировка е имало, и пътят е в добро състояние-вижда се от тв репортажът. Каква е причината-не ти ще изясниш, има си компететни институции. Зеамълчи с тъпите ти коментари!
25
3
 
43
 
! Отговори
преди 2 години
Съболезнования към близките на загиналите. Потресен съм и скърбя с вас.
24
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо властите се притесняват от дроновете?
23
4
 
34
 
! Отговори
Дора преди 2 години
Понякога си мислиш, че не може да стане по-лошо, а то - можело... Съболезнования за близките на загиналите.
22
5
 
35
 
! Отговори
101 преди 2 години
С нищо не са виновни тези хора, които загинаха преди 2 часа. Не си натоварвай кармата с подобни коментари. Не е сега времето и мястото да се напомня за другата драма. Сега е време да съболезнования към загиналите буквално преди минути, а за всичко друго-мълчание. Съобразявайте малко какво пишете.