Хирурзи в Плевен отстраниха 26-килограмов тумор

Пациентът е имал сериозно затруднение в дишането
26 ное 2021 14:55, Ния Христова
11
Хирурзи в Плевен отстраниха 26-килограмов тумор
Снимка: Pixabay
Хирурзи в Плевен са откранили 26-килогравом тумор от корема на 57-годишен пациент. Операцията е извършена в УМБАЛ "Д-р Георги Странски", съобщиха от лечебното заведение, предаде bTV. 
 
Сложната операция е продължила над пет часа, предаде БТА.
 
Туморът е притискал големите кръвоносни съдове в корема. Пациентъ също така е имал сериозно затруднение в дишането и отоци по долните крайници. Коремните му органи са били под диафрагмата в продължение на години. 
 
"Основните сериозни оплаквания са с давност от поне две години, но не се знае точно от колко време туморът се е развивал и е достигнал до тези гигантски размери", обясняват от болницата.
 
Д-р Илко Костурков, който е гастроентеролог в МБАЛ "Иван Рилски" в Горна Оряховица, е насочил пациентът към болницата в Плевен, за да бъде опериран по спешност.
 
Хирургът д-р Пресолски е споделил, че през 40-годишната си практика не е виждал толкова голямо образувание. 
 
"След операцията, извършена миналата седмица, пациентът се възстановява добре в отделението по "Колопроктология и гнойно - септична хирургия", обясни Момчил Цветков, говорител на болницата.

11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Notary преди 1 месец
Хирурзи отличници. Трябва да бъдат записани в Златната книга на професионалистите. В bglekar.net има публикувани мнения за много лекари, които мнения не се изтриват от години. Обществото трябва да знае всичко за гилдията.
10
0
 
1
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 месец
Радвам се, че коремните органи на пациента са били от години под диафрагмата му, но не разбирам къде са Ви редакторите. Вие самите четете ли си"материалите" преди да ги публикувате?
9
2
 
2
 
! Отговори
Ко Чи На преди 1 месец
Непрекъснато се убеждавам,че мисирките-списвачи непрекъснато пишат глупотевини - кога от простотия, кога от незнание,кога за да имат повече читатели .Бас държа,че туморът на е 26кг,а много по-малко.
8
0
 
2
 
! Отговори
Ал Фашагата преди 1 месец
А за повече от четвърт век не се намери екип,който да отстрани СДС-Тумора от майка България,който така се разрастна,че достигна коридорите и на Европейския парламент !
7
6
 
8
 
! Отговори
Монегаск преди 1 месец
А дали не е било 2.6 килограмов тумор, че 26 кила не ми се струва реалистично. може би джурналягата волно или не , е пропуснал десетична запетая.
6
3
 
3
 
! Отговори
Дружбенец преди 1 месец
В дружба има менте-онкоклиника за "интегративна медицина", в която такива тумори ги махат безкръвно - с баяне и косъм от бухъл. Лекуват всички фази на всякакъв рак. Говори се, че са на процент от гробищата в орландовци.
5
6
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 1 месец
Е тоя какво е правил та да си огледа такъв тумор Лекарите са му виновни нали
4
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За награда да си го опържат с лук.
3
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Олекнало му е на човека. Да е жив и здрав!
2
13
 
3
 
! Отговори
Програмист преди 1 месец
100% неваксиниран.
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Звучи страшно. браво на докторите и бързо оздравяване на човека.