Кой е отговорен за инцидента с изгореното дете от Перущица?

11-годишният падна в необезопасена купчина с жар в училище
3 дек 2021 08:37, Ния Христова
17
Кой е отговорен за инцидента с изгореното дете от Перущица?
Снимка: БГНЕС
Кой е отговорен за инцидента с 11-годишното дете от училището в Перущица, който падна в необезопасена купчина жар? Това ще разследват полицията и прокуратурата. Днес те започват разпити на всички лица, съобщи Нова тв.
 
Пепелта била изхвърлена от котелното на парното отопление.
 
"Детето е стабилно, а докторите тук са големи специалисти. Състоянието му се подобрява. Засегнати са и двете крачета. Той не е знаел за жарта", разказа бащата на детето.
Още по темата
 
"Когато инцидентът се е случил е нямало нищо, което да сигнализира за наличието на жаравата. Според мен мястото за изхвърляне на пепелта не е там", добавя той.
 
"Мястото за изхвърляне на тази пепел може да бъде на различни места. Важно е да отбележим, че става дума за прах, който не е опасен. В конкретния случай обаче е имало и жар. Допуснато е грубо нарушение на изискванията за безопасни условия на труд", каза директорът на училището Бойко Иванов.

17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
карачанаков преди 1 месец
До Да 15 Да детето си дете ,но вече е на 11,а в къщи и агънца и яренца и пиленца и майките им веднъж не стъпиха там където изгаряме отпадъците когато има жарава всички заобикалят, а когато няма се търкалят из пепелта особено кокошките.
16
0
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Елементарно е да се забият четири кола и между тях да се опъне мрежа.Отговорен е директора,който не е създал необходимата организация.
15
0
 
8
 
! Отговори
Да преди 1 месец
Детето си е дете и не зная причините да скочи, падне, или както се е озовало в жарта. Но, когато се проектира едно котелно, в зависимост от използваното гориво, трябва да има обособено място за изхвърляне на отпадъците след изгарянето. Ако е липсва такова депо, трябва човека, който е отговорен за организацията на работата в училището /т.е. директора/ да направи така, че да се обособи такова! То е лесно да се каже "параджията е виновен" и толкова! Нали има инструктажи за техника на безопасност?
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма какво да коментираме повече- един достоен директор моментално би подал оставка, както и простият на гьостерица парнаджия.
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Директорът , вместо да се прави на ощипана мома и страничен регистратор на събития , да беше питал подчинения си (параджия) защо топли двора на училището , вместо вместо самото училище ? Отделно , че е предпоставка за злополука или пожар.
12
1
 
12
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 месец
На гореща пепел може да се изгориш, ако си бос . Ако си с обувки е много по-трудно и трябва да стои повече време върху горещата пепел . Но тогава как няма да усети, че около него е непривично по-топло ?!__Малко неясна история ?!__Най-вероятно е нарочно, или по негова инициатива или са го заставили по-големите келемета, както спомена и д-р Дрегер
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
директорът
10
1
 
9
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 1 месец
Какъв го дири, какъв го дири - държали са го там лекенцата от по-горен клас.
9
0
 
6
 
! Отговори
много ли е трудно ? преди 1 месец
Този, параджията, да беше се научил като изхвърля жар, да лиска по кофа вода върху жарта! Нямаше да занимават населението с подобни мърлящини! Де толова акъл я!
8
3
 
9
 
! Отговори
Какъв го дири там преди 1 месец
не вижда ли, че е пепел? Даже и да няма въглени, защо е газило в пепелта?
7
5
 
3
 
! Отговори
бг преди 1 месец
Просто е : Виновен е районния пожарен инспектор ,ако не е изискал от директора план за евакуацията на гореща пепел от котелното .Ако няма тъкъв ,значи инспекторът е виновен че не го е изискал при инспекция и не е налоил предписание за изготвянето ме. ,ако има н о не е спанен виновен е този който не го е спазил
6
2
 
9
 
! Отговори
. преди 1 месец
Никой не е виновен. Юнак без рана не може! Ние да не би обезопасени под стъкленици да сме расли??
5
1
 
4
 
! Отговори
Даскала преди 1 месец
Падна или скочи?
4
0
 
15
 
! Отговори
Waffen SS преди 1 месец
В България като правило ,при какъвто и инцидент да се случи ,виновен по веригата от длъжности лица е най-незначителният и като правило най-невинният.В доказване на неговата персонална вина, работят в учудващ синхрон всички институции
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На 11 години не може да прецени, че жарта изгаря, а ще искаме децата да си определят пола. Учителите са виновни, не родителя, които не го е научил да не стъпва в жар!
2
3
 
1
 
! Отговори
един преди 1 месец
Параджията си призна,че е проявил немарливост. Ще бъде наказан.
1
2
 
16
 
! Отговори
ля ля преди 1 месец
и сега ще разследваме - и да включим и Бойко че на него вече скучно му става!!!