Нощувките - с по-ниска цена при всеки трети хотелиер

За януари 45.1% от мениджърите прогнозират, че ще могат да обслужат "до 50%"
27 яну 2022 19:10, Петя Славова
11
Нощувките - с по-ниска цена при всеки трети хотелиер
Снимка: БГНЕС

През декември 2021 г. всеки трети хотелиер е планирал да предложи на своите клиенти по-ниски цени на нощувките, 52 на сто - алтернативен период за използване на направените резервации, а 51.6% са имали намерение да намалят цената на пакет услуги. Това сочат последните данни от месечното анкетно проучване сред мениджърите на места за настаняване, изготвено от Националния статистически институт (НСИ).

По отношение на наетия персонал почти 24% от ръководителите са предприели като мярка „платен отпуск“, 14 на сто - "неплатен отпуск", а малко над 8% - "преминаване на непълно работно време". 8 на сто от мениджърите са се принудили да съкратят своите служители, 3.1% са намалили възнагражданията на персонала си, а малко над 2 на сто са преминали към дистанционна форма на работа.

Същевременно 16.8% от местата за настаняване са се възползвали от правителствените мерки за подпомагане на работодателите.  През декември 2021 г. 41.5% от анкетираните управители посочват, че няма промяна в приходите от дейността им в сравнение с предходния месец, 35.6 на сто отчитат спад, а 22.9% регистрират увеличение.

За януари 45.1% от мениджърите прогнозират, че ще могат да обслужат "до 50%" от разходите за дейността със собствени средства, 31.4 на сто - че ще успеят до 100%“, а 23.5% от анкетираните посочват, че няма да могат да се справят сами.По отношение на бъдещата си активност в краткосрочен план 46.1% от ръководителите на места за настаняване смятат да продължат да работят, 37.5 на сто - да продължат с настоящата си дейност, макар и с намален обем, 13.2% предвиждат временно да преустановят дейността си, а 1.7% прогнозират да я прекратят.


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
11
 
! Отговори
Shshs преди 3 месеца
Много странна статия, аз взимам смени на рецепция в един хотел когато ми е свободно щото съм нощна птица. Не съм ваксиниран, нямам договор, пушим си трева с гостите, водим си двойно счетоводство, а цените ги вдигнаха на два пъти за последните 2 месеца. Хората търсят хотели за да си правят партита, вече никой не ходи по смешните клубове и хотела е фрашкан всяка вечер. Все повече, особено двойки предпочитат да си вземат стая за 60 кинта вместо да ходят да плащат вход на разни въшльофци
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На всеки първи и втори хотелиер 50% по -скъпи цените а третият никъде се не види кой е
3
1
 
6
 
! Отговори
Морски преди 3 месеца
А бе вие сайт за информация ли сте или за дезинформация. Не че ни пречи, защото можем като Пипи Дългото чорапче да четем новините наопаки.
2
0
 
19
 
! Отговори
видял преди 3 месеца
Тук е по скъпо и от Давос !
1
2
 
6
 
! Отговори
Абсурди преди 3 месеца
Токът се увеличава, а те намалят цените.