Сапарева баня готви данък за АТВ-та

Има ли недоволни от случая?
13 ное 2022 19:10, Красимир Ангелов
11

Данък за АТВ-машини и моторни шейни въвеждат в Сапарева баня. До момента за тях не е имало налог, което от общината отбелязват като пропуск.

Всеки, който притежава нашумелите АТВ и моторна шейна, ще трябва да заплаща данък върху тях. Предстои да се подготвят декларации, каквито към момента липсват.

Данъкът, който сме добавили, това беше един съществен пропуск в чл.45 от нашата наредба за местни данъци, защото за моторните шейни имаше данък, който е в размер на 60 лв, но за четириколесни превозни средства, т.нар АТВ-та, беше наш пропуск или по- скоро мисля, че не е само наш, а и на много от общините", коментира кметът на Сапарева баня Калин Гелев.

А в ски курорта "Паничище" тези екстремни превозни средства доста често се виждат от граждани и туристи.

Хората са категорични, че за всички законите трябва да бъдат еднакви.

"Човек трябва да плаща данъци за това. което притежава, така че дали ще е кола, дали ще АТВ, това, което използва, купил го е, ще трябва да плаща данъци", каза Георги.

Притежателите на моторни шейни доста често влизат в неразрешени места и това понякога води до инциденти.

"Знае се в действителност, че има много четириколесни превозни средства или моторни шейни, които през зимата се движат, разбира се, в района на нашата община във високите части на планината. Там, където се движат в нашата територия, не мога да кажа, че правят бели, за движението на такива превозни средства, особено моторни шейни по пътната мрежа е забранено, но извън границите на територията на Сапарева баня, там, където опадат границите на НП "Рила", със сигурност правят бели", допълни кметът на Сапарева баня.

Вижте повече в репортажа на Варсен Такворян и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
3
 
! Отговори
Сапаревец преди 1 година
В по - ужасен град от Сапаравева баня не съм ходил и искрено се надявам втори път да не стъпя. Наех квартира на първия етаж, но водата има налягане само когато тя си пожелае, закуски сутрин има до 9, 30 ч. след което баничките свършват и мазен полумюсулманин обяснява, че можете да си купите пица, например. Вечер трите ресторанта са пълни и препълнени, а в този, които има двор - сервитьорките въобще не знаят какви са им поръчките. Пародия на град, обаче със зелена зона!!!! И още данъци ще цуцат.
9
0
 
3
 
! Отговори
S преди 1 година
До тези АТВ-таДа - дървосекачите добре, че вървят след тях да залесяват. Трябва и да се мисли с главата.
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредното тъпо изказване
7
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Направо данък върху колелата и кънките - съществен пропуск. И ако си сменя адресната регистрация на софийска - пак няма основание да плащам данък. Съществен пропуск. Хахаха.
6
5
 
9
 
! Отговори
И за шум също преди 1 година
Защото АТВ- тата са отвратително смущаващи!!! А малоу..ните им ползватели също!!!!
5
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'Човек трябва да плаща данъци за това. което притежава' --- такива демократични благини е нямало дори при куманизма
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какво? Ако направи нарушение, ще проверяват дали си е платил данъка, и ако да - нищо, дотам. Както става с едни други неща ;) Не могат да ги спрат, ама поне да им вземат пари, нали.
3
1
 
18
 
! Отговори
Софиянецо преди 1 година
Тези трещялки досега без данък ли са били? Излиза, че тези които вдигат най-много шум и нанасят щети на околната среда, не плащат? В това време леките коли минават през незнам колко прегледа и изисквания за Евро еди колко си и за тях се плаща всичко, навсякъде и за какво ли не!
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера, големия евроатлантик Бойко Борисов, нагло се скара на журналист от Нова Телевизия, затова че колегите му не са отразили достатъчно скандала от неговото арестуване. Ако този евроатлантик Бориосв го беше направил това скарване на журналист в Холандия или Белгия, днес щеше да е забравил за политика, защото цялата медийна мощ шеше да затисната на врата му. Обаче при нас журналисти няма, има ***, долни без никакво достойнство псевдо журналисти
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В това село не съм стъпвал отдавна. Последно басейна струеаше 16 лв., сега колко е?