Безплатни дърва за пострадалите от наводнението в Карловско

Те са от дарението на Пловдивската света митрополия
Обновена: 22 фев 2023 10:28 | 22 фев 2023 10:26, Камелия Цветанова
39
Безплатни дърва за пострадалите от наводнението в Карловско
Снимка: БГНЕС

По минимум 50 куб. метра дърва за огрев на ден ще бъдат доставяни от днес в пострадалите от наводнението от 2 септември 2022 г. карловски села Богдан, Каравелово и Слатина, съобщи кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов.

Той е получил уверение от директора на Държавно горско стопанство – Карлово инж. Златю Кличев, че повече няма да има забавяне в осигуряването на дървата.

Дървата за огрев са част от дарението на Пловдивската света митрополия и лично на митрополит Николай за пострадалите домакинства. Още през есента Пловдивският митрополит обяви намерението си да предостави по 4 куб. метра дърва на всяко пострадало семейство.

Кметът на общината е издал заповед, с която задължава кметовете на кметства изготвят график за раздаване на дарението. Първите дърва ще пристигнат в с. Каравелово, след това ще бъдат доставяни количества и в другите две села.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев с едно наводнение не можа да се оправи обаче да праща самолети за Турция е сред първите и не се сдържа да се похвали. Показателно че българите го интересуват по-малко от колкото чужденците. Не знам как не се срамува от себе си.
33
2
 
5
 
! Отговори
Hoqsan преди 1 година
До АнонименДържавата е направила достатъчно за църквите - 0 данъци, 0 ддс, 0 нищо... аз поп с под БМВ 5-ца не съм виждал до сега... малко д'рва муха ги ухапала.
32
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дървата, които им събориха къщите им давате. Лицемерно.
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А държавата нещо даде ли? Защото тези дърва са дарение от Пловдивската митрополия, не е помощ от държавата. Какво направи държавата за хората?
30
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Долни, по-долни, най-долни бг управници! Пооодлоги на укрофашистите с лъскави джипове!
29
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябваше да изчакате още 3 месеца и тогава е най добре....за догодина
28
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освен това ще им отпуснат по два кубика вода - само трябва да ходят да си я налеят от реката ха-ха-ха, Авве заевввви - ЗАКРИВАЙ!!!!
27
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И на изборите карловци да внимават - ако си преизберат същият кмет, дето им е от 15 години - сами са си виновни. Никакви помощи повече. Защото им беше добре, като си продадоха гласовете за жълти стотинки, после цяла българия им е длъжна да им помага за нещо, което сами си причиниха от глупост.
26
1
 
17
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Кога да се греят, след края на зимата? Просто ужас и безумие. Държавата къде беше през това време и защо се помага на хората в неравностойно положение само при бедствие, а на хората от друг произход се помага ежедневно за наша сметка, само защото били малцинство. Да не говорим, че толкова пари прибират от детските, а една сметка не плащат.
25
0
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
зимата мина те още не са раздали дървата а колко бързо 35 тира на дпс заминахаза пазара в одрин какво ли става там
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 17 ..... Ми много ясно, че няма да ви дадат пари за материали - нали ако си го направите сами, ТЕ Няма откъде да героят и няма как да надуят цената на ремонта.... Кандидатствали били - хаха - наивници.
23
1
 
14
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 1 година
Вие е.ете ли се ве, дайте им домове, дрехи пари а не тея дърва .... хората не ядат дърва , ако нямат печка къде ще ги слагат в з.......... ви ли ?
22
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе, хора, четете, това е дарение от пловдивската Митрополия, не от държавата. Дарение се правят когато може и се съберат. Не плюйте по дарителите, управниците ни са за плюене.
21
3
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Безплатни, защото реката им ги докара на двора без пари :))))))))))))))))))))))
20
1
 
6
 
! Отговори
Киряк Стефчов преди 1 година
Това на снимката дарените дърва ли са? Да ги бяхте поопаковали малко. Дано да имат карловчани 1-2 дърводелеца да им построят дървени колибки с тези дърва, че в тия каравани без санитарен възел почна много да мирише. Абе важното е че украинците са добре, тия селяни все тая с тях или без тях.
19
1
 
5
 
! Отговори
123 преди 1 година
Много далновидни управници. От сега мислят за следващата зима.
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нали и преди бяха безплатни ама без да ти ги нарежат и транспортират
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди около 10г.Соф.Община (Фандъчето) обяви, че ще отпусне пари за ремонт "тип направи си сам" т.е. труда от нас, а материалите от тях.Кандидатствахме целия вход за алеята пред входа която беше кална нива.Аз съм ПГС инженер,а комшийката е геодезистка-направихме проект за изложба със скици,със заснемане,с чертежи, с количествена сметка, даже и 3D модел им направих.Сметката беше за около 4хилки за около 70кв.м. и не искахме КЕШ ами материалите-цимент, чакъл и плочки.Ами ха познайте-НЕ НИ ОДОБРИХА
16
1
 
8
 
! Отговори
Дърво преди 1 година
Да се смееш ли ,да плачеш ли.
15
0
 
4
 
! Отговори
Каравеловчанин преди 1 година
Обява: Продавам 4 кубика дърва за по 100 лева кубика! За справка вървят иначе по 120 лева кубика. Телефон: 0894 25 18 53.