Сабрутев: Тецовете произвеждат четири пъти по-скъпа енергия

Държавата прави възможното за протестиращите
5 окт 2023 08:25, Росен Стойчев
240
Сабрутев: Тецовете произвеждат четири пъти по-скъпа енергия
Снимка: БГНЕС

Тецовете произвеждат четири пъти по-скъпа енергия от тази, за която плащаме като битови потребители. Това каза за БТВ депутатът от ПП-ДБ Венко Сабрутев, който е и член на комисията по енергетика в парламента.  

„Това, което предложихме на протестиращите, е всичко, което можеше да направи държавата

Още по темата
Да предложи сядане на масата за преговори. Да предложи седем точки, които реално решават исканията на синдикатите“, коментира той блокадите на магистралите.

Венко Сабрутев обаче е категоричен, че териториалните планове за преминаване към зелена енергия няма как да бъдат изтеглени от ЕС. „Ако искаме да преговаряме по тези планове, те трябва да са внесени, за да има база за преговори. С ЕС се преговаря на база документи, а не на база общи приказки“, поясни още той.

Според него тецовете вече са неработещи, т.е. пазарните принципи ще ги затворят и работа на държавата е да осигури работни места за тези хора, които ще останат без препитание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още по темата: обявиВенко Сабрутев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
1
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
какво ревете бе про'с'таци неграмотни? ВИЕ гласувате за тоя. Факт.
154
0
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
"Тецовете произвеждат четири пъти по-скъпа енергия от тази, за която плащаме като битови потребители." - защото се плащат глоби на ЕС. Факт.
153
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ще ни върнат към времената на априлския пленум! Демек - комунизма. Ще си варим зимнината пред или зад блока на огнището. Тъкмо съседите в блоковете ще се опознаят по-добре. Ракийка, салатка...кеф! Па като стане винцето на кой му трябва печка, парно...Ето така ще спасим планетата! Стига с тези въглища, ядрени ***. Ааа да питам - къде се рециклират слънчевите панели след изтичане на ресурса им? Може би ще ги заровим под някоя от разкривките на тецовете?
152
0
 
2
 
! Отговори
Натам отиваме преди 4 месеца
Там закъдето сте тръгнали, Германия се връща. Толкова ли не може да питате и видите? Там съм умил и работил, а един приятел си идва всяко лято. Това ми разказа, че заради зелените икономиката е пред колапс след войната. Няма го евтиният енергиен ресурс. Дори газа заклеймяват. И знайте, че перките и панелите там са в стотици пъти повече, но пак не могат да компенсират и отвориха въглищни басейни, които отдавна бяха закрити. Това ли ще чакаме да докарат и тези?? Ще горим *** накрая. Ще видите.
151
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
4 пъти по-скъпа...дрън-дрън та ярина!Най-скъпа е зелената енергия и всеки го знае.От Пъклени Продажници-Демонична България искат да ни оставят на тъмно,а те да бегат на някой остров да ловят други шарани за милиони.
150
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Неговата партия реши предсрочно за съкрати с още 40 процента въгледобива, а дерогации да предложи абсурд.
149
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Малка България затваря тецове Китай отваря нови сто теца... фотопанелите в Китай се правят от горене на въглища, горите в страната ни се изсичат зверски по високи наклони ерозия от горски пътища и това било екологична политика... само тия от жълтопаважа му верват...
148
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Поредния енергиен корифей... Сега укрите като ги приемт в ЕС защо не им затворят ядрените реактори а и нашите два взеха наготово.
147
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ЕВТИНИЯ ТАК ОТ КОЗЛОДУЙ СЕ ПРОДАВА В ЧУЖБИНА А НИЕ НАРОДА ПЛАЩАМЕ ПО СКЪПИЯ МИКС АЕЦА ФИНАНСИРА КОНКУРЕНТНОСПОСОБНОСТТА НА СЪСЕДНИТЕ НИ ИКОНОМИКИ НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА
146
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До ГЕРМАНИЯ ПУСКАОБЩОТО ЕВРОПЕЙСКО СЕМЕЙСТВО Е ТАКА... ДА ПОМАГАМЕ НА БРАТЯТА ДОЙЧОВЦИ КАТО СИ ЗАМРАЗИМ ИКОНОМИКАТА НАПЪЛНО ДА Я ЗАНУЛИМ
145
0
 
6
 
! Отговори
ИДЕ ЛЕДЕНА ЕПОХА преди 4 месеца
А ФОТОВОЛТАИЦИТЕ ПРЕЗ ЗИМАТА ВЪОБЩЕ НЕ ПРОИЗВЕЖДАТ...
144
1
 
7
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 4 месеца
Пълни глупости. Тея с фотоволтаичните паркове нали искат да лапат. Ако може да си избият инвестицията не за 5 години а за 2-3 а защо не и за 1 и после 25 години колкото е живота на фотоволтоика да лапат яко. По 20-30 или 50 хил на месец. 1 мегават централа струва 1 млн евро и на 700 лв за мегават ти прави по 5000 лв на ден през лятото и 2000 лв през зимата. За година това са грубо 800 хил . Нужни са ти 2ма души охрана. Всичко друго е лапатица!
143
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До A 143. Моля, моля, ПАВЕЦа го разруши Боко т ъ пото. Вместо да остави Тошиба да си го ремонтира ,той го остави в ръцете на хора които не са виждали такова съоръжение. Такаче по-полека с квалификациите, в тази задънена улица сме именно заради 12 години застой в които можехме да се реформираме!
142
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Въведете режим на тока от обяд до обяд. 10 часа се пуска тока, 16 часа се спира тока.
141
1
 
13
 
! Отговори
невероятно преди 4 месеца
нагъл лъжец. Този знае че оскъпяването идва от задължението да плащаме въглеродните емисии при производството на въглища, а не от себестойността на самото производство. Какво направихте да от паднат тези плащания за въглеродни емисии? Въведохте ли залесяване на горите? Въвеждате ли пречиствателни съоръжения за намаляване на въглеродните емисии? Не! Само затваряне на производството и безработица за хората. А енергията от ВЕИ защо криете че се дотира, иначе е много скъпа?
140
2
 
8
 
! Отговори
ГЕРМАНИЯ ПУСКА преди 4 месеца
ТЕЦ...БЪЛГАРИЯ ГИ ЗАТВАРЯ
139
1
 
11
 
! Отговори
Y преди 4 месеца
Скоро ще се появят новите данни. България след юни 2023 г. е увеличила драстично ВНОСА на ток. А вносителите от Гърция и Турция потриват ръчички.
138
0
 
10
 
! Отговори
ИНДУЛГЕНЦИЯ преди 4 месеца
Тъй наречените квоти за въглеродни емисии са в основата на проблема. Когато бяха евтини, се преглъщаха лесно от фирмите. Сега са увеличени драстично. А голата истина е, че това си е един вид ИНДУЛГЕНЦИЯ. Продължаваме да замърсяваме, но вместо да построим очистващи мощности, просто си плащаме. И продължаваме да замърсяваме... На времето Кремиковци имаще очистваща инсталация. Тя не действаше, защото един ТЕЦ трябваше да работи САМО за нея.
137
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тялот0, я кажи как спада КПД на панела с времето. Докато се изплати и е на 50% заминал. Много сте ми умнички. А що не кажете че цената от ТЕЦ е 50% по-висока от производствената заради въглеродните емисии?
136
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хич ми не е зор за тия, да ги съкращават, уволняват колкото може по - скоро. ТЕЦ,, Видин" беше спрян от Боко през 2015г. защото токът му не бил конкурентен и НЕК изкупувал тока на ТЕЦа с 10% по-скъпо отколкото го продавал,оставиха 150 човека без работа. Не може България за едни да е мащеха, а други да ги гали, храни и обгрижва.