4х4 - от литературна шега в поетично представление

Премиерата на новия спектакъл е на 12 май в Пловдив, в София може да го видим на 18 май
7 май 2012 10:12, Петя Славова
2
4х4 - от литературна шега в поетично представление
Снимка: 4х4

Като литературна шега с размяна на роли на Нощта на музеите и галериите в Пловдив започна 4х4. Само за година събитието прерасна в поетично представление, което обиколи шест български града през декември 2011.

Тази година към четиримата поети Ясен Василев, Радо Чичев, Иван Димитров и Миро Христов се присъединяват музикантите Ангел Додов и Любомир Брашненков с авторска музика, създадена специално за стихотворенията на представлението.

През 2012 нивото отново се качва и стихотворенията са се превърнали в музикални парчета (половината от които са съвсем нови и се изпълняват за първи път), а поетите – в техните единствени възможни изпълнители.

Премиерата по традиция отново ще е в Пловдив – на феста отец Паисий на 12 май, а следващото представление – на 18 май на лятната сцена в Борисова градина в рамките на седмиците на четенето, организирани от София:Поетики.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
free преди 11 години
За Вас като какъв точно е обидно? Като поет, като обикновен любител, както се казваше в един виц, или като автор на дефиниция "Що е то Поезия?" И кои ценности са подменени - прашасалите римувани хурки и овчари ли Ви липсват или мислите, че мястото на "високото" изкуство е на читалищната сцена, а не на улицата? Само питам любезно.
1
6
 
1
 
! Отговори
потърпевш :-) преди 11 години
Тези момчета не са поети, а клоуни. Нека не бъркаме поезията с гиговете. За мен е обидно. Инак са пичове, но не е там работата. Въпросът е принципен и е свързан с подмяната на ценностите.