"Дон Кихот" на Панчаревското езеро - балет, красота и любов

"Спектакълът е изпълнен с много емоция", сподели балерината Кристина Чочанова
23 авг 2021 11:19, Ния Христова
2
Почитателите на балета ще имат възможност да се насладят на един от най-впечатляващите спектакли - "Дон Кихот", на лятната сцена "Музи на водата" на Панчаревското езеро.
 
"На Панчарево се чувстваме прекрасно. Има една магия. Превърна се в наш втори дом, изключително приятно е. Ще видите много емоция, любов, темперамент. Този спектакъл наистина е изпълнен с много емоция. На 27-и и 29-и е "Дон Кихот", на 28-и е "Танго", който също е невероятен спектакъл", сподели балерината Кристина Чочанова в студиото на Bulgaria ON AIR
 
Балерината описа балетният спектакъл "Дон Кихот" като един малък фрагмент от цялата книга. Той е за "любовта между една девойка и един палав господин". 
 
"Цялата сцена се разиграва на един площад - как двамата си играят: Обичаш ли ме ти или искаш с някой друг? В крайна сметка всичко завършва със сватба", посочи Чочанова.
 
Кристина се занимава с балет вече от 20 години. Започнала е на 10 години и споделя, че късно е открила любовта към балета, тъй като децата започват още на 5-6 години. 
 
"Единствената мисъл в мен е да стигна до публиката с моята емоция. Да може всеки от тях, когато си тръгва, да носи късче от моя заряд. За да излезе емоцията, всичко останало трябва да е на мястото си, това е балансът", каза още балерината . 
 
Кристина Чочанова си мечтае да изиграе спектакъла "Ромео и Жулиета", тъй като според нея балетът е любов.
 
Гледайте целия разговор във видеото.

2
Още от Театър
Операта в Бургас отмени спектаклите си, 10 артисти са с коронавирус
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"Дон Кихот"- ще видите много емоция, любов, темперамент. Цялата сцена се разиграва на един площад - как двамата си играят...==================== Да разбираме, че красотата и магията на "Дон Кихот", веселието, закачливостта и любовта на Китри, са сведени до сцена на един площад. По-добре да изгледам още веднъж волната програма на олимпийската шампионка по фигурно пързаляне Алина Загитова "Дон Кихот" по музика на Лудвиг Минкус.