Tumbleweed обяви победителите в конкурс за програмисти в България

Конкурсът е част от политиката на Tumbleweed за насърчаване изобретателността и въображението на общността
17 юни 2005 11:56,
Tumbleweed обяви победителите в конкурс за програмисти в България
Tumbleweed България, лидер в областта на решенията за сигурност на електронната поща и трансфера на документи, обяви, че Юлиян Пастарамов и Петър Петров са победителите в наскоро провелия се конкурс за програмисти, организиран от Tumbleweed.

Юлиян Пастарамов стана първи в категория „Beyond the Frame” и получи награда Dell OptiPlex GX280 Pentium® IV 2.8Ghz, която му бе връчена от Ерик Дюма, Вицепрезидент и Генерален мениджър на Tumbleweed България.

Петър Петров зае първо място в категорията „On the Edge”. Той получи Dell Inspiron 1000. Наградата бе дадена от Бойко Панов, административен директор на Intellinet Dell, техническият партньор на Tumbleweed за конкурса.

Втората награда в категорията „Beyond the Frame” отиде при Павел Петров, а Венцислав Салапатев спечели второ място в категорията „On the Edge”. Журито на конкурса реши да присъди две трети места в категорията „On the Edge” - на Красимир Маринов и на Богдан Шарков.

Конкурсът за програмисти на Tumbleweed се проведе от 20 април до 20 май 2005 година. Специално създаденият за конкурса уеб сайт регистрира през този период повече от 56 хиляди посещения.

Tumbleweed предизвика българските програмисти в две категории- „Beyond the Frame” (предизвикателство в областта на „Pattern Recognition”) и „On the Edge”(оптимизация на network data transfer). Вестник „Пари”, IDG, IT jobs и Dir. Bg бяха медийните партньори на конкурса.

Нашето намерение беше да затвърдим процеса на инвестиране в развитието на българския IT сектор. Чрез партньорството между частна компания и обществени научни институции ние насърчаваме по-усиленото сътрудничество и развитието на ключови инициативи в тази област. Това е тенденция, която смятаме да следваме и която вярваме, че допринася за развитието и разширяването на IT сектора”- каза Ерик Дюма, Вицепрезидент и Генерален мениджър на Tumbleweed България.

Конкурсът е част от политиката на Tumbleweed за насърчаване изобретателността и въображението на общността, занимаваща се с проучванe и развитие в IT сектора в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации