Internet Explorer май няма да доживее до 2021

И уебдизайнери, и потребители недоволстват от браузера
15 май 2009 14:00,
92
Internet Explorer май няма да доживее до 2021
Колаж: Dnes.bg

Internet Explorer няма да доживее до 2021 г., прогнозират експерти.

Изводът е направен въз основа на статистически данни за популярността на различните браузери, съобщава Dni.ru.

Към браузера на Microsoft  вече има доста претенции както от страна на професионалистите, сисадмините и уебдизайнерите, така и от потребителите.

Неудобство при работата, както и проблеми с безопасността, са нещата, които оглавяват списъка от проблемите при браузера.

Само през 2004 г. на IE се падаше 90% от дела на пазара на браузерите.

Днес обаче неговата част е едва 2/3.

Главният му конкурент Mozilla Firefox вече се ползва от 1/5 от потребителите на мрежата.

Експертите прогнозират, че през 2021 г. Internet Explorer ще е в историята.

Разбира се, това са само прогнози, но фактите са си факти: IE бавно, но сигурно губи аудиторията си.

Microsoft не оставя без внимание опасността и се говори, че разработва заместител.

Новият браузер ще се нарича Gazelle. Очакванията са Gazelle да пребори основните си конкуренти Google Chrome и Mozilla Firefox.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Това са големи глупости !! Единственото нещо за което хората избират Mozilla Firefox е щото има по-малко вируси разработени за него. Естествено ,че вируси ще се разработват за най-използвания брузер. Тоест в момента в който Mozilla Firefox стане по масова и се изравни с Internet Explorer то хакерите ще почнат да правят по-масово вируси към Mozilla Firefox и хората ще почнат да ползват друг браузер.
71
0
 
0
 
! Отговори
toshko преди 14 години
polzval sam IE3 ... no beshe boza .. zatova polzvax NetScape Navigator , posle se rodixa IE4, IE5 pak bozi .. zatova polzvax Netscape , Opera ...Posle netspape zapotcna da zatlastiava izlishno .. i se rodixa Firefox i cial roiak drugi .. i taka .. no IE ot rojdenie si e bil boza .. i toav tce stana masov browser e zaradi towa tce go integriraxa s Windows ... inatce otdavna da e izduxal supata
70
0
 
0
 
! Отговори
martony преди 14 години
Аз бих казал, че експлорера е дъ бест. При другите браузъри често се объркват и неподреждат отделните части от сайтовете. А на 68-и мога да кажа само, че собствениците на опел кадет 88 също са много доволни.
69
0
 
0
 
! Отговори
Тединка преди 14 години
А бе вие добре ли сте?? Всеки си пише някви глупости: аз ползвам това , аз харесвам онова , това е по-добро , незнам си какво..... А бе като децата сте .... Аз ползвам всички браузери!! И всички са добри!! *** се от яд *** псевдоразбирачи!!
68
0
 
0
 
! Отговори
nakata преди 14 години
Аз лично ползвам Maxthon повече от 2 години и съм много доволен. Колкото до лисицата нещо не ми харесва.
67
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
А, и още нещо да добавя: колажът е глупав. Поне реализацията му.
66
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Всичко е относително. #46 го е казал най-добре - кой какъвто браузър иска, такъв да ползва.Темата се превърна в нещо от сорта на "Кой стил музика е най-добър"...Най-смешни са "дизайнерите", които плюят като луди по IE. С малко повече усилия всичко се постига, не може IE да е виновен, че дадено нещо не функционира "както трябва".
65
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Ако говорим за сигурност и кой е най-защитен - безспорните резултати във всички тестове за пробиваемост показват, че Мозилата и Експлорера са най-добри, но много добре се представя и Гугъл Хром /което ме учуди/. Операта е зле, но от Сафарито по-зле няма... Цитирам резултати, не си измислям, за да си запълвам времето...
64
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
ламери, бастуни и тотални ***
63
0
 
0
 
! Отговори
Yo преди 14 години
То до 2021-ва не се знае света дали ша го има, тия експлорера го мислят. Иначе личното ми мнение е, че е пълна боза експлорера - цикли, дървен е и е грозен! Освен ако не си пач-неш Уиндоуса да изглежда като Мак, както е при мен. Но все пак си предпочитам Мозилата - има много добри и полезни добавки, като ФТП, прогноза за времето и още стотици други.
62
0
 
0
 
! Отговори
Ivo-DE преди 14 години
Знам, че може да ми се нахвърлите след като си оставя мнението, но ето как мисля:от 4 години имам свой компютър, когато го взех бях все още неопитен, тогава актуален беше IE6 и си ползвах него. Така и свикнах. След това излезе IE7 и до ден днешен си ползвам основно него. Просто му научих и всичките комбинации от бутони, знам му кое къде е вече и със затворени очи. Ползвам и различни Add-ons и тн, също така не съм имал нито веднъж проблеми с визуализацията на страниците. Много съм доволен и дори незнам има ли смисъл все още да минавам на IE8???Иначе ползвам Mozilla - 3.0.0.10 е сегашната версия, но поне при мене много бъгове ми прави, често трябва да я рестартирам, за да продължи да работи нормално.Мисля, че всичките тези приказки са тенденциозни - цели се да се унищожи по изкуствен начин IE...
61
0
 
0
 
! Отговори
Мартин Методиев преди 14 години
http://ripie6.com
60
0
 
0
 
! Отговори
yako преди 14 години
по добре elinks но и огнения е добре, IE го ползвам много рядко по принуда ...заради някой ш...бан ActiveX
59
0
 
0
 
! Отговори
ivo преди 14 години
За да си свършиш работа браузърът е lynx останалото шарения.
58
0
 
0
 
! Отговори
zzz преди 14 години
много си злеОпера е един от най-добрите браузъри. Да не говорим, че всички новости точно Опера ги въвежда, а това, че твоя сайт не се виждал добре в IE и Опера, ами оправи си грешките в сайтахаахахтова че ФФ ти замазва грешките в кода не означава, че проблема е в IE и Опера
57
0
 
0
 
! Отговори
kopach преди 14 години
Абе те точно вас дизайнерите ще питат клиентите за кои браузъри да си правят сайтовете. 99% от сайтовете се оптимизират за ИЕ и ФФ, така ще е и за дълго време напред.
56
0
 
0
 
! Отговори
Amorph преди 14 години
Internet Explorera и Oper-a няма да отчетат никога повече повишение на потребление тъй като не четат правилно страниците. На нас дизайнерите ни писна да се съобразяваме с тях.Safari е единствения броузър минаващ тестовете.След него се нареждат Chrome и Firefox...
55
0
 
0
 
! Отговори
Pehota преди 14 години
Brand new name ... same old sh*t
54
0
 
0
 
! Отговори
mda be преди 14 години
Бозата може да е виновна за всичко, ама мемори лийковете са си в ИЕ и ФФ. Иначе и двата браузъра са калпави :) Особено ИЕ8 и ФФ3 - мъка неземна. А иначе опънатия сорс е добър за ентусиасти, за сериозните решения винаги ще се плаща - работна станция със Соларис и 1 парче софт излизаше преди време колкото десетки бози с офис. А пък тоя решил да предвижда как ще изглежда ИТ пазара и въобще сектора след 12 години е тотално изпращял ...
53
0
 
0
 
! Отговори
Tux преди 14 години
32, хубаво е, че знаеш как се пише Убунто, но май не знаеш, че Konqueror се пише с "K" а не със "С" :)

Спонсорирани публикации