Истината за атентата в "Света Неделя" – тази неделя в "Операция История"

Историческото предаване с водещ Росен Петров гледайте на 25 април, от 16:30 часа, по Bulgaria ON AIR
21 апр 2021 10:22, Красимир Ангелов
24
Истината за атентата в "Света Неделя" – тази неделя в "Операция История"

Тази неделя предаването "Операция История" ще запознае зрителите с малко известни факти около две от най-значимите събития в нашата история – създаването на българската държава и един от най-големите терористични атентати в историята ни – този в църквата "Света Неделя".

На 16 април се навършиха 96 години от един от най-кървавите атентати в историята – този в църквата "Света Неделя“. Близо век по-късно все още има спорове кой стой зад извършителите на кървавата бомбардировка в центъра на София. Според някои историци атентатът е дело на военната организация на БКП, според други той е дело на комунистическа партия, някои историци смятат, че това е опит на крайно десни военни да извършат държавен преврат, използвайки комунистически деятели като маша.

Коя версия е най-правдоподобна и какво още не знаем за кървавия терор в църквата "Света Неделя" ще разкаже Борислав Миланов.

В студиото на „Операция История“ на 25 април ще бъде и доц. Веселина Вачкова, чиито трудове и книги промениха всичко, което българите знаем за историята си.

В разговора с водещия Росен Петров тя ще разкрие, че българската държава е създадена през 480 година, а не както всички знаем – през 681 година. По думите на доц. Вачкова за това, че страната ни е на 15 века, а не на 13, имало писмени доказателства.

Не пропускайте да научите истината – на 25 април, от 16:30 часа, в предаването "Операция История", по Bulgaria ON AIR.

 


24
Още от Телевизия
"Завърналите се с Петя Кертикова" под прожекторите на турска телевизия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
vlady преди 3 седмици
Атентатът е малшанс - можеха да убият царя аналогично на руските народоволци по-рано и държавата да тръгне в по-добра посока. В Русия народоволците предотвратиха фалит на държавата в резултат на безумната икономическа политика и недомислените реформи на Александър II. Дойде Александър III, който положи поне половинчати усилия да реши проблемите макар и да не успя напълно.
18
0
 
0
 
! Отговори
наследниците преди 3 седмици
Вчера комунистите честваха 132 годишнина на съпартиника вожд на Германската Социалистическа Работническа партия.
17
1
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 седмици
Пак комсомолски напъни да се пробут.ват врели некипели!Евреи комунисти са преките извършители на атентата,зад тях стои червената партия.Нещо неясно?
16
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Истината е,чее по заповед на Москва,Русия винаги е мислила лошото на България,само русофилпредател не би го признал това.
15
0
 
4
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 седмици
До Анонимен.............а били избити българите,посмяли да възстанат срещу превратаджиите от Деветоюнския превра..

Едни от превратаджиите са Кимон Георгиев и Дамян Велчев, взели участие и в Деветосептемврийския преврат. Кимон Георгиев от тогава до смъртта си е непрекъснато абониран за Народното събрание и е депутат. Защо не го е съдил Народен съд, щом е участинк и във "фашисткия преврат на 9 юни". Русофилите не познавате историята!
14
1
 
7
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 седмици
До Анонимен==============Глупости, комунистическата партия тогава е била популярна в цял свят, в цяла Европа и в САЩ е имало комунистически партии,Русия никог=====


За какави глупости говориш бе приятелю? Атентата е по поръчка на Москва, правят го русофили комунисти, плащано им е в долари. Има публикувани разпити на заловените, прочети ги. На Цола Драгойчева и на други..
13
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Чебурашка

Глупости, комунистическата партия тогава е била популярна в цял свят, в цяла Европа и в САЩ е имало комунистически партии,Русия никога не е била родината на Троцкистите,на Парвус,а тяхна жертва!
12
1
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 3 седмици
А внукът на терориста Асен Агов продължава да има трибуна за изява.
11
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Гео Милев е описал Септемврийското въстание и превратаджиите-фашисти го убиха:

https://slovo.bg/showwork.php3?AuID=142&WorkID=3680&Level=1

Нощта ражда из мъртва утроба
вековната злоба на роба:
своя пурпурен гняв -
величав.
Дълбоко сред мрак и мъгла.
..................
Септември ще бъде май.
Човешкия живот
ще бъде един безконечен възход
- нагоре! нагоре!
Земята ще бъде рай -
ще бъде!
10
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Следващия път да не забравите да разкажете подробно и за Септемврийското възстание и колко жестоко са били избити българите,посмяли да възстанат срещу превратаджиите от Деветоюнския преврат!
9
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Този палячo с кокаиновия нос изопачава историята. Да си ходи там с Бареков да си говори. Нали му се вричаше във вярност?
8
5
 
14
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 седмици
Атентата е извъпршен по заповед на Москва, на атентаторите е плащано в долари.
7
10
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 3 седмици
За мен приписването на този атентат на комунистите е опит да се величае тази партия. Тогава комунистическата партия е била един файтон хора и реално не са имали нито пари, нито хора нито акъл, че да организират и извършат този атентат.
6
8
 
1
 
! Отговори
До 2 преди 3 седмици
Станах комунист защото като бех мъничък мама и тате ме водеха на църква за всеки празник,и впоследствие получих живот който ако го опиша като САДИЗЪМ ще е меко казано..
5
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Християнството е инсталирано по тия земи със сила и са избити 52 дворянски български рода за да може Запада да дамгоса тука някой като Сакса. Българската държава е много по-стара от 15 века, наши богове са боговете от старославянските веди.
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Операция Гнус!
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кремъл кога ще взривят?
2
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Айде путинистите сега бързо да скачат. Комуниста е най долното същество, сега фигуранта и на църква ходи дори.
1
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И сега има нужда от атентат нейде по света,но с едно задължително условие...милиардерчето бил ГЕЙтс да е на точното място и в точното време..