Лозан Панов е новият председател на ВКС

Той получи 17 гласа "За" от членовете на ВСС
Обновена: 3 фев 2015 18:12 | 29 яну 2015 18:49, Александър Попов
27
Лозан Панов е новият председател на ВКС
Двамата кандидати преди избора. Снимка: Булфото

Съдия Лозан Панов бе избран за председател на Върховния касационен съд. Той получи подкрепата на 17 членове на Висшия съдебен съвет, което бе достатъчно да заеме поста. Срещу кандидатурата му гласуваха шестима души.

За съдия Павлина Панова, която в момента заема поста на зам-председател на ВКС, гласуваха шестима, против бяха 11, а шест се въздържаха.

Още по темата

Панов ще бъде утвърден с указ на президента Плевнелиев. Мандатът на председателя на ВКС е 7-годишен, като той става член на съдебния съвет по право.

"Оценявам високата отговорност на този пост. Реформите, които трябва да се осъщесвят са тежки. Дългът и отговорността не ми позволяват да се радвам, защото предстои много работа. Съдия Панова е блестящ юрист и в своята концепция има добри идеи, които следват да бъдат споделени", сподели след избора Панов.

Той заяви, че първо ще се запознае с ВКС и тогава ще определи екипа си, както и дали ще работи съвместно със своята конкурентка Павлина Панова.

Панов сподели надеждата си, че може да бъде обединяваща фигура във ВКС и това ще бъде неговата цел.

"Отвореното управление мисля, че ще спомогне. Няма проблеми, които да не могат да бъдат решени с диалог", заяви новият председател на ВКС.

От своя страна съдия Панова повтори отново, че идеите в нейната концепция са били с практическа насоченост и конкретика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Цаци Панов преди 9 години
Прокурорите вече написаха ода за Цацаров, който постави оценка на себе си и на подчинените си мн.добър (4,50). Ето я творбата, пародия на един куплет от известно стихотворение на Вазов: "Като Цаци няма втори тъй могъщ , добър баща той е нашата опора той е наш'та КРАСОТА! " Динев,шефът на СГП, останал доволен и поръчал музика за текста. Ще я пеят на рождения ден на "бащицата".Панов е поръчал такава за себе си.
22
0
 
1
 
! Отговори
Х преди 9 години
Всяко дело загубено в Страсбург ,да се плаща от бюджета на съдебната система-за не свършена работа.Съдиите са българи,а знаем,че българина се стряска когато го удариш по джоба.
21
0
 
1
 
! Отговори
Съдия преди 9 години
Адмирации, публикувано е в точния раздел "КРИМИ"
20
0
 
2
 
! Отговори
времето преди 9 години
Само времето ще ни покаже дали поредният най-добър избор, направен с най-добри намерения ще донесе поне малко истинско добро за всички!До тук над четвърт век под оправданията за обществена полза се случиха куп престъпления и манипулации, много от които напълно безбожни! Редица хора се облагодетелстват незаслужено и всъщност вместо да помагат, те пречат на всички, докато реализират собствени интереси. Но, не ми отговаряйте, благодаря! Безсмислено е да коментираме факти от близкото ни минало.
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
то и Панова си е човек на задкулисието просто беше сложена за парлама.Панова е била само четири години в СРС и само три години в СГС и то в период, когато нямаше конкурси като настоящия момент. Очевидно е , че Панова е имала ракета носител през годините, но още не и е дошло времето за толкова висок пост.
18
6
 
10
 
! Отговори
Мирови Съдия преди 9 години
Най после един човек у нас да отиде на мястото си. Омръзна ми мутри да са премиери, вувузелисти да са министри, офшоркаджии да са президенти, посредствени добитъци да са зам. министри, обл. управители, членове на бордове. Не мога да си представя една жена направена в с. Грамада, с цвилещ селски глас да бъде зам. председател на ВКС и недей Боже - председател. Оказа се,че 17 от членовете на ВСС мислят с главите си, а не с таковата си. Браво и на тях.
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма излекуване на правната с-*** с години напред.Te са израстнали като орехови корени.
16
0
 
2
 
! Отговори
Кирил М преди 9 години
зарадващо е че ще стане още по зле и все по зле... явно българите се радваме на мизерно бъдеще..
15
0
 
6
 
! Отговори
FELIKC преди 9 години
PARODIA----BALGARITE NEKA SI SPAT
14
0
 
8
 
! Отговори
656546 преди 9 години
Е и??Нищо няма да се промени.....
13
1
 
9
 
! Отговори
КОЙ преди 9 години
КОЙ НАЛОЖИ БЕЗСПОРНО ПО-СЛАБО ПОДГОТВЕНИЯТ КАНДИДАТ ???
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МАСОН,СЛУГА НА ЗАДКУЛИСИЕТО,ТОЙ Е ТАМ ЗА ДА ИМА ГРЪБ МАФИЯТА
11
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изглежда честен човек .. да видим.
10
1
 
7
 
! Отговори
Дилян Пеевски преди 9 години
Демократично се напънахме и си го избрахме!
9
0
 
20
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Осем часовият цирк свърши. Какво разбрах- 1-ВСС се състои от два прайда. 2- Членовете му са усвоили до съвършенство дълго говорене, без да кажат нищо.3- Членовете на ВС се чувстват над ЕС и всевишния. 4 - всички са за реформи, за да си остане всичко както е сега. 5 - трябва нов ВСС без сянката на Ченичкия. Ха честито.
8
1
 
16
 
! Отговори
кадия преди 9 години
логично мафията овладява и тази институция никои не сее съмнявал в"честността"на избора
7
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Според мен България е най-демократичната държава няма нито един осъден за нищо.Съда е просто сбирщина от хора взимащи заплати, бонуси и подкупи без да свършат нищо.
6
10
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Бил човек на Президента и протестърчетата.Пак тоя лигльо-президентчето ни се наложи и стана по неговата,хич не е за пренебрегване тоя нашия президент -лукав,подъл и долен.С такова мекотело много трудно се издържа.
5
8
 
11
 
! Отговори
гарабедчо преди 9 години
Гледа се да е свестен човек. Дано не го смелят.
4
1
 
13
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Стискай папката,да не я изтървеш!