Потвърдиха 3 г. затвор за Вальо Топлото за безстопанственост

САС искал по-голяма присъда, но делото се проточило твърде дълго
19 фев 2015 16:50, Анисия Иванова
4
Потвърдиха 3 г. затвор за Вальо Топлото за безстопанственост

Софийският апелативен съд потвърди присъдата на СГС срещу бившия шеф на "Топлофикация – София” Валентин Димитров за 3 години затвор по едно от делата - за безстопанственост, съобщи "Правен свят".

Това дело срещу Вальо Топлото стана известно с разкритията за покупка на екзотични покупки, които той е правил за сметка на "Топлофикация", а разходите минавали в графа "представителни разходи". Сред луксозните покупки имало джет, джакузи, огромни количества захарни изделия, скъпи сирена, алкохол, различни аксесоари, лекарства, хранителни добавки.

Апелативните магистрати днес потвърдиха и оправдателните присъди, дадени на първа инстанция на останалите подсъдими – бившите членове на борда на „Топлофикация” Илко Йоцев, Иванка Диловска, Георги Рогачев, Георги Ненков и Пламен Василев.

Още по темата
Съдебният състав днес е променил част от решението на колегите си от първа инстанция. Според САС ефективното наказание за Димитров е трябвало да бъде по-голямо от дадените му на първа инстанция 3 години затвор, защото имало утежняващи вината обстоятелства – размерът на разпиляното имущество - над 325 000 лева, 3-годишният период на престъплението, злоупотребата със служебно положение и липсата на обществени поръчки при сключване на 17 договора за рекламни материали.

Апелативната инстанция обаче не завиши размера на наказанието на Димитров заради дългия период, минал от извършване на престъплението през 2003-2006 г.

Това е поредното дело срещу Димитров, по което още няма окончателна присъда.

Срещу Вальо Топлото има още няколко висящи дела – за валутно престъпление, пране на пари, а най-голямото е за длъжностно присвояване на близо 6 млн. лева,

По последното ексшефът на „Топлофикация” получи 14 години затвор на първа инстанция. САС го оправда, но Върховният касационен съд върна делото. От своя страна апелативните съдии намериха пороци в обвинителния акт и процесът започна повторно в СГС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: САСсгсВальо Топлото
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
МРЪСЕН ИМПЕРИАЛИСТ преди 9 години
1.Тези милиони лева, с които дружеството е ощетено да се удържат от заплатите на работещите в Топлофикация и от банковите сметки на бившия директор В.Димитров. След което, да се предоставят на пламенния народен трибун, г-н Кърлев за разпределение между потребителите под надзора на прокуроратурата и съда.2. Относно офис-оборудването. В "Топлофикация София" да се разреши закупуването и ползуването само на столове тип-дървен кухненски, по-възможност втора употреба. Доставките им да се реализират чрез съответното провеждане на търгове по Закона за обществените поръчки и контролират от Агенцият
2
0
 
3
 
! Отговори
готин преди 9 години
ееееееее ама тоя много го бавят бе,то е обжалване то са промоции,малееееееее до сега да си е излежал присъдата
1
2
 
1
 
! Отговори
ььь преди 9 години
Кради ако можеш.