Падна обвинението срещу Октай за опит за убийство на Доган

Енимехмедов поиска орден "Стара планина" в съдебната зала
Обновена: 20 фев 2015 14:07 | 20 фев 2015 11:27, Красимир Ангелов
79
Падна обвинението срещу Октай за опит за убийство на Доган
Снимка: Булфото

Две години след като прокуратурата поиска Октай Енимехмедов да бъде осъден за опит за убийство на бившия лидер на ДПС Ахмед Доган, днес държавното обвинение се отказа от тази теза.

В съдебна зала прокурорът по делото обясни, че събраните доказателства при досъдебното производство и фактите по делото не доказват, че Октай е целял да убие Доган. Така прокуратурата поиска от Върховния съд присъда за Енимехмедов единствено по двете по-леки обвинение срещу него - за закана за убийство и извършване на непристойни действия.

Още по темата
Самият Октай Енимехмедов пък заяви в съдебната зала, че иска да му бъде даден орден "Стара планина" и призова съда да разпита всички българи в чужбина, които са научили за постъпката му, пише БТА.

Както е известно, през януари 2013 г. Октай Енимехмедов нападна лидера на ДПС Ахмед Доган, но пистолетът му засече и до по-сериозни последствия не се стигна.

През февруари 2014 година Софийският град съд постанови 3 години и 6 месеца лишаване от свобода за Октай Енимехмедов. Съдът го призна за виновен за това, че е отправил закана за убийство на Ахмед Доган, като се е опитал да произведе изстрели. Съдът обаче го оправдава по обвинението, че има извършен опит за убийство.

На 23 октомври 2014 година Софийският апелативен съд потвърди решението на Софийския градски съд, с което Октай Енимехмедов беше оправдан по обвинението за опит за убийство на Ахмед Доган. Бургазлията обаче остана с присъда за закана за убийство и извършване на непристойни действия в размер на три години и шест месеца затвор.

Повечето време през тези две години, докато трае процесът, Октай Енимехмедов прекара в ареста, а след това мярката му за неотклонение беше изменена в домашен арест. Ако Върховният съд потвърди наложената му присъда от три години и половина, този период ще бъде приспаднат от наказанието.

Решението на съда се очаква до месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Опитът за убийство на пашата ще си остане най смешната страница да ДПС - не са в състояние даже да инсценират прилично един атентат.
42
0
 
5
 
! Отговори
ТТТ преди 9 години
Орден кога улучи.
41
2
 
5
 
! Отговори
НЕ ЯСЕН преди 9 години
НЕ ЗНАЕХ ЧЕ ДОМАШНИЯ АРЕСТ СЕ СЧИТА ЗА ЗАТВОР......ИЗКАРАХА ЧЕ ЦЯЛА ЗАЛА И МИЛИОНИ ЗРИТЕЛИ СА КЬОРАВИ.......
40
0
 
27
 
! Отговори
dpa преди 9 години
A ДЕЛО СРЕЩУ ГОВЕДАТА КОИТО ГО ПРЕБИХА ЩЕ ИМА ЛИ????ДА ВИДИМ ДИВАЦИ ЛИ СМЕ КАТО В ОРИЕНТА ИЛИ ЕВРОПЕЙЦИ???
39
2
 
19
 
! Отговори
54545 преди 9 години
До Анонимен 51По скоро "оскар" за много добра роля на него и на доган ефенди...
38
0
 
10
 
! Отговори
До 52 преди 9 години
Не,не можеш да убиеш човек с газов пистолет,дори да е от упор.От изстрел в слепоочието от упор с газов пистолет може да изгубиш зрение в едното око,но това е максималната вреда,която може да се причини. :)
37
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ИСТЯ се поинтересувай дали с газов пистолет не може да се убие и то от упор! :)
36
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Направо Нобелова награда за мир трябва да му дадат
35
1
 
9
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Ат начало беше ясно, че Доган управлява продажната прокуратура.Остават много въпроси относно действията на прокуратурата. Един от тях е колко такива поръчкови обвинения е изпълнила. Друг въпрос е прокурорите изпълнили политическата поръчка , още ли са на работа, и кога ще бъдат съдени. Цацаров не е ли знаел, че с газов пистолет не може да бъде убит човек.Ако е знаел, защо не се е намесил. Ако не е знаел, какъв главен прокурор е. Колко са гнилите ябълки в прокуратурата.
34
5
 
7
 
! Отговори
Отровния лимон преди 9 години
Какъвто човека такъв и пистолета му такава и публиката дето се събра да го рита-все турски!
33
2
 
17
 
! Отговори
... преди 9 години
За мене това беше пълен панаир,колко ти платиха за да го направиш !?!?!?!
32
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде стига сте ни занимавали с това просто, нагло и жадно за внимание земане!
31
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
опит за убиство с незареден газов пистолет които сасича е по голяма глупост няма
30
11
 
25
 
! Отговори
pa6ko преди 9 години
Не заслужавахте Левски,сега не заслужавате и Октай.*** народ пърдящ под юргана и чакащ някой да го "оправи". Тетър било! Що не излязохте вие големите българи дето го мразите Ахмет Доган толкова много,да го изиграете това театро? Балъци...
29
12
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Задллъжняло наркоманче, което със съгласието си да изиграе тази сценка и да полежи 1 година домашен арест, си изкупва дълга. А "съотборниците" на Доган му дават ясен знак, какво може да му се случи ако не се скрие и не си затвори устата. Нали си спомняте как се беше развихрил "Аз определям това, аз определям онова.." и т.н. Както всички видяхме. явно се изплаши и се скри Доган. Просто посланието на целия цирк, беше да го раздава по кротко, за да не си изпати.
28
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В едно интервю вербовчика на Ахмед Доганов поздрави турското разузнаване с избора на Октай Енимехмедов... Каквото и да значи това.
27
14
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
това момче няма ли да го прегледа някой специалист а чака да направи нещодруго по ужасно
26
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много ясно, нали всичко беше театро. Всички си го говорехме, че ще го разнасят този по съдилищата и накрая ще се позабрави и ще му намалят обвиненията и ще излежи домашен арес 1 година и това е. Проверете му сметката и тази на роднините му, проверете му разликата между приходите и разходите след като го пуснат на свобода. Аман от нещастници в тази държава!
25
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А къде е Метин, великият таньор ? Да му се даде още едно Ферари !!!
24
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БРАВО! И ще осъдят ли всички ''българи'', които го биха!Не знам дали заслужава орден или паметник, но нашите продажни политици от всички партии трябва да знаят, че народа мизерува и само с приказки не става.Няма ГЕРБ, няма БСП, няма ДПС. Трябва да разберат всички, че хората мизеруват и полудяват заради тяхното безхаберие. И Октай показа какво искат да направят 90% от народа тези пр*дажници, наречени '' народни представители''.