Кметът на Неделино остава отстранен от длъжност

Съдът: Може да да повлияе на свидетели по досъдебното производство
6 юли 2015 21:53, Анисия Иванова
1
Кметът на Неделино остава отстранен от длъжност
Снимка, архив Булфото

Окръжният съд в Смолян отхвърли днес искането на кмета на Неделино Стоян Беширов за отмяна на наложената му процесуална мярка "отстраняване от длъжност". Според окръжните магистрати все още не е отпаднала възможността Беширов да повлияе на свидетели по досъдебното производство, по което кметът е обвиняем за престъпления по служба.

Съдебният състав остави без уважение като неоснователно искането на Стоян Беширов за промяна в мярката "отстраняване от длъжност".

Още по темата

В мотивите на съдебното решение се посочва, че не е отпаднала опасността обвиняемият да повлияе на делото, ако отново започне да изпълнява длъжността си. Към делото са приложени засекретени показания на свидетели по досъдебното производство, които са заявили, че отстраненият кмет се е опитал да им въздейства да променят думите си пред разследващите.

В съдебната зала бе оповестено, че досъдебното производство все още не е приключило и предстои да бъдат разпитани голяма част от свидетелите.

Те биха били служебно подчинени на Беширов, ако отново се върне на кметското място. Според съдебния състав служебното му положение може да създаде пречки за цялостно изясняване на обстоятелствата по делото.

Стоян Беширов е обвиняем за престъпление по служба във връзка с изпълнението на обществени поръчки, а нанесените щети се изчисляват според първоначалното обвинение около 900 хил. лв. Съдебното решение не е окончателно, подлежи на обжалване и протестиране.
 


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като си плати и ще го върнат. Да ви учудва?????