Жената на Ахмед Муса: Искаме да си проповядваме исляма

Тръгна делото за радикалния ислям в Пазарджик
Обновена: 25 фев 2016 21:21 | 25 фев 2016 20:45,
120
Жената на Ахмед Муса: Искаме да си проповядваме исляма
Светла Димитрова. Снимка: Dnes.bg

"Ние не сме опасни хора, ние искаме само да живеем спокойно и да си проповядваме Исляма тук". Това заяви в Съдебната палата Светла Димитрова - съпругата за сочения за тартор на организираната престъпна група за проповядване на радикален ислям Ахмед Муса Ахмед.

Още по темата
Тя разговаря с медиите за първи път след арестите и присъства на първото заседание по делото за радикален ислям, на което Окръжен съд-Пазарджик даде ход. То се води срещу 14 обвинени в разпространение на идеите на "Ислямска държава" имами.

Пред магистратите се изправиха 40-годишният Ахмед Муса Ахмед, който вече има условна присъда по първото ислямско дело и 13 негови съратници. Те бяха задържани при две мащабни акции на МВР и ДАНС.

Според обвинението Ахмед Муса е ръководил организацията и е проповядвал в Пазарджик, Пловдив и Асеновград не само лично в молитвени домове, но и чрез клипове в сайтове за видеосподеляне и социалните мрежи. В съдебната зала присъства и съпругата му, която го защити.

"Той е невинен – виновни сме, че сме мюсюлмани", каза още Светла Димитрова.

Магистратите уважиха искането на прокуратурата за отвод на един от адвокатите – Елвира Пенкова, тъй като нейния подзащитен Стефан Димитров – Тефик е дал показания срещу другите подсъдими в хода на досъдебното производство.

"Сегашното дело е продължение на предишното дело. Тук имаме резултат от пропагандната дейност от дейността на подсъдимите в първото дело", каза прокурор Недялка Попова.

При акцията на МВР и ДАНС бяха иззети и оръжия, а от интернет свалени материали, проповядващи радикален ислям. Пред Съдебната палата се събраха и поддръжници на подсъдимите, които ги защитиха.

"Ако има Джихад – тук в махалата ще има армия", заяви един от протестиращите.

Разпитите на свидетели и вещи лица по мегаделото за радикален ислям продължават и в петък.


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
4
 
! Отговори
от миналото преди 7 години
деистваите както едно време се режаха бурките и шалварите на тези черни скафандри бягаха като на умряло и се чудеха къде да се скрият и на се покажат милиционерите ходеха с едни големи ножици и режеха плашилата им навред
62
2
 
7
 
! Отговори
анонимна. преди 7 години
Кмете, кмете на Пазарджик до кога?! Отвори ги най- после твоите очи. Единствен град в цяла Българи пълен с ислямисти и мръхли с бурки.Няма да е зле господин главния прокурор да се самосезира по този въпрос.Не искаме плашила по улиците на града.
61
2
 
13
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 7 години
В ПАЗАРДЖИК НИДЖИ НЕ НИ ТРЯБВАТ ТЕ СБИРАТ ХОРАТА И ГИ ИСПРАЩАТ В ТУРЦИЯ.ЗА ТАЯ НИНДЖА СЪД С КАМЪНИ ВЪН ОТ БГ И КЪМ ТУРСКО ОТ ТУРСКО КЪДЕТО СИ ИСКАТЕ ПРОПОВЯ.КАКТО СИ ИСКАТЕ БГ Е ХРИСТИЯНСКА ДЪРЖАВА
60
3
 
17
 
! Отговори
1 преди 7 години
Проповядвайте си го другаде! България е република с християнско вероизповедание.
59
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С дяола,толеранс,как ще стане,олмаз
58
4
 
14
 
! Отговори
колко преди 7 години
колко още години ще ви трябват г-да/жи съдии за да си свършите работата???? давайте действайте че докато се мотате с тия 14 човека, още 140 са се навъдили.свършете си работата или напуснете!
57
4
 
11
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 7 години
Де. и пингвините,де. ......
56
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия , са такива за каквото им плащат, ако дойдат мормони от щата Юта и извадят кесиите с долари, още утре ще се покръстят.
55
4
 
18
 
! Отговори
г преди 7 години
всъщност са много опасни хора защото са като едно стадо с разбирания от преди христа. като искат да си проповядват и да си се взривяват и изнасилват на воля, само да го правят в обкръжението да други промити и безмозъчни мю....овци и да оставят останалите хора да се промиват и заробват и изнасилват и убиват заради техните си *** религии и разбирания отпреди христа:)))))
54
2
 
25
 
! Отговори
съд и присъда преди 7 години
Тези са платени "мюсолмани".Ако им плащат от Азия, ще са будисти,ако им плащат от Марс ще са марсианци.Най-обикновени мързеливци - от ***,за пари готови на всякакви гадости но не и да работят.
53
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това увитото да си проповядва в Саудитска Арабия, тук ще живее според нашите правила!Толерантността ни доведе до тук, да позволяваме ***, които живеят още в 15 век да налагат своя начин на мислене и да ни дават акъл!Я някой християнин да отиде в техните мракобесни държави да си проповядва, да видим какво ще му се случи!
52
3
 
12
 
! Отговори
Загрижен преди 7 години
'... гледам, звънеца ***, отварям на вратата нинджа, удари един юмрук с крак и аз летя чак на леглото...'Привет!
51
3
 
27
 
! Отговори
Гадост! преди 7 години
Нахалството или по-скоро наглостта на ислямистите няма граница! Да отиват в Саудитска арабия и да проповядват радикалния ислям , а не в България!
50
4
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
махайте се от българия терористи мръ----ни
49
4
 
29
 
! Отговори
Психодиспансер преди 7 години
Първо спазвайте закона и започнете да работите. Знаем прекрасно, че сте се накичили като чучела само заради парите. Ако толкова сте им важни да си ви вземат там по арабиите, но се съмнявам някой да иска да си внася кърлежи
48
3
 
25
 
! Отговори
Striker преди 7 години
*** няма мулюмулу алах-малах! Като искаш да си проповядваш ислям - айде през Босфора и там колкото искаш!
47
2
 
8
 
! Отговори
ADOLF преди 7 години
до 80 ... а вдругиден - овъглени трупове
46
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
как може да сме сигурни че това е жената на Ахмед Муса?аз лично виждам само две очи може да е всяка една жена че дори и мъж
45
3
 
34
 
! Отговори
ADOLF преди 7 години
А НИЕ ПРОСТО ИСКАМЕ ДА ВИ ИЗБЕСИМ ;)
44
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами като искаш да си го проповядваш, заминавай в арабска държава и си го проповядвай, колкото ти душа иска! Тук е християнска държава! Да не говорим, че тия най-вероятно от години цоцат помощи от социалната система, в която е съмнително колко и какво са внесли! Държавните институции да се събудят най-после и да вземат да свършат нещо, не да блеят като зрители на стадион!