Четирима кюстендилци отиват на съд за незаконно получени европари

Подали фалшиви документи, всеки получил по 39 113.60 лв.
31 май 2016 18:15, Анисия Иванова
6
Четирима кюстендилци отиват на съд за незаконно получени европари
Снимка: Reuters, архив

Окръжната прокуратура - Кюстендил внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу четири души за извършени от тях престъпления, свързани с незаконно получаване на парични средства от Европейския земеделски фонд, съобщиха от прокуратурата.

През ноември на 2013 г. четиримата обвиняемите представили пред експерти на Областната дирекция "Държавен фонд "Земеделие" в Кюстендил неверни сведения, като към Заявление за подпомогане по мярка 112 "Създаване на стопанства на млади фермери" приложили заверени копия на документи с невярно съдържание, за да получат средства в размер на по 39 113.60 лева на всеки от тях.

Сумите били отпуснати от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, принадлежащ на Европейския съюз, от който са предоставени средства на българската държава, разпределяни чрез ДФ "Земеделие" и Разплащателната агенция.

Четиримата обвиняеми съзнателно се ползвали и с неистински официални документи - Удостоверения за професионално обучение /придобита квалификация/.

Предстои да започне съдебен процес срещу четиримата обвиняеми за предоставяне на неверни сведения и неистински официални документи с цел да получат парични средства от Европейския земеделски фонд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
процедурно питане преди 7 години
Защо бавят повече от половин година плащанията за площ?
3
1
 
0
 
! Отговори
Хейтър Тролев преди 7 години
заради такива ще връщаме евро-пари . лошото е че те пари няма да върнат а държавата
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
PO Tasi myarka purvo proisvejhdash posle vsemash parite.Ako e istina pri tiya purvo sa vseli. Tova stava e reshenie na Goze.
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Kjstendilzi vajat ot vremeto na BKP.Maiya Manolova e nash chovek.