Присъда за мъж, убил майка си във Варна

Убийството е по непредпазливост, тялото е скрито в гараж
7
Присъда за мъж, убил майка си във Варна
Снимка: Reuters, архив

Подсъдимият за непредумишлено убийство на майка чрез умишлено нанесена телесна повреда Тодор Д. от Добрич бе осъден днес, 20 януари 2017 г., на 3 години и 4 месеца лишаване от свобода. Той беше признат за виновен по обвинението на Окръжната прокуратура за убийство на собствената си майка.

На 25 април 2015 г. 29-годишният подсъдим отишъл във Варна, за да си потърси работа като общ работник в зеленчукова борса. Привечер той се прибрал в дома си, където била само майка му. Жената го попитала дали е намерил работа и когато получила отрицателен отговор, го упрекнала, че заради оставането му без работа е отговорен за финансовите затруднения в семейството. Подразнен от това, той се опитал да излезе от стаята, но жената препречила пътя му.

Тодор блъснал майка си, тя залитнала и паднала върху ръба на печката на твърдо гориво. От удара жената се свлякла на пода и останала неподвижна. След като проверил дали майка му диша и се убедил в нейната смърт, Тодор започнал да мисли къде да скрие тялото й. Пренесъл трупа на майка си в гаража и го поставил с дрехите в канала, предава Информационна агенция "Черно море".

Изчезването на жената довело до подаването на сигнал от съпруга й в полицията. Разпитани били десетки близки на жертвата, а криминалистите достигнали до извода, че отношение по случая има синът й Тодор. Той направил самопризнания за извършеното престъпление, но не разказал къде е скрил тялото на майка си. Обяснил, че е изхвърлил тялото в дере до бирената фабрика, но извършеното претърсване в района не дало резултат.

На 9 януари 2016 г. баща му отишъл в гаража за дърва за огрев. Слязъл в канала и там, затрупана под найлони и вехтории, намерил тялото на съпругата си. За престъплението бил задържан синът Тодор, който е обвинен от Окръжната прокуратура в убийство по непредпазливост на родната си майка.


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Никой преди 3 години
Това е голям грях. С това не се живее, никога няма да забрави какво е сторил.
5
0
 
3
 
! Отговори
Дебелогъз ушев преди 3 години
Утре ще утрепе и баща си, колко му е.
4
0
 
4
 
! Отговори
SOMEBODYYY преди 3 години
Убийство по непредпазливост, а тялото скрито в гаража. При убийство по непредпазливост не се ли вика Бърза помощ ? Ама в нашия случай що така ?
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И ако това е присъдата НА ОБЩЕСТВОТО КЪМ УБИЙСТВО НА МАЙКАТА КОЯТО ТЕ Е СЪЗДАЛА, ОТГЛЕДАЛА И ВЪЗПИТАЛА, ТО ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ УЧУДВАМЕ, ЧЕ БИЯТ УЧИТЕЛИ, ЛЕКАРИ И ВСЕКИ КОЙТО ФРУСТРИРА БЪЛГАРИНА. ТАКАВА СМЪРТ, ТАКОВА ОТНОШЕНИЕ КЪМ МЪРТВОТО ТЯЛО НИКОЙ НЕ ЗАСЛУЖАВА. МНОГО ОТДАВНА НЕ СЪМ БИЛА ТАКА СТРЕСНАТА, ОТВРАТЕНА И ПОГНУСЕНА ОТ СИНОВНИ ДЕЙСТВИЯ И ОТ СЪДЕБНИ РЕШЕНИЯ.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще утрепе майка му, ща скрие трупа, ще излеже полицията и ще лежи 3 годиниа, т.е. 1 и половина. Еи съдията.... докато не почнем да линчуваме публична утайките няма да стане. Какво право си учил бе, в студентски град в чалготеките ли? Непредпазливост е да караш колело и да блъснеш някой на тротоара, щото не си го видял. Да ти го.....
1
0
 
6
 
! Отговори
(-_-) преди 3 години
Значи ако си предпазлив и шамариш майка си полека всичко е наред? И каква е тая смешна присъда?