До месец съдът решава за скъпото билетче в София

Жалби срещу "Фандъчки"-те от 1,60 лв. подадоха 43 организаци
77
До месец съдът решава за скъпото билетче в София
Снимка: Булфото, архив

Софийският административен съд даде ход на делото за цената на билета в столицата и до месец ще излезе с решение дали поскъпването е законосъобразно.

Още по темата
Билетът поскъпна от лев на лев и 60 ст. с решение на Столичния общински съвет от 1 юни миналата година.

Мотивът за поскъпването преди половин година беше, че с новата цена ще се покрият част от разходите в транспорта.

Градските власти заявиха още, че цената на билетчето не е променяна от 8 години.

Очаквано скъпото билетче беше посрещнато с  протести от столичани, които си отпечатаха билетчета с лика на кмета на София Йорданка Фандъкова, които нарекоха "Фандъчки".

След това в съда бяха внесени 43 жалби, обединени в едно дело.

С новата цена от 1,60 лева на билетчето пък се увеличи и глобата за нередовни пътници.

Вместо 20, вече всеки гратисчия трябва да заплати санкция от 40 лева.

Актът пък беше увеличен от 100 на 200 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
32
 
! Отговори
Conductor преди 7 години
Напълно подържам това дело заради тази идиоштина. На запад билетите са скъпи но важат за час и полвина пътуване в посоката където отиваш. В Гербаристания с тези разбинитени превозни средства за една спирка да платиш 1,60 на тези ниски доходи е не само безумие а направо подигравка с гражданите.
35
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 49Ти кой предлагаш Доган, Местан, Станишев , Костоффф, Кажи кой, аз не виждам един да става ни Бойко ни Мойко !!! Или може би Пеевси ,а ???
34
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
I az: Нали искахте Бойко Борисов да ви управлява ?На ви Бойко Борисов да ви таковам в тъпите овце !
33
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Фандъчката няма ли кой да и обясни по-най простият начин, че по-скъпият билет няма как да не доведе до по-голямо замърсяване.
32
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цена от 1 лев за билет си е нормална, сега по евро програми вкараха толкова нови автобуси платени с евро пари. Цена над един лев надхвърля психологическата бариера, ако се налага общината да дотира транспорта. От вчера се говори за безплатен транспорт, за да се намали замъсяването, а билета поскъпна - не е логично. Малоумно е като повечето неща в държавата.
31
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе направете транспорта без пари, да се радва тоя народ и да тръгне пеша или с колела.Кой да плаща, за гориво, гуми, части, хигиена, заплати на шофьорите, и т.н.давайте да викаме комунизма.
30
3
 
21
 
! Отговори
Мачкай, бай филипе преди 7 години
Оставка на кметичката и цялата крадлива ***!!!
29
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
другари и другарки , камунизъма умре , в С.Корея билетчето е 6 ст. , емигрирайте там .
28
2
 
21
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
ЕЙ МНОГО НАХАЛНИ И КРАДЛИВИ СА УПРАВЛЯВАЛИТЕ ГЕРБАДЖИИ ОТ ВСИЧКИ НИВА!
27
2
 
28
 
! Отговори
доц. д-р чоко боков преди 7 години
единствената партия на планетата, която се гордее, че вождът им е ***, неграмотен, не говори никакви езици, в т.ч. и националния, и не е прочел и една книга.единственият ръководител, фандъчката, който праща прокуратура в поверено й търговско дружество, за което той отговаря в качеството си на принципал. цацаратурата трябва да влезе с ония качулатите в общината. това е все едно министърът на финансите да прати прокурорите в НАП. но то от неграмотна и *** даскалица
26
15
 
8
 
! Отговори
Buralafte преди 7 години
До пишештите по-надолу, аз съм с над описаната средна заплата и няма да се кача на кола за да слезна в центъра. Трафик, платено паркиране, разправии... Не разбирам повечето хора, които се оплакват от цената на билетите в момента. Ползвам паркинг и целият наличен транспорт срещу левче на ден. На който му е много билетчето, да си вземе карта. Ако ползваш редовно, картата е изгодна, ако се качваш веднъж седмично на градски транспот, 1,60 е даже малко.....
25
2
 
35
 
! Отговори
7 преди 7 години
Вчера се качих на автобус 64 от центъра по хигиена в посока зоопарка. Вътре контролата надлежно ни провери карти, билети. На следващата спирка се качиха няколко метачки (щведки), които след като контролата ги попита имат ли билети, те му викат да не отиваме в Гърция, че да си купуваме билети. Естествено нищо не им направи и продължи да си проверява другите хора. Хаахахахах голям майтап. Аз ако му бях казал така, щеше да има скандал рано сутрин 100 %. Така е. Това е положението.
24
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ako ne ti se davat 1.60 za edna spirka.tupo e da no prosto otidi pesha ili iordanka na konche da vi nosi zashtoto ste takiva dobri hora.***
23
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Stiga s toia gerb be umrelite.da ne sa vi pravili v avtobusi?mizerno mislene
22
11
 
8
 
! Отговори
Шилигарин преди 7 години
Шилигариии, бегайте на село, там няма да плащате транспорт....
21
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
160?Не..
20
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Където мине герберската хунта нищо не остава, крадене и лъжене, лъжене и крадене. Данчето доста захлеби, защото Батко си я сложи за да му дава от общ. поръчки. Но напоследък и е паднал тонуса. Май идва време да и се търси отговорност за много работи. Батко няма да я щити, ще я принесе в жертва за да опази себе си.
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
V smusal transporta triabva da generira i nekvi pechalbi za da se modernizira da se podurja.tupite 1,60 leva vi zavaliha.a zlatnite bileti na nacionalnata lotaria shto ne gi napraviat po evtini
18
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Mesechnite karti sa evtini.ne moje da obikolish sofia za bez pari.kolko sa biletite v evropa 2'50 evro mai?benzina i chastite za podrujka sa na edna cena.kato izmisliat avtobusi na vuzduh neka e bezplatno
17
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Юрданка си е за съд, както и да се погледне. Какви ли не идиотщини не ни сервира. А за билетчето е огромна грешка! Колите се увеличиха. Хубаво е да си кмет но поне нещо да се направи, че хората да си кажат, подобри се синхрона на светофарите, направиха се паркинги, изчисти се София, направиха се надлези за да не се спира на всеки 100 метра за зебра и т.н. Дано се върне старата цена!