20 г. затвор за жестокото убийсто на 13-годишната Алекс

Красимир и Ивалена си признаха, намалиха си присъдата с 1/3
24
20 г. затвор за жестокото убийсто на 13-годишната Алекс
Снимка: Булфото, архив

20-годишният Красимир Тодоров и 19-годишната му приятелка Ивалена Маринова, който убиха 13-годишната Александра от Провадия, получиха доживотни присъди.

Още по темата

Те обаче ще лежат по 20 години зад решетките, защото поискаха съкратено съдебно следствие и така присъдата им се намалява с една трета, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Двамата признаха всички факти около убийството на момичето.

Красимир получи от Варненския окръжен съд 15 години лишаване от свобода за изнасилването на Александра, което намали заради съкратеното съдебно следствие на 10 години затвор.

За грабежа, придружен с убийството на 13-годишното момиче, съдът произнесе две доживотни присъди спрямо Красимир и приятелката му Ивалена, като определи двамата да изтърпят наказание от по 20 години лишаване от свобода при строг режим.

13-годишната Александра от Провадия изчезна от дома си на 22 март 2016 г.  Издирването на момичето продължи 21 дни – до 12 април 2016 г., когато двама полицаи откриха мъртвото й тяло в изоставената сграда на бившия ресторант "Ловен дом" в Провадия, покрито със стари дрехи и изтърбушена седалка. От тялото на Александра липсвали златните й накити – обици, синджир, пръстен и гривна, които тя носела постоянно.

Само ден по-късно при претърсване на дома, в който живеели Красимир и Ивалена, била намерена разписка от заложна къща във Варна, където двамата продали пръстена на Александра.

Красимир и Ивалена често гостували в дома на Александра. Родителите на момичето работели в Германия и стандартът на семейството будел завист. Александра носела винаги златни накити и двамата решили да я ограбят, след това да я удушат. Престъпният им план, в който водеща била Ивалена, включвал продажба на златните накити на Александра веднага след убийството й в заложни къщи във Варна.

На 22 март, възползвайки се от отсъствието на бабата на момичето, която я държала строго и не й позволявала да излиза сама, Красимир предложил на Александра да пушат марихуана.

Извел я от дома й и я прилъгал да влязат в изоставения "Ловен дом". Там Красимир изнасилил момичето. Дошла и Ивалена. С пуловер, преметнат през врата на 13-годишното момиче, Ивалена започнала да я души, а Красимир свалил златните накити на жертвата и започнал да я души с ръце, като я стискал за гърлото.

После двамата придърпали мъртвото тяло на Александра в най-тъмната част на помещението на изоставената сграда. Веднага след това, за да се сдобият с пари, продали обиците на мъртвото момиче. Наели свой познат да ги откара до Варна и започнали да предлагат златните накити на заложни къщи. В една от тях при продажбата поискали лична карта и Ивалена дала своята.

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд във Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"" Защо имам усещането, че законите са създадени, за да защитават престъпниците, а не жертвите! "".....................Защото законите са създадени от престъпници.
14
2
 
2
 
! Отговори
Сйело преди 6 години
Въййййййй
13
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И след 10 години най-късно ще ги пуснат за добро поведение, каквото и да значи това. И пак ще си се разхождат необезпокоявани по улиците и ще кроят планове! Защо имам усещането, че законите са създадени, за да защитават престъпниците, а не жертвите! Вместо да има строги закони, правомощия за полицаите, оправдание при самозащита, за да може поне да ги е страх и да се замислят преди да нарушават закона, е точно обратното?! И всички се правим, че нищо не става!?
12
0
 
54
 
! Отговори
Умник преди 6 години
Когато има безспорни доказателства за дадено деяние, извършителят не трябва да 'ползва отстъпки' като си признава! Един вид повече от ясно е на всички кой е извършителят, той се е крил, докато не са го хванали, пък накрая си признава нещо, което е доказано. Какъв е смисълът на това?
11
0
 
18
 
! Отговори
егати младежта преди 6 години
Тези ли ще плащат пенсии? Нещо в модела на обществото трщбва да се промени. Иначе нито хеликоптери нито преоборудване на армията ще ни спаси. Просто ще изчезнем
10
0
 
27
 
! Отговори
Не разбрах преди 6 години
Как точно ДОЖИВОТНА присъда като я намалиш с 1/3 става 20 години? Доживотната 30 години ли е или цял живот?
9
1
 
50
 
! Отговори
доживотна преди 6 години
Изнасилване и убийство на дете заслужава само доживотна без право на замяна. Убиец Педофил е опасно да бъде пуснат да се разхожда свободно...
8
0
 
36
 
! Отговори
Патриот преди 6 години
Бандата на Наглите, дето отвличаха хора и режеха пръсти и уши също ги осъдиха на по 15-18-20 години затвор и вчера пуснаха двама - Йони и Гребеца, щото имали примерно поведение в затвора и работели, а два дни работа им се зачитали за 3 дни от присъдата.Та и с тия yтайки ще стане така, максимум след 5 години пак ще са на свобода.
7
0
 
21
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
До moreliniТова не е съдебната, а законодателната система. Парламентът "измисля" законите, съдът ги прилага. Законите са проблем на тези *** дето сами си ги избираме на жълтите павета. Съдебната система е сбъркана заради корупцията, те не могат да променят закони, дори да имаха доброто желание да го направят.
6
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За платен армеец се изискват физически качества, тая *** тежи сигурно 50 кила с мокри ***.
5
1
 
22
 
! Отговори
чарли преди 6 години
Според практиката на нашия съд след 4.5 години ще е на свобода за добро поведение.
4
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баххтти селяните. Да е ограбят и да продадат. И колко ще вземете от 20 грама злато бе....Да убиете младо момиче... За такива пари. Да беше отишъл платен армеец някъде по света плащат големи пари...Ще може да убиваш .
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти да не си Рамбо 3
2
0
 
47
 
! Отговори
художника преди 6 години
Ако съм баща на Алекс, ще направя така че ше вляза в затвора и ще го у.трепам вътре. М.мицата му катилска !!!!!
1
4
 
46
 
! Отговори
morelini преди 6 години
Журналистите,намерете и го публикувайте КОЙ голям акъл измисли това нещо,да извършиш престъпление да си признаеш и да ти намалят присъдата с 1/3.Това е пълна гавра.Ама и аз защо ли се чудя все пак това е Съдебната Система на България.......за жалост...