Прокуратурата в КФН заради фалита на "Олимпик"

Проверяват дали е спазила задълженията си по надзора
Обновена: 20 авг 2018 11:18 | 20 авг 2018 11:18, Камелия Цветанова
30
Прокуратурата в КФН заради фалита на "Олимпик"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди извършването на проверка по повод прекратяването на дейността на клона на "Олимпик" у нас.

Още по темата

Предмет на проверката са начина на осъществяване на държавния застрахователен надзор от страна на Комисията за финансов надзор, на ресорния й заместник-председател, ръководещ управление "Застрахователен надзор" и на това управление, по отношение на конкретния застраховател, съобщиха от държавното обвинение.

Ще бъде проверено спазването на изискванията на закона за започване на дейността на клона на "Олимпик" в България, изпълнението на правомощията от страна на надзорните органи по Кодекса за застраховането и Закона за Комисията за финансов надзор, както и упражняването на текущ надзор, включително след издадената забрана "Олимпик" да сключва нови договори и да удължава срока на досегашните.

Проверката се осъществява от прокурор от Върховната касационна прокуратура и е възложена на Държавна агенция "Национална сигурност".

По данни на КФН действащите полици "Гражданска отговорност" на кипърското дружество в България са 197 551 броя. От 18 август те са прекратени.

Така че клиентите на фалиралата компания по задължителната "Гражданска отговорност" трябва да сключат нови застраховки с други дружества на пазара.


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Огледало преди 5 месеца
т.е. всички д-ри са невалидни/невалидизиране ползвах за краткост/, тогава обаче, ще трябва да ни покрият всичко, вкл и неусвоените премии. Защо не го разясняват това - защото ще е налице безстопанственост от страна на КФН служители, което се наказва със затвори възстановяване на вредите, което си е доста мелеони ***. 3 години Олимпик подава ГФО на загуба и продава най- евтините застраховки и КФН не го видяха......
28
0
 
0
 
! Отговори
Огледало преди 5 месеца
до плюещият полицай

Б/издаваш НП с подробни мотиви и около 2 реда правни основания, защо ми е невалиден договорът ГО---- тук става интересно за Олимпик казуса, щото в Кодекса пише от кой момент Несъстоятелността става факт, но не предвижда други правни последици, каквито изрично предвижда за бг и регистрираните в бг застрахователи, сред които е и автоматичното невалидизиране на застр договори. Има 1 др. текст, съгласно който/ако пък се възприеме/ пък се продължава по местното право, т.е.
27
0
 
0
 
! Отговори
Огледало преди 5 месеца
До До полицай
Първо
Научи се да четеш, после, да осмисляш, после, да мислиш и....тогава да плюеш. Полицаят е написал Наказателното постановление - не акт. НП без мотиви, особено в подобни случаи, следва да бъде отменено, без да се разглежда по същество. Второ - ти си гледай таблета, след като ти покажа документи и възразя, и ми напишеш АКТ и аз възразя, оставяш с 2 възможности- А/издаваш НП без мотиви- пада, ако тиквата не е наредил на съд. система да е обратното, т.е. в разрез със закона и Б/п
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Първо гърми балона, губиш парите и чак тогава Цацаратурата започва да плаши гаргите! Докога бе, дюмбели? То се знае какъв ни управлява, ама всеки ден ли трябва да горим, за да се хвали как добре гаси?
25
3
 
0
 
! Отговори
До полицай преди 5 месеца
Не си мъчи акъла :) една справка в таблета и ти излиза кой има и кой няма и в момента в който ти излезе, че няма тряя пишеш акт :) и кажи ми крачолко с пагон къде в акта се пишат мотиви ! Нз дали си кука или не но и за ПОЛИЦАЙ не ставаш !
24
2
 
0
 
! Отговори
Do 20 ss преди 5 месеца
Пич тряя да докажеш пропуснати ползи :) само нз как ще е това :) сакам ми кажеш само как си инвалид уж и как работиш нещо с договор когато неможеш тъй като си инвалид и вземаш пара от държавата за това:)
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Прокуратурата на ГЕРБ, както винаги ще покрие далаверите на ГЕРБ.
22
1
 
6
 
! Отговори
+++ преди 5 месеца
А най-важното прокуратурата няма ли да проверява - защо нарушават Кодексът за застраховането и карат хората да сключват нови застраховки? Има Обезпечителен фонф към Гаранционния фонд за такива фалити.
21
0
 
3
 
! Отговори
Полицай преди 5 месеца
Нещо наистина се замислих. Спирам някой: документите моля. Те, изрядни. Ама аз съм чул или прочел някъде си, че не би трябвало да са му изрядни документите. Страшна каша е, казвам ви. Какво ще напиша в мотивите на наказателното постановление ?! Че съм гледал интервю по телевизията ли?
20
1
 
3
 
! Отговори
Ко? Не! преди 5 месеца
До Ss do 16

Никакъв проблем. Две години, две да са. Да видим пък дали няма да ми е като печалба от тотото. Две години обещетения за трудноподвижен с ТЕЛК. 50 кинта на ден /да не съм лаком/, но ще ги джасна минимум. С лихвите.
19
2
 
5
 
! Отговори
Ss do 16 преди 5 месеца
От воле ще ти напишат акт а ти после ходи 2 години по съдилища ! Помни, че куките не са ти виновни а тез за които си гласувал и са го измислили тоз закон !
18
0
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 месеца
Нали трябва официално да се потвърди, че КФН няма никаква вина.
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
След дъжд качулка. Някой помни ли какво става след провекрата по случая КТБ в същия този орган за финансов надзор? Резултата беше че шефовете си бяха изплатили бонуси от по 10 000+ за,добре свършена работа и цацаратурата дори не им ги поиска обратно
16
3
 
6
 
! Отговори
Ко? Не! преди 5 месеца
"От 18 август те са прекратени." ?!?! Тц, няма как да стане. Имам всички необходими реквизити за валидна гражданска. Договор, с подписи и печати, талонче, холограмен стикер, касова бележка. Нищо не ми е прекратено в оставащите 6 месеца. Само кажете къде е смелчагата, който ще се осмели да ми напише акт за невалидна ГО. Където и да е. Тръгвам и поне три дни ще кръжа около него. Да видим как точно ще ми напише акт!
15
5
 
5
 
! Отговори
инж. Ганев преди 5 месеца
За КТБ, питайте Овч. ия и Нинова.
ТЕ ДАДОХА ПАРИТЕ НА Ю. ПОТОК НА РУСНАЦИТЕ.
14
0
 
4
 
! Отговори
Рейтинг преди 5 месеца
Колкото хората вярват на полицията, толкова вярват и на прокуратурата. Доверието в тези две институции е почти нулево. Когато започнат да повдигат обвинения към министри, депутати и кметове на големи населени места тогава ще се върне народното доверие.
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
КТБ, Сървърите, тоя застраховател, .... - нагласена случайност хахаха. Нямат наяждане тия 240 боклука
12
0
 
4
 
! Отговори
Хахах, ааааа. преди 5 месеца
Нема вече муфти от Държавата за селските тарикати.
Умреха и тия ме раци.
11
1
 
7
 
! Отговори
КОГА преди 5 месеца
А ЗА КТБ КОГА ??? ЗА 16 МИЛ ДДС КОГА ???? .....ВЪПРОСИ БЕЗ ОТГОВОР
10
0
 
6
 
! Отговори
хх преди 5 месеца
ВРЕМЕ Е ЗА МАГНИТСКИ!!!!!!!!