Уплашени от труса в Перник... Горанови сменили жилището

Влязъл в дома на кръсника си след земетресението от 2012 г.
Обновена: 4 дек 2018 10:51 | 3 дек 2018 09:10,
364
Уплашени от труса в Перник... Горанови сменили жилището
Снимка: архив, Булфото

Финансовият министър Владислав Горанов обяви, че заради уплах на децата и съпругата му, след силния трус през 2012 г. в Перник (5,6 по Рихтер – бел.ред), приели предложението на кръсника му и заживели в негов апартамент.

"Жилището, което обитавам, не е мое. Да не останат хората с впечатление за обратното. 2012 г. имаше едно неприятно земетресение. Тогава заедно с моето семейство живеехме на висок етаж (10 от 16 – бел.ред) в центъра на София. Стресът и уплахът, който изпитаха тогава невръстните ми деца и съпругата ми, ни накара да се възползваме тогава от предложението на кръстника на мен и моите деца – г-н Иван Сариев, да ползваме жилище, което той е закупил с инвестиционна цел.

Още по темата

Всички сметки и разноски по повод на жилището си ги заплащах аз. В момента, в който се смени законът и трябваше тези факти и обстоятелства да се декларират, аз много мислих дали всъщност това представлява проблем за мен, в крайна сметка тази преценка ще бъде направена от КПКОНПИ", коментира той пред Нова тв.

"Нека проверят дали кръстника ми е печелил обществени поръчки, ако не е, не съм в конфликт на интереси. Финансовият министър дава много публични търгове, аз като отшелник ли да живея, за да не ме обвинят в конфликт на интереси?", попита той.

Вдалислав Горанов обяви, че на няколко пъти са го викарли в прокуратурата за проверка по случая с апартамента.

"Вероятно съм настъпил накаква мина", каза Горанов.

Преди дни Върховната касационна прокуратура разпореди на КПКОНПИ проверка за жилището, в което живее министърът на финансите.

Срокът за извършването й е 20 дни – от 28 ноември до 17 декември.

Преди седмица главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че Темида ще стартира проверка на Владислав Горанов във връзка с жилището, в което живее.

Според сигнала той обитава апартамент от 180 кв.м в луксозен жилищен комплекс, предоставен му безвъзмездно от български бизнесмен, като цената на наема за шест години е над 250 хил. евро.

По думите на Горанов апартаментът е предоставен през 2012 г. от негов близък роднина, кръстник на двете му деца - Иван Сариев. Не плащал наем, защото жилището му било предоставено за безвъзмездно ползване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
287
1
 
32
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 5 години
Не виждам причина оттук насетне у нас при отношенията наемател- наемодател държавата да претендира за някакви данъци.
286
0
 
6
 
! Отговори
зидаро мазач 33 ра- преди 5 години
зряд ---знам си работата.....
285
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баси скалъпената история :) Кръстника му купил имота с инвестиционни намерения , демек да печели . За времето ,през което Горанов го ползва уж безвъзмездно , кръстника му търпи, пропуснати ползи от наем в размер на 250к евро, според статитията.Някой вярва ли на това , ще инвестирам пари в имот и в крайна сметка, нищо няма да спечеля , айде бе !!!
284
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хващат министъра на финансите да живее безвъзмездно в луксозното жилище на един голям данъкоплатец. Само този факт е достатъчен за крупен конфликт на интереси. Това е все едно министъра на МВР или пък главния прокурор да живеят без пари в жилището на мафиотски бос.
283
0
 
43
 
! Отговори
Перник преди 5 години
И ние сме от Перник, и пострадахме от земетресението през 2012 г., но дори и мизерните 320 лв. не ни дадоха, за да ни помогнат да си оправим щетите.И ние сме икономисти.И ние живеем в София, с деца, на висок етаж...И ние сме работещи бедни, висшисти... И имаме кръстници...Но сме достойни хора и спим спокойно за разлика от вас- Горанов и сие!!!
282
1
 
14
 
! Отговори
basi mamata преди 5 години
naglo cinichno i ryadko g....
281
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя най-нагло се подиграва с нас и няма кой да му излезе насртеща.След такава гавра всички трябваше да сме на улицата!СРАМ И ПОЗОР!
280
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко наем плаща като е около 3 хиляди евро за подобен на пазара. Ако не плаща пари значи плаща с услуги.
279
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз имам една гарсионера- давам я безвъзмездно. Моля на обявата да ми се обаждат само министри.
278
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той е финансов министър на България. Да ползва скъпи чужди вещи е недопустимо и неморално. В Герб където и да боцнеш потича гной.
277
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ейй, *** тоя министър много хубаво лъже. Уплашил се от земетресенията и избягал в чуждо жилище. Освен това кръстника на децата му не бил спечелил никаква държавна поръчка, сякаш само при държавните поръчки стават корупционни схеми. Само като му чуеш внушенията които прави Горанов и разбираш че е архи корумпиран. Аз пък познавам един заместник министър на финансите от преди 20 години който опрощаваше с един подпис данъци за милиони и вече 20 години не е хванал никаква работа живее от натрупаното.
276
5
 
7
 
! Отговори
Работник преди 5 години
Това е вярно, защото богатите хора в България са щедри. Сам ще си сложа минус.
275
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз давам жилище под наем, но без договор и казвам, че наемателя ми е приятел. Нищо ново под слънцето.
274
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
оплете се, оплете, някой ще ми каже, че някой вместо да взима 2-3 хил лева от апартамент под наем ще го даде на приятел(койте не е в крайна нужда явно), без последния да му дава нещо отсреща. Толкова недоизпипана схема е това, по-неизпипана и от тази на консултанта за Цанков камък, но и там чист илезе хидроинжененра, и този ще излезе чист.
273
0
 
43
 
! Отговори
стига бе преди 5 години
Апартаменчето си е на Горанов, но се води на кръстникът, защото последният явно може да докаже доходи, а Горанов не може.Вилата в Ярема също, по документи е на жената на кръстника, но си е на Горанов.На този етап Горанов няма как да покаже такива високи доходи от заплати, с които да придобие тези имоти.
272
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 278Правилно, това безвъздмездно (безплатно) даване на жилище е подарък, което за 6 години наемът му би бил едно ново жилище. Кой в днешно време дава дарява такава сума и срещу КАКВО? Едва ли е залади "хубавите му очи".
271
27
 
5
 
! Отговори
Агент Буда преди 5 години
Влади е добро момче. Стига сте злобели! Кой искате да се върне на власт, Станишев ли? Може да крада до на--ране, ама ще ме търпите, щото Мути ( фрау Меркел ) много ме обича. Никакви избори до Мондиал 2030! Геб форевър!
270
0
 
32
 
! Отговори
сиромах преди 5 години
А какво да кажат онези безстрашни хорица дето си нямат такъв заможен кръстник?Защо не ги уредихте и тях с по едно макар и на една трета жилище от това ,което обитавате?Стига с тия канарчета дето ги разправяте вече то Вашата и не само вашата наглост край няма! Цялата Ви пасмина ,ако има безпристрастна прокуратура е за едно място спокойно ,охранявано,с ниски преградни стени на тоалетната от помещението с другите обитатели!Не Ви е срам,а и не Ви е страх от божието възмездие!Наглеци!
269
0
 
34
 
! Отговори
Хора над закона преди 5 години
До Анонимен: Ще измъкнат Вл.Горанов така, както нагло натопиха и хвърлиха в ареста Иванчева и Б.Петрова затова,че пречат на близки до ГЕРБ фирми да задръстят с блокове кв. Младост. Същите тези,които вкараха в ареста с цел да полудеят кметицата и Петрова сега няма да разследват Кръстника отде има толкова пари да дарява апартаменти за стотици хиляди лева безплатно на министри като Горанов. Аналогично, няма да погнат Горанов как така е получил даром луксозен апартамент и живее в него вече 6 години.
268
0
 
34
 
! Отговори
Чичо преди 5 години
На всички хора в София,които живеят от деветия етаж нагоре-веднага да им се даде по един апартамент безвъзмездно.Няма да се страхуват децата я.