Куриоз в затвора: Пишман дилър, амфети и малко трева

Как бивш затворник пак попадна зад решетките
Обновена: 9 юли 2019 12:08 | 9 юли 2019 12:04,
2
Куриоз в затвора: Пишман дилър, амфети и малко трева
Снимка: БулФото

Куриозна история се разиграла в средата на юни във варненския затвор. 37-годишният Бисер Ат., който по това време бил на свобода, направил опит да разпространи на лишен от свобода наркотични вещества чрез хранителна пратка.

На 17 юни подсъдимият предал на майката на свой приятел от затвора пратка, в която имало марихуана и метамфетамини. Изпращачът и получателят на пратката се запознали в затвора по време на изтърпяване на ефективни наказания.

Пишман-дилърът бил освободен от затвора на 9 юни. Позвънил на родителите на своя познат, които трябвало да го посетят за свиждане. Представил се под друго име и от скрит номер. Обяснил, че ще ги потърси човек с името Иван, който ще им предаде торбичка с хранителни продукти, предназначена за друг лишен от свобода.

След това се свързал с майката на затворника, казал, че той е съответният Иван и се уговорили да се видят в района на затвора, за да предаде торбичката, в която имало две запалки с укрити в тях наркотични вещества.

При преглед на съдържанието на пратката служители на варненския завор открили 10 топчета със суха тревиста маса и таблетка с метамфетамини.

Междувременно Бисер  влязъл отново в затвора, за да изтърпи двугодишна ефективна присъда за обсебване на чужда движима вещ. В стаята за свиждане той се засякъл с майката на своя приятел, дошла отново на свиждане със сина си. Тя разпознала мъжа, който се представил като Иван и така по време на разследването е свидетелствала срещу него.

37-годишният подсъдим е осъждан многократно, като е изтърпявал доста ефективни присъди. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Ако бъде признат за виновен, го очаква наказание от 5 до 15 години лишаване от свобода и глоба от 20 000 до 100 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
6
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
Не ти определяш кой да живее и кой да умре.