Мъж отмъкнал 19 000 талончета, търкал и взимал печалбата

Рецидивистът застана пред плевенския съд
29 окт 2019 18:50, Анисия Иванова
31
Мъж отмъкнал 19 000 талончета, търкал и взимал печалбата
Снимка: Dnes.bg

Пред Плевенския съд застава рецидивист за кражба на лотарийни билети в особено големи размери. Разследването приключи Окръжната прокуратура и внесе обвинителния акт в съда, съобщиха от ведомството.

Обвинението е за това, че на 17 януари т.г. в Плевен, при условията на опасен рецидив, мъжът разрушил прегради, използвал техническо средство и взел билети на "Националната лотария" - 742 броя, с изплатена печалба и 18 282 броя с неизползвани билети.

Вещите са на обща стойност 91 614 лева. Кражбата е в особено големи размери и представлява особено тежък случай.

Обвиняемият е многократно осъждан за тежки умишлени престъпления. След като е освободен от затвора на 11 октомври миналата година, решил да извърши кражба на лотарийни билети. Направил проучвания и се опитал да привлече свой познат за съучастник, но той му отказал.

Тогава решил сам да действа на 17 януари т.г. След полунощ отишъл до набелязан офис, отрязал метална решетка и успял да влезе в помещението, да облепи датчика на охранителната система. Скрил се и изчакал пристигането на служителите на СОТ, които не забелязали нищо. След като си тръгнали обвиняемият извършил кражбата. В края на януари започнал да проверява и осребрява печалбата от отнетите билети.

За да не предизвика подозрение, помолил свой познат да прави това, след което да му дава печалбата. Сред печелившите билети бил и такъв за сума от 5000 лв., като крадецът помолил познатия си да се яви в телевизионно предаване за получаване на сумата.

През март т.г. обвиняемият отново се свързал със своя познат и му предал още билети като поискал да ги осребрява само в определени бензиностанции, тъй като билетите били изтъркани и печалбата за тях вече била получена.

Същият месец в София, на бензиностанция, познатият на рецидивиста бил задържан от полицейски служители за това, че осребрявал билети, чиято печалба, вече е била изплатена. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ах таз лотария 19 000 талона на стойност едва 91 хил. Wow как ги хващат тез милиони 😄😄😄😄😄😄
22
0
 
3
 
! Отговори
Всичко е законно преди 4 години
До Анонимен 22Всеки, който играе хазарт е неуразумян и зависим. The bank always wins.В нормалните държави хазартът е забранен, като изключим определени курорти и градове, специално изградени за тази цел. Най-много да има спортни залози - футбол, хрътки, бинго и т.н. Те не позволяват сериозни загуби.Но казина с едноръки пирати, ротативки, рулетка, блек-джек и т.н. - не!Това във всеки квартал на всеки град го има само в пропадналите държави. И комарджиите ходят там на хазартни екскурзии.;)
21
0
 
2
 
! Отговори
Не е хубаво преди 4 години
да учите бандюгите как да преодоляват СОТ без да използват заглушаване. Защо трябва да им обяснявате за облепването на датчика и как после няма да дойде втори път никой?
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
...Вещите са на обща стойност 91 614 лева..........и взел билети на "Националната лотария" - 742 броя, с изплатена печалба и 18 282........Сред печелившите билети бил и такъв за 5000 лв..... Тук мирише на измама та чак не се трае,а те ми тръгнали да търсят някакъв кокошкар.Алооо ДАНС,за какво ги взимате тея заплати ве? Не виждате ли че тези лотарии печелят милиони,не плащат данъци,а на глупаците дават само трохите.
19
0
 
24
 
! Отговори
Ристу преди 4 години
1. Не се е поправил след престоя си в затвора, което значи, че затворите са неефективна мярка.2. СОТ никаква работа не са свършили, защото не са забелязали срязана решетка и облепен датчик.3. Не е трябвало да е толкова алчен за осребрените билети, защото заради тях са го хванали.
18
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това малко като реклама ми се чини.Апропо, всички" спечелили "от картончета са като статисти, взели по 100 лева.Държава на капачки и талони.
17
1
 
55
 
! Отговори
12e преди 4 години
19000 билета, на стойност 90 бона! Една печалба от смешните 5000... Търкайте балъци, за да имам милиони...
16
0
 
19
 
! Отговори
123 преди 4 години
Като ти дават печалбата билета ти го взимат.
15
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И значи все още тези билети нямат партидни номера, не се знае от кой до кой номер се намират билети в Плевен в будката на гарата и в будката на площада примерно? Това ако не е престъпна дейност....и държавата си трае! Хартийки се продават и пласират ей така, без касов бон, без партидни номера, без ддс за държавата.
14
7
 
6
 
! Отговори
МИТ преди 4 години
До Ха-ха-хаНе знам за теб ама аз билети не търкам. Много рядко пускам тото 5от35 и давам 0.55 стотинки за една колонка. Печелил съм два пъти четворки и доста тройки. Определено средствата, които съм дал са се възвърнали предвид редкия брой участия.
13
2
 
44
 
! Отговори
Язека преди 4 години
Не сте прави, че лъжат. По телевизията слогана е " Няма такива печалби" ...и ето, че наистина няма - най- много 5 бона от билети на стойност 91 000лв.
12
4
 
56
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Тия измамници от Национланата лотария явно вече не могат да намират нови хора, които да се представят, че са спечелили.Миналата неделя една леля уж беше спечелила 100 000 лева.Когато водещият евреин я попита откъде му е позната, тя каза че преди 3 месеца пак била спечелила и пак 100 000 лева.Ако Бойко Борисов не лапаше огромна комисионна от тази очевАдна измама трябваше отдавна да я забрани.Щом не е забранена .. сами си правете сметката.
11
2
 
64
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
18 282 билета и само един от тях печели 5 000 лева.Сиреч, за да улучиш билет с печалба 5 000 лева трябва да купиш 18 282 билета на средна стойност 3 лева и да дадеш 54 846 лева.Сега разбирате ли какви шарани сме да търкаме тези измами ?!
10
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** бизнесмен. Половината бизнесмени в България са такива, нагледал съм се на бизнесмени- крадат билети, продават царевица на плажа, продават разни парцалчета по интернет, дори и таксиджии със собствени коли и собствена регистрация се представят за бизнесмени.
9
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както са писали преди мен- непечелившите билети нямат стойност, те са хартия.19 хил. талона с кашоните ли ги изнасял или с чували? Колко дена влизал и излизал в офиса? Наведнъж не може да ги изнесе. Много скалъпена история. Що се излагате с такива колосални бройки?
8
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма магазин или будка с 19 хил. налични талони. Никой търговец няма да вложи толкова много пари в нови талони. Талончетата ги разнасят дистрибутори.Какъв филм ни прожектирате? Посмалете малко бройката!
7
2
 
43
 
! Отговори
тъй де преди 4 години
Пълни глупости!Как точно се осребрява ВЕЧЕ изплатена печалба?
6
1
 
37
 
! Отговори
!? преди 4 години
Територията найстина е на нивото на бананова сатрапия, В белите държави билетите си имат сериен номер и при кражба се анулират, а този даже по два пъти вземал печалби.
5
1
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
изтъркал ги всички и установил че са само хартия без стойност печалба няма измама ха ха
4
1
 
43
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
100 хиляди лева в билети обща стойност на талоните!!!И ОБЩО ПЕЧАЛБИ ЗА 20 ХИЛЯДИ ЛЕВА :D-------------НАЦИОНАЛНАТА ЛОТАРИЯ ООД Е ЧАСТНО ДРУЖЕСТВО НА БОЖКОВ И ВСИЧКИ НАГРАДИ НАД 200 ХИЛЯДИ СА ПЪЛЕН ФАРС!!!САМИТЕ ТЕ ОБЯВИХА, ЧЕ НАЕМАТ ХОРА НА ДОГОВОР ДА КАЗВАТ, ЧЕ СА СПЕЧЕЛИЛИ ТАЗИ И ОНАЗИ ПЕЧАЛБА НАД 200 ХИЛЯДИ, ЧЕ ДАЖЕ ВЕЧЕ ИМАТ НАГЛОСТТА НАПОСЛЕДЪК ДА КАЗВАТ ИЗПЛАТИХА ЛИ ТИЯ : ДА ДА ИЗПЛАТИХА МИ Я ВЕРВАЙТЕ МИ :D