Две обвинения са повдигнати на майката на битото дете

Жената е настанена в психиатрично отделение на болницата в Перник
20 юли 2020 21:10, Анисия Иванова
9
Две обвинения са повдигнати на майката на битото дете
Снимка: БГНЕС

Две обвинения – за причиняване на лека телесна повреда в условията на домашно насилие на малолетно лице и за малтретиране на малолетно лице, са повдигнати на майката на 3-годишното момиченце от Перник. Това съобщи районният прокурор на Перник Аделина Алексиева.

Делото е внесено в съда.

Още по темата

Искането на прокуратурата с оглед дадено становище от назначените по делото експерти - психиатър и психолог, е за налагане на принудителна медицинска мярка на майката на основание чл. 70 от НПК.

Майката е настанена за 14 дни в психиатрично отделение на местната Многопрофилната болница за активно лечение, където ще ѝ бъде направено психолого-психиатрично изследване.

Детето, което снощи беше отнето от майка му заради упражнено насилие, е настанено временно в приемно семейство. Социалните работници започват проучване на роднините и близките, като при желание от тяхна страна и ако се прецени, че могат да се грижат за него, ще бъде настанено при тях.

Майката живее с детето си в Перник от около година и половина. В продължение на 6 месеца миналата година семейството е наблюдавано от социалните работници след излизането му от услугата „Звено, майка и бебе”. Услугата е ползвана, тъй като майката е останала без жилище и без подкрепа от близките, съобщи БНР.

Началникът на отдел „Закрила на детето“ Румяна Герова в Перник заяви, че в момента детето се чувства добре.

При среща с бащата той е обяснил, че с майката живеят заедно, знаел за насилието, но не е предприел действия. По неговите думи майката се е грижила добре за детето допреди година, когато започнал работа в чужбина, а тя попаднала в религиозно движение. Бащата е изявил желание да се грижи за дъщеря си, като това може да стане най-рано след приключване на досъдебното производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сектата Свидетели на Йехова е забранена в половината свят, но у нас е разрешена! Абсурд!
7
4
 
2
 
! Отговори
Това е ужасно преди 3 години
Моля сектите да се обединят и направят огромен протест. Нека поискат оставката на главния прокурор. Това е варварство, как ще отнемат детето на жената? Блокирайте полицейското управление и издайте гражданска заповед за арест на тези полицаи. #бъдетесмели
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те знаят каква държава искат. Защото спят до книги, не до пистолетиКакво да й счупиш на завладяна държава, освен белезниците?
5
0
 
6
 
! Отговори
Mмайка на 2 деца преди 3 години
Тази жена е напълно неадекватна. Аз бих взела да го гледам това малко ангелче наравно със моите деца. Не бива да толериране такива хора.
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истанбулската конвенция трябва да се приеме, истанбулската конвенция! Жените винаги са прави, винаги!!!
3
0
 
7
 
! Отговори
65 преди 3 години
Не издържах да погледам видеото. Ако щете вярвайте-не спах добре сънувах кошмар.Тая или е за лудницата, или за затвора.Сойте детето на някое семейство,което жадува за дете.
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали уж била психически добре, защо е там? То е ясно, че има бъгове, но кой гений написа, че била психически добре в една предна статия?
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Милото,да целуваш ръка която те удря през устата,това не може да е майка,да и се отнеме детето докато не е станало късно!