Задържаха мъж, носел взривни вещества на протеста

41-годишният ги давал на протестиращи, те ги хвърляли срещу полицията
Обновена: 4 сеп 2020 16:40 | 4 сеп 2020 16:40, Веселина Йорданова
56
Задържаха мъж, носел взривни вещества на протеста
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

41-годишен е привлечен като обвиняем, че носел и предавал взривни вещества по време на протеста в София. Това съобщиха от държавното обвинение.

Още по темата
Софийската районна прокуратура е задържала днес мъжа за срок до 72 часа.

Р.П. е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 339, ал.1 от НК.

Той е обвинен в това, че на 2 септември около 20:30 часа на кръстовището на бул. "Цар Освободител" и ул. "Княз Александър Батенберг" държал в носената от него раница неустановен брой саморъчно направени взривни вещества, които предавал на неустановен брой лица, участващи в протеста.

Те пък ги хвърляли срещу служители на МВР, изпълняващи служебните си задължения, свързани с охрана на обществения ред, като след хвърлянето им взривните вещества се възпламенявали.

За извършеното от обвиняемия престъпно деяние се предвижда наказание лишаване от свобода от две до осем години, уточняват от държавното обвинение.

Предвид високата обществена опасност на деянието, на 04.09.2020 г. прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на Р. П. за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено и внесено искане до СРС за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дайте да го видим тоз юначага ? И да каже-що така иска да прави ?? Иначе излиза-кой ми с.......а в гащите ??
47
4
 
1
 
! Отговори
До 32 преди 3 години
Измишльотини на прокуратурата.Когато го покажат и го осъдят, тогава да се хвалят########За ко му ня га ,като теб всичко, което не ти отърва е измишльотина.
46
0
 
4
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Кои е тоя фигурант оня дето не ходи в парламента вьобще ли
45
2
 
10
 
! Отговори
от моите е преди 3 години
тоя е от невинните на фигуранта , тоя е под защитата на фигуранта , тоя да се освободи , в името на фигуранта !
44
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тука радко финансира ама е с имунитет
43
2
 
3
 
! Отговори
аха преди 3 години
само не казвай че ти е домъчняло за кобургите ! не ми ърябват и те , просто искам народа да израсте и вразумее не да се продава за 50лв дневно на друга мутра щот тая му е омръзнала
42
1
 
11
 
! Отговори
ikar преди 3 години
До Анонимен 35Аз пък живея наблизо и слушах взривовете, това не са малките пиратки, които децата пускат по Нова година, а бяха много по-мощни, такива хвърлят агитките, когато отиват на мач. Изобщо не са безобидни.
41
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като ще носят бомби и ще се замерят с павета - кой нормален ще иде да се жертва само за да влезе в статистиката на убитите и ранените. Което значи, че в оня калабалък са били платени, *** и полезни и-ди-оти + селфаджии.Накрая ще спечели ДПС заради откачените ни политици, президенти и премиери.Не можеш да спечелиш хората с такава пасмина протестиращи.И да е имало някой свестен - омел се е от площада.
40
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДядоЙоцоИ така ще стане. Една задкулисна организирана престъпна шайка ни управлява от времето на Кобургите до сега. Само куклите сменя и чат-пат ни организира ей такива забавления като "всенародно въстание" с "лидери" някакви клоуни.
39
2
 
14
 
! Отговори
ДядоЙоцо преди 3 години
мъчно не щото има протестиращи мъчно ми е щото са скодоумници без идеи и виждане и са продажници от дребните мързеливите душици за по 50лв дневно правят циркове вместо да раотят и няма да доведът до никаква промяна най-голямото нещо на което са способни е да доведът друга мутра навместо тази
38
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дадени са му от Корнела и Майчето.
37
8
 
6
 
! Отговори
тиквата преди 3 години
Тиквата давал бомби пък Черепа плаща целият протест и на всичко отгоре си имаме и фигурант който вероятно получава инструкции от Дубай .....тц тц тц като прибавиш тълпа скодоумни протестиращи + 3-*** продажници с юридическо образование да ги дирижират и така вървят политическите процеси в България има дълго да се чудите що не става държава от тая територия
36
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 23. От радеф, от кого. И после сложени и снимани от копоите му.
35
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да вкараш някого в затвора няма нужда от ентусиазъм, а от доказателства.Само лъжи и измишльотини на които вярват 80те%.Ако имаше и едно доказателство щяха да се скъсат да реват и да го развяват.
34
12
 
7
 
! Отговори
Затворко преди 3 години
До Взривни веществаТрябва да си *** за да не си разбрал, че Борисов ще бъде първия министър председател вкаран в затвора.
33
1
 
14
 
! Отговори
Дани преди 3 години
Благодаря Ви МВР, че пазите нас мирните протестиращи от терористите и провокаторите. Поздрави, протестиращ
32
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ее,много обществено опасни са пиратките. Полицайчетата просто трябва да си сложат тапи в ушите и готово. Нали ги видях,бяха до мен тия. Хвърляха най обикновенни пиратки.
31
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лъжа. Подхвърлили са ги куките.
30
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как точно доказва какво е носел в раницата, кой и какво е взимал от раницата, дали са хвърляли това, което са взели от раницата? Защо като сте го снимали, не сте го задържали веднага? Защо полицията не е предотвратила ексцесиите, щом твърдят, че са имали пълна информация и даже лични данни на провокаторите? Това като ви попитат в съда и не можете да отговорите и случаят е приключен.
29
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Измишльотини на прокуратурата. Когато го покажат и го осъдят, тогава да се хвалят. Нещо ми се струва съмнително да се докаже цялата тая схема.