Разследват убийство след смъртта на 15-годишно момиче

Все още няма задържани, прокуратурата разпитва
Обновена: 8 юли 2021 14:14 | 8 юли 2021 14:14, Камелия Цветанова
14
Разследват убийство след смъртта на 15-годишно момиче
Снимка: БГНЕС

Окръжната прокуратура във Велико Търново образува досъдебно производство за умишлено убийство на 15-годишното момиче. На този етап няма задържан, извършват се повторни огледи и разпити.

Мъртвата ученичка от село Ресен е била намерена снощи от случайно преминаващи граждани върху скалите под изоставения строеж на Дома на алпиниста в покрайнините на Велико Търново. Работи се по всички версии, заяви говорителят на Окръжна прокуратура Велико Търново Илиан Благоев, цитиран от БНР.

Още по темата

„Дали е вече паднала, бутната или скочила се изяснява. Намерен е горе на скалите международен паспорт, неин, накъсан на дребни части. Окръжна прокуратура към момента не е задържала никого, нито има привлечено обвиняемо лице“, каза той.

15-годишната Ипек е била обявена за издирване от родителите си. Последно е била видяна вчера сутринта в Горна Оряховица. Възможно е момичето да е имало семейни проблеми, проверява се и версията за евентуална връзка на 15-годишната с мъж на 40 години, посочи наблюдаващият прокурор Радослав Косев и уточни, че аутопсията все още не е приключила.

Работи се по всички версии, включително и за убийство, заявиха по-рано от великотърновската полиция.

Кметицата на Ресен Йорданка Колева заяви, че селото е потресено, но няма повече информация. Мъртвото момиче е било ученичка в паралелката по компютърна техника и технологии във великотърновската гимназия по електроника.

Съучениците ѝ са на стаж в училище, разстроени са, Ипек беше много добра ученичка, заяви директорката на гимназията Нели Николова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
От бореца преди 2 години
Значи, ако човек направи забележка на *** - *** стига сте се трепали, държавата не може да ви опази от самите вас, го трият, а когато се трепят никой не може да им каже нищо - що праиш ръсизъм бате.!.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи човек като направи забележка за подигравателните коментари към убитото момиче, му трият коментара, а останалите простотии седят? Яко!
6
4
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
Това са етнически особености.
5
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румен Радев връща спокойствието в държавата
4
0
 
19
 
! Отговори
Стан преди 2 години
Не съм видял още прокурор да разпитва, те само "наблюдават"
3
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен1Няма как да стане след години затъване...Затова да си ги изберем отново старите муцуни и да си продължим с агресията, ниско образование, нисък морал и ниски ценности.
2
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Индиана Джоунс.
1
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Радев каза, че сме си върнали държавата?