Сарафов: Няма още един спасен, 45 са жертвите на катастрофата

Командированите в Скопие следовател и прокурор ще останат там най-късно до неделя
Обновена: 26 ное 2021 14:08 | 26 ное 2021 13:30, Веселина Йорданова
56
Сарафов: Няма още един спасен, 45 са жертвите на катастрофата
Снимка: БГНЕС

Още едно тяло е било намерено при допълнителен оглед на катастрофиралия на автомагистрала "Струма" автобус с граждани на Република Северна Македония.

Още по темата
Така броят на жертвите при тежкия пътен инцидент става 45, както беше обявено първоначално. Информацията е съобщена от заместник главният прокурор и ръководител на Националната следствена служба Борислав Сарафов пред БНР.

"В 21.15 часа в трагичната нощ са влезли през "Капитан Андреево" 52 пътници, от тях 45 намерихме в автобуса, 7 са в "Пирогов", за съжаление няма още един спасен", каза той. Останките са на дете.

Сарафов каза още, че командированите в Скопие следовател и прокурор ще останат там най-късно до неделя. Те трябва да донесат документацията, свързана с катастрофиралия автобус и ДНК профили на роднините на загиналите. Веднага след това ще започне и идентифицирането на жертвите на инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
0
 
! Отговори
Теди преди 2 години
От такива като Пламена и Виктор Неделчеви така става
48
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спасилите се били седящи на задните седалки до машинното отделение на двигателя до което на най-задната седалка спи 2-ия водач,като до тях не са достигнали в силна степен дима с пламъка на пожара възникнал от предната част до края на салона с багажното с моментално и сила,че за някакво малко разстояние от удара с мантинелата,който не е пряк в средата на автобуса,а даже да е пряк не може толкоз бързо да повлияе на мощност,бързина,сила на разпространение на пожара,че водача да не може да отреагира
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може ли да пропуснат цял труп? Какви са тези експерти? Какъв е бил този оглед да не видят труп и да го открият след дни в автобуса. Това не е игла. Това не е фиба. Това е цял труп и то човешки труп. Как не го видяха? Как го откриха чак в Перник чак след като автобуса е бил ескортиран за съхранение на уликите. Какви са тези хора? Слепи са са били да не видят цял труп? В шок съм.
46
1
 
3
 
! Отговори
безброй калинки преди 2 години
До неграмотници: Май *** е редакторката Весела и засмяна....не може ли да брои и после да пита преди да пише ?
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистически резил. Корупцията, кражбите и некадърността процъфтяват
44
2
 
5
 
! Отговори
минувач преди 2 години
Браво на Раковите оперативни работници. Добре, че прокуратурата си е свършила работата.
43
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ега си следствието! Пет денонощия в наличен изгорял автобус труп не може да открие. Хвала на Рашковото МВР.
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бежанец, а? Ще бяга. Къде ще избяга?
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще бяга ли? Бързо го изгориха.
40
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе тия труповете не могат да преброят, тръгнали разследване да ми правят. Какво им се доверявате изобщо на тия аматьори? Истината така и няма да я узнаем.
39
1
 
4
 
! Отговори
неграмотници преди 2 години
Абе, тия луди ли са или нас правят на луди? При положение, че в автобуса са били 52 пътници, 45 са загинали и 7 са живи - сбора не е ли 52? Какъв един търсят? Аз ли не мога да смятам или те са учили друга математика?
38
2
 
7
 
! Отговори
ЗаПочиващияШофьор преди 2 години
...има малка камера ,вдясно до багажниците и резервоара, с капак като на багажник.Там спи шофьорат или тахаграфската му карта. Отвориха прокурорите съседните капаци и видяха , че тубите са празни, а не видаха че там е изгорялото тяло на шофьора.Ами ако той със запалката вместо цигара е запалил фоерверк или бензинови пари излезли от изпразнените туби , ко пра"им?Цялата прокуратура е за уво и реподбор.Да назначават ГРЪБНАЧНИ с мозък и юридическо образование от СУ, а не от имитациите,бълващи китапи
37
1
 
4
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Моите почитания към жертвите и техните семейства,ама т'ва Зе да мяза на некаква ромска игра "тука има,там нема,нема тука,там има...има,нема,има,нема,,има,нема...Толкова ли Днес Бг не може да се свърже с официалните руски власти и оттам да влекат информация. Някои май не са журналисти,а примък-отмъкцисъс солидни заплати,които дебнат да препишат некакви клишета из Гугъл,превеждайки си ги с кофтият гъгъл-преводач.
36
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се събират на едно място Сарафов, Каскета и Цацаров и да хващат гората тия гербаджийски марионетки
35
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След коментар #25 като спрем да се смеем можем и да помислим с какви хора си имаме работа в тези репресивни органи.
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не са арестували Борисов и Гешев, че не ги виждам?
33
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Блазе му на този спасения, ще го пишат мъртъв и ще има нов живот без кредити и сметки. Невероятно е качеството на работа на македонската и гешефрарската прокуратура. Ако се беше случило в Германия с френски автобус, щеше да знае всичко за всички след един ден.
32
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Та, на този с магаретата, дето докато яхал бройката не му излизала, казали: брой и себе си и всичко ще е наред!
31
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сийка веднага да си подава оставката, не можеш да говориш такива недоказани измислици,да хвърлиш близките в недоразумение и ужас!Какъвто е главният прокурор такава е и говорителката!
30
1
 
17
 
! Отговори
Дъно.. преди 2 години
Голяма излагация...като не им излизаше бройката, защо бързаха да я обявяват...разхождали са автобуса с жертва вътре....Най-вероятно това няма да е последната издънка на разследващи и прокуратура....