Полицай на съд след участие в застрахователна измама

Униформеният и още двама са направили опит да прикрият тежка катастрофа
6 фев 2023 23:10, Йоана Цонева
8
Полицай на съд след участие в застрахователна измама
Снимка: БГНЕС

Районна прокуратура - Пловдив привлече към наказателна отговорност две лица, участвали в опит за измама на застрахователна агенция, съобщава БНТ. Единият от обвиняемите е полицай, бивш служител на КАТ.

На служителят на МВР му е повдигнато обвинение, за това че е помогнал на лице, извършило престъпление, като е осуетил наказателното производство. Униформеният и още двама души са направили опит да заблудят застрахователна компания след тежка катастрофа с цел получаване обезщетение от застраховател.

Срещу полицаят и собственикът на автомобила са взети мерки за неотклонение "парична гаранция", съответно от 3000 и 10 000 лв.

През декември 2021 г. служителят на КАТ бил в компанията на двама мъже, които употребили солидно количество алкохол. Собственикът дал ключовете за колата на трето лице от компанията. Мъжът подкарал автомобила, но скоро след това катастрофирал в района на Първомай.

Колата била абсолютно смазана, а шофьорът се разминал само леки наранявания. Водачът се обърнал към полицая за съдействие, за да избяга от наказателна отговорност. Униформеният служител обяснил, че няма как застрахователите да платят, тъй като инцидента е станал след употребата на алкохол. Затова той предложил да се направи размяна на шофьорите.

Така трето лице, приятел на пияния водач, поел вината за катастрофата. След което обвиняемите направили опит да получат 90 000 лв. застраховка "Каско".

По случая е образувано досъдебно производство за ПТП с материални щети.

За опита за измама наказанието, което предвижда закона, е лишаване от свобода от 1 до 6 години, а за лично укривателство - до 5 години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Застрахователя е дал по-хубав рушвет. Случва се. Имам приятел, на който работата му е буквало, да обработва полиция и съдилища.
4
2
 
16
 
! Отговори
Този Който преди 1 година
Като бяхме студенти, аз учех стопанско управление, а мой познат се учеше в школата за полицай. Намерих си работа като управител на бензиностанция и няма да забравя как веднъж ми рече - ако бях на твое място, щях да имам бензиностанция на терасата!! Хахахаха!! Кога стана калайджия, кога ти почерня гза!! А още не беше завършил школата. Явно още от там ги учат да мислят схеми.
3
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма извършено престъпление без покровителство от полицай
2
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ушев във всяко нещо търси да направи схема, далаверка и съучаства във всяко престъпление.
1
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има си хас,да е извършено престъпление, кражба или измама и да няма замесен поне един полицай. Все повече се убеждавам,че ако полицията в България изчезне, престъпността ще намалее с поне деветдесет процента.